Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Azért hibáztathatók a szülők...

Azért hibáztathatók a szülők ha nem támogatják anyagilag a gyereket abban, hogy önállósodjon?

Figyelt kérdés

23 éves vagyok. Most fogok lediplomázni. A problémám, hogy szeretnék önállósodni, elköltözni de önerőből képtelen vagyok. A barátaim közül aki eltudott költözni azokat támogatták a szülei félretett pénzből például. Engem azonban sosem támogattak. A tandíjamat is én fizetem ami két millió forintnak felel meg. Nem voltunk soha sem szegények, csak nem költöttek ilyen dolgokra. 12 éves koromban mikor már szükség volt számítógépre akkor is azt akarták, hogy én spóroljam rá a pénzt, no de miből?

A szüleim már elváltak de most meg szórják a pénzt drága wellnesekre és nyaralásokra. Én meg nyakig adósságban és nem tudom mikor leszek képes elköltözni. Viszonylag jó fizetésem van de az sem elég.

Egyszerűen nem értem, hogy egy szülő, hogy gondolhatja, hogy a mai világban egy fiatal fiú/lány pusztán fizetésből tud boldogulni. Miért nem gondolkodnak előre a szülők? Nem is kellett volna sokat félretenni ha időben elkezdik. De ha nem költözök ki külföldre akkor ebben az országban sosem lesz esélyem például venni egy lakást max húsz év múlva, és akkor is úgy ha a fizetésem nagy részét félreraknám, tehát akkor sem tudnék elköltözni.

2017. aug. 29. 22:15
1 2 3 4 5
 21/49 anonim ***** válasza:
51%
Nem csalódtam a válaszolókban.
2017. aug. 30. 00:42
 22/49 anonim ***** válasza:
48%

Köztisztviselő vagyok, amivel ugyan relative szar a fizetés, de a munka az 100%. Szóval nem büfészak volt.

Viszont, ha programozó lennék és 239 000 Ft-ot keresnék (a legendákkal ellentétben ennyi az átlag fizujuk), akkor sem lennék sokkal előrébb.

Szóval azért mégis csak válaszólhatnál az előbb feltett kérdéseimre...

Ja, hogy kamuztál. Értem.

2017. aug. 30. 00:44
 23/49 anonim ***** válasza:
72%

"Viszont, ha programozó lennék és 239 000 Ft-ot keresnék (a legendákkal ellentétben ennyi az átlag fizujuk), akkor sem lennék sokkal előrébb. "

Az egyik unokaöcsém vidéki városban, mainframe operatorként, egy év munkaviszonnyal, szimpla rendszergazda végzettséggel, nettóban többet keres ennél.:-) Plusz a juttatások. Ez idő alatt több, mint másfél milliót rakott össze. Te nagyon el vagy tájolva az IT-szektort illetően.:-)

2017. aug. 30. 01:09
 24/49 anonim ***** válasza:
37%

Nem vagyok. Képzeld az iker tesóm programozó és

Dublinban sem keres sokkal többet.

Hagyjuk már a kamu siker történeteket.

2017. aug. 30. 02:03
 25/49 anonim ***** válasza:
76%

Dublinban LEGALABB havi 1M forintnak megfelelo a fizetese egy software fejlesztonek, de inkabb a ketszerese. Az, hogy a testvered ezt eltitkolja, az csak azert van talan, hogy az ilyen sopankodo hisztimancik ne kunyeraljanak tole.

Az azert eleg szomoru, hogy a kerdezo szulei elfelejtettek onallo eletre nevelni a gyerekuket :(

2017. aug. 30. 02:25
 26/49 anonim ***** válasza:
53%

Ezen az oldalon a gyári munkások is 300 000 Ft-ot keresnek, de a valóságban a többség a minimálbért.

Nem ismeritek a pénz értékét és a valódi helyzetet MO-n.

Kis gyerekek vagytok még.

2017. aug. 30. 02:33
 27/49 anonim ***** válasza:
62%

Az itteni fiatalok egy része nagyon elvan tévedve mi jár egy felnőttkorunak ,hetente 1x-2x feltesznek ilyen kérdést hogy miért nem támogatnak felnőtt koromba is szüleim,mert barátnőmet meg igen.

Az eszükbe sem jut hogy hogy vagy nem tudják ,vagy nem akarják támogatni.

2017. aug. 30. 05:30
 28/49 anonim ***** válasza:
77%

Ez a kérdés milliószor át lett is is beszélve. A válaszolók jól jelképezik a magyar társadalmat. A gyerek édes meg cuki, míg gügyög a babakocsiban, meg fel lehet rá venni a csokot (régen szocpol, OTP-s gyerekek), aztán amikor már kamasz meg nem aranyos, meg kőccség, akkor húzzon a fenébe, tartsa el magát.

Ha egy szülő megengedheti magának, akkor igenis támogassa és indítsa el a gyerekét. A szememben nem szülő, aki nem teszi meg, pedig meg tudná tenni. Az én szüleim nem voltak soha tehetősek, mégis 120%-osan igyekeztek, hogy nekünk mindenünk meglegyen (egyetem, élmények, sport, zene, stb). Nem, nem kaptam lakást vagy autót, mert azt már nem tudták megtenni, de az életemhez ezentúl mindent, amire szükségem van. Nekem ez a normális, és teljesen érthetetlen, hogy valaki minek vállal gyereket, ha már 18 évesen azt akarja, hogy tartsa el magát amiből akarja...

2017. aug. 30. 05:48
 29/49 anonim ***** válasza:
83%

"teljesen érthetetlen, hogy valaki minek vállal gyereket, ha már 18 évesen azt akarja, hogy tartsa el magát amiből akarja..."

A kérdező huszonhárom éves, és még mindig azt várja hogy a szülei tartsák el, sőt toljanak lakást a popója alá- aminek gondolom a rezsijét sem ő fizetné . És ha ezeket megkapná akkor mit akarna még? Kaja, és ruhapénzt? Ha ez is lenne elvárná a hogy a szórakozását is fizessék, csak mert megtehetik?

Szép dolog a szülői szeretet. De marhának, akin élősködnek, nem kell lenni.

2017. aug. 30. 06:17
 30/49 anonim ***** válasza:
44%
Utolsó: a fene nagy utálatodban nem fogtad fel, hogy a kérdezőnek jól fizető munkája van és azért vinnyog, mert ez mellett nem támogatják a szülei.
2017. aug. 30. 06:18
1 2 3 4 5

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!