Foallasu anya ne tanuljon, ne fejlesze magat?
csaladanya vagyok, foallasu anya 28 eves
szeretnek elmenni egy sminkes tanfolyamra beiratkozni
es egy nemet nyelvtanfolyamra is
a gyerekek mellett az eletem megrekedt a mindennapi feladatok kozott, szeretnek valami szint vinni a mindennapjaimba
ezek a tanfolyamok koltsegesek, smink 4oe ft, nyelvtanfolyam 50-60e ft
a ferjem hallani sem akar errol, azt mondja nagyon draga es foleg MINEK?
kinek van igaza?
Annyi hozzászolás érkezett, hogy nincs türelmem végigolvasni, leirom a véleményem, bár páran lehet ugyanezt irták.
Szerintem jol teszed, hogy fejleszteni akarod magad. Nagyon fiatal vagy még, nem kell csak a mindennapos tennivalok között élni. Egyszer felnönek azok a gyerekek, iskolába mennek, és neked is lesz idöd magadra, azt tenni amit szeretnél. Nem egy robot vagy, akinek nincs semmi beleszolása az életbe.
A profi sminkelésröl csak annyit, hogy ma ismerkedtem meg egy lánnyal, esküvöi sminkeket csinál, és elkér érte 40ezer forintot. Szoval nem mondanám, hogy felesleges kitanulni.
Amit én tennék a helyedben: probálnám mégiscsak rábeszélni a férjem. Vagy, ha nagyon nem megy, elkezdenék kicsit sporolni. Tudod mit szoktam néha csinálni a boltban? Nagyon megkivánok pl. egy tábla csokit vagy egy zacsko csipszet, berakom a kosárba, majd rájövök, meg birom állni, hogy ne vegyem meg, helyette berakom a perselyembe azt a pénzt. Egy idö után összegyülik valamennyi, és jobb érzés tölt el, mintha hizlaltam volna magam azzal a csokival. Persze erröl senkinek nem kell tudni, legyen az a te kis titkod.
Akkor járj a tanfolyamokra, ez főleg a sminkes esetében igaz, ha később komolyabban ezzel akarsz foglalkozni, pénzt keresni belőle. Csak azért, hogy eljárkálj otthonról most, mert uncsizol, baromira pénzkidobás. Ha csak magadat akarod kenegetni utána otthon, youtube-ról sokkal jobban meg lehet manapság tanulni.
A német azért más, mert az jól jöhet a mindennapokban is, ha nem élsz meg belőle - tudsz híreket olvasni, nem veszel el külföldön stb.
De ha csak az untakozás a baj, helyette eljárhatsz uszodába, önkénteskedni, futni, a helyi kultúrházba ingyenes vagy olcsó szakkörökre/tornára/előadásokra... azok jóval kevesebbe kerülnek, és ugyanúgy emberek között vagy.
"utolsó, 19 éves kora óta ezt csinálja a kérdező...már akkor se dolgozott mikor még nem volt gyereke."
Nem ártana, ha kicsit gondolkodnál, mielött ilyeneket írsz.
A kérdésfeltevésböl meg a késöbbi kommentárokból egyértelmü, hogy a kérdezö középiskola után nem akarva lett terhes és azért nem dolgozott elötte, elvetetni nem akarták - és ebböl következik, hogy a gyerek elött nem volt lehetösége sem dolgozni!
48as sok értelme nem volt a kommentednek, gondolkozz te is mielőtt írsz. Az hogy hogyan lett terhes mit is változtat azon hogy egész eddigi életében eltartották, és ezen nem is akar változtatni?
Igen, a smink 40 ezer..plusz 140 a szükséges alapanyag, eszközök, vizsgánként 20 a vizsgadíj..ráadásul ahhoz hogy sminkes legyél előtte el kell végezni a kozmetikus sulit is... aztán meg mire helyiséget veszel vagy bérelsz, megveszed a szükséges gépeket, bútorokat, fizeted az adót, a rezsit, ez bőven felmegy 2-3 millióra is. Megértem a férjed hogy nem akar ennyit kiperkálni csak mert neked uncsi otthon egyedül, de a munka meg büdös.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!