Azért hibáztathatók a szülők ha nem támogatják anyagilag a gyereket abban, hogy önállósodjon?
23 éves vagyok. Most fogok lediplomázni. A problémám, hogy szeretnék önállósodni, elköltözni de önerőből képtelen vagyok. A barátaim közül aki eltudott költözni azokat támogatták a szülei félretett pénzből például. Engem azonban sosem támogattak. A tandíjamat is én fizetem ami két millió forintnak felel meg. Nem voltunk soha sem szegények, csak nem költöttek ilyen dolgokra. 12 éves koromban mikor már szükség volt számítógépre akkor is azt akarták, hogy én spóroljam rá a pénzt, no de miből?
A szüleim már elváltak de most meg szórják a pénzt drága wellnesekre és nyaralásokra. Én meg nyakig adósságban és nem tudom mikor leszek képes elköltözni. Viszonylag jó fizetésem van de az sem elég.
Egyszerűen nem értem, hogy egy szülő, hogy gondolhatja, hogy a mai világban egy fiatal fiú/lány pusztán fizetésből tud boldogulni. Miért nem gondolkodnak előre a szülők? Nem is kellett volna sokat félretenni ha időben elkezdik. De ha nem költözök ki külföldre akkor ebben az országban sosem lesz esélyem például venni egy lakást max húsz év múlva, és akkor is úgy ha a fizetésem nagy részét félreraknám, tehát akkor sem tudnék elköltözni.
Figyelj Kérdező,
Én szülőként biztosan támogatnám a gyerekem, de azért nem hibáztatnék senkit, ha nem teszi a sajátjával. Valószínűleg a te szüleid úgy nőttek fel, hogy a nulláról kezdték az életüket, felépítették, megteremtették maguknak, ami kell. Számukra az a természetes, ezért ők is így csinálják.
Én otthon élek még 27 évesen, mert fizetem a szüleim által felvett milliós tartozásokat, és nem futná mellette albérletre, nekik meg a házat is elvinnék a fejük felől, ha nem segítenék. Szóval nem, hogy nem támogatnak, hanem én segítek nekik. Szintén kétmilliós tartozásom van (diákhitel), azt törlesztem, plusz az otthon élésnek is vannak előnyei: Te gondolom nem teszel le hozzám hasonlóan közel 100.000-ret a családi asztalra, így nyithatnál Fundamentát, 4 éveset, hogy legyen önerőd egy saját lakásra, házra a későbbiekben. Vagy tehetnél félre kaucióra, autóra, BÁRMIRE.
Azon feleslegesen görcsölsz, hogy miért nem támogatnak. Nem teszik, ezért neked kell okosan megoldanod. A suliba te jelentkeztél, te jártál, ez a te sarad, senki nem kényszerített.
Hagyd abba az önsajnálkozást, és agyald ki, hogy tehetsz a jövődért.
teljesen félreértett majdnem mindenki!
én elköltözök albérletbe saját pénzből azonban a költségek mellett nem tudok félrerakni a jövőmre, hogy legyen saját lakásom például, mert ahhoz tényleg vagyon kell! Aki ezt nem látja az idióta és élete végéig fizeti a hitelt!
Egyébként minimális támogatás szükséges ehhez, ha régen elkezdenek félrerakni havi párezer forintot nem lenne diákhitel tartozásom! És ők erőltették a szakot, fizetősön is, mondták, hogy majd megoldjuk!
Hogy tudjon az ember önállósodni ha nem tud félrerakni a jövőjére? Akkor tudnék félrerakni ha 40 éves koromig náluk élnék!
Nekem ahhoz is 10 évet kell gyűjtenem, hogy hitelt vehessek fel és az albérletemnél rosszabb lakást vegyek...
A hitwlt nem úszhatod meg.
Egyébként, ha elkezdtél volna dolgozni, mikor elkezdted az egyetemet (3 éves egyetemmel számoltam, de ha jól tudom, az egyetem elvégzése után nem kell egyből elkezdened visszafizetni, de ebben nem vagyok biztos), nyáron félreraktál volna mondjuk havi 75000-et és még maradt volna költőpénzed is (2-2 hónappal számolva), 3 nyár telt el közben, az 450000 forint lett volna, egyetem mellett havonta 51600 forintot kellett volna félrerakni, ami heti 10-20 munkaóra lett volna (attól függően hétköznap vagy hétvégén dolgoztál volna és az óradíjtól), akár heti egy tes*o-s vasárnapi éjjelezés is elég lett volna és most nem lenne diák hiteled. 19-20 évesen kezdted az egyetemet, lehetett volna eszed és nem a szüleidtől várni a megoldást most. Aztán hiába mondogatod, hogy nekik kellet volna.
Én most járok egyetemre államin vagyok, ezért nincs hitelem, de már én gondolkoztam a jövőmön és már most van 500000 megtakarításom, otthonról a kollégium árával támogatnak, de sose jutna eszembe többet kérni tőlük, inkább megdolgozom érte és félre is rakok belőle.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!