Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Ilyen esetben aláírnátok...

Ilyen esetben aláírnátok házassági szerződést?

Figyelt kérdés

Nem is tudom, hogy ezt így hívják-e, még nem voltam ügyvédnél.

8 éve vagyunk házasok, 2 gyerekünk van. A férjem úgy döntött hogy szeretne elindítani egy egyéni vállakozást a munkája mellett, amit délután/reggel csinálna. Így minden gyerekekkel kapcsolatos dolog rám fog hárulni. Plusz anyósom (akit nagyon szeretek) is segítségre szorul, heti 1-2x át kell hozzá menni. Ezeket a dolgokat eddig megosztottuk.Ebbe így még bele is mentem volna, hiszen értünk is csinálná.

Itt jön a bökkenő: azt szeretné ha aláírnám, hogy az egyéni vállalkozásból befolyt pénzhez nekem semmi közöm, az az ő különvagyona. Kérdeztem hogy ha a gyerekekre kell valami akkor ad-e belőle, azt mondta meglátja, most is kijövünk, azt szeretné ha ez a pénz láthatatlan lenne a családi kassza szempontjából.

Én úgy gondolom hogy ez nagyon nem fair. Ráadásul attól tartok, ha ennyire "B" tervet gyárt, annak oka van :-( Ezt ő tagadja.

2017. okt. 6. 10:08
1 2 3 4 5 6 7
 51/65 anonim ***** válasza:
97%
50-es,ez jó :D De komolyra fordítva a szót,akár az is lehet... Kérdező,csak nem azt fontolgatod hogy aláírod?Amúgy bennem felmerült hogy lehet hogy előáll a férjed egy logikusnak hangzó magyarázattal ami hazugság,de nehogy kapásból elhidd....
2017. okt. 6. 22:06
 52/65 anonim ***** válasza:
97%
Bennem is egyből felmerült, hogy esetleg a nővéreddel lépne le a férjed, azért adott ilyen tanácsot neked. De nehogy aláírd azt a szerződést, ne legyél buta.
2017. okt. 7. 09:33
 53/65 anonim ***** válasza:
97%
Ha “most is kijottok “, akkor miert akar plusz penzt, sajat, csakis az o vallalkozasat. Persze ott van meg, hogy soha nem lesz otthon, nem lesz megtalalhato, mert ugye o a “sajat vallalkozasaban dolgozik kokemenyen “, nem szamolhatsz ra semmiben.
2017. okt. 7. 09:42
 54/65 anonim ***** válasza:
100%
Nehogy alaird.
2017. okt. 7. 09:50
 55/65 anonim ***** válasza:
59%

Alá ne írd, a rokonságod sem nem normális.

Kitart a férjed? Akkor esetleg. Viszont, ha te is dolgozol és ő is, akkor minden otthoni munka is közös.

Az, hogy te otthon a közös gyerekeiteket neveled is munka ám, csak gyatra fizetésért, csedért,gyedért,gyesért.

Ne írd alá semmiért!

A rokonokkal meg ne ossz meg több részletet.

2017. okt. 7. 11:33
 56/65 anonim ***** válasza:
98%

Férjednek jó vastag bőr van a képén.

Anyós pedig nem a te feladatod.

Szerintem se írd alá. Ritkàn látok egy kérdés alatt ekkora egyetértést ezen az oldalon, ami azt jelenti, hogy mindenki átlát a férjeden.

2017. okt. 7. 11:34
 57/65 anonim ***** válasza:
68%
Ha “kitartja” a ferje, akkor is koze van az pnvallalkozashoz a felesegnek. Azert mert esetleg “kitartja “ nem azt jelenti, hogy a feleseg kiszolgaltatotte, hanem mert Igy beszeltek meg, 2 eves gyerek mellett nem konnyu dolgozni es minek is, ha ferje szerint Igy is kijonnek. Csak MO-n van ez a hulye duma, hogy egy feleseg eltartott, ha nem dolgozik.
2017. okt. 7. 11:44
 58/65 anonim ***** válasza:
100%

Én megmondanám a férjednek, hogy ha váláson vagy lepattanáson gondolkodik, akkor legyen férfi, és mondja egyenesen a szemedbe, ne pedig ilyen gerinctelen, alattomos, sunyi dolgokkal utaljon rá. Valamint közölném, hogy nem írom alá a szerződést, és nem az én dolgom lenne az Ő anyjának az ápolása, akármennyire is kedvelem az anyóst.

Ha meg úgy viszonyul a gyerekekhez, hogy "majd meglátja", hogy költ-e rájuk a befolyó pénzből, akkor meg már én gondolkoznék el a váláson.

Nem vagy te egy igás ló, hogy munka + gyerekek + anyós + háztartás, a férjed meg vállalkozik, aztán él mint Marci hevesen. Az anyós az ő anyja, nem a tied. A gyerekek közösek, nem csak a tieid! Ugyanúgy a feladatok is közösek!

Ne írd alá a szerződést, ez így gusztustalan és nagyon igazságtalan. Nem is értem, hogy a férjed mégis mit gondol. Fix, hogy nem motorra gyűjt, mert azt tuti elmondta volna, meg ahhoz nem kéne szerződés.

2017. okt. 8. 10:15
 59/65 anonim ***** válasza:
97%

Ezek alapján én is csak arra tudok következtetni, hogy valamit titkol, vagy készül valamire. Ilyet egy normális férj nem csinál.

Tagad mindent, és téged nem is tisztel annyira, hogy elmondja, mit akar. Szerintem egyértelműen dobbantani akar, és már most rá akar téged szoktatni arra, hogy egyedül neveld a gyerekeidet. Nem akarok vészmadár lenni, de én nem tudok mást elképzelni. Ha motort akarna, azt nyugodtan meg lehetne beszélni. A szerződést is tuti azért akarja, hogy ha elég pénzt gyűjtött, akkor a válásnál ne kelljen a feléről lemondani.

Ne írj alá semmit! Közöld vele, hogy ha válni akar, tegye meg most. Ha új nőcije van, akkor mondja el, és már mész is elválni. A gyerekek akkor is közösek maradnak, ha elváltok, ezzel neki tisztában kell lennie. Azt meg nem is kommentálom, hogy a vállalkozásból befolyt összegből meg nem szívesen támogatná a gyerekeit.

Mellesleg az alap, amiből elindítja a vállalkozást, az közös. Tehát a vállalkozás is más közös, hiába van az ő nevén, abból a pénzből alapítaná, ami közös. Szóval pech. A nővéred ugyanúgy nem normális. Ha ő szolga akar lenni, akkor legyen az. De nincs joga másokat elítélni azért, mert egy nő nem full-time cseléd otthon.

Én a férjedet addig faggatnám, amíg be nem vallja mit akar. Leülnék vele négyszemközt beszélni, és mondhatja. Amennyiben nem hajlandó elárulni, meg a szerződéssel kapálódzik, akkor közölném vele, hogy beadom a válópert, aztán nyugodtan lobogtathatja a házassági szerződést az új p nájának (már ha van). A gyerektől viszont nem tud elválni.

2017. okt. 8. 12:50
 60/65 anonim ***** válasza:
95%
férjednek mond meg, ha váltok, akkor rosszul jár, mert saját anyját majd ő oldja meg, fizethet gyerekek után és nem lesz házicsicska
2017. okt. 9. 17:03
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!