Azért hibáztathatók a szülők ha nem támogatják anyagilag a gyereket abban, hogy önállósodjon?
23 éves vagyok. Most fogok lediplomázni. A problémám, hogy szeretnék önállósodni, elköltözni de önerőből képtelen vagyok. A barátaim közül aki eltudott költözni azokat támogatták a szülei félretett pénzből például. Engem azonban sosem támogattak. A tandíjamat is én fizetem ami két millió forintnak felel meg. Nem voltunk soha sem szegények, csak nem költöttek ilyen dolgokra. 12 éves koromban mikor már szükség volt számítógépre akkor is azt akarták, hogy én spóroljam rá a pénzt, no de miből?
A szüleim már elváltak de most meg szórják a pénzt drága wellnesekre és nyaralásokra. Én meg nyakig adósságban és nem tudom mikor leszek képes elköltözni. Viszonylag jó fizetésem van de az sem elég.
Egyszerűen nem értem, hogy egy szülő, hogy gondolhatja, hogy a mai világban egy fiatal fiú/lány pusztán fizetésből tud boldogulni. Miért nem gondolkodnak előre a szülők? Nem is kellett volna sokat félretenni ha időben elkezdik. De ha nem költözök ki külföldre akkor ebben az országban sosem lesz esélyem például venni egy lakást max húsz év múlva, és akkor is úgy ha a fizetésem nagy részét félreraknám, tehát akkor sem tudnék elköltözni.
29: az itt válaszolók kérdezőtől és szituációt független egyenválasza, hogy rohadjon meg a gyerek ott ahol van, és adjon hálát az égnek, ha egyáltalán enni adtak neki az óvodából hazaérve. Erre reagáltam (mint már korábban többször).
Attól amúgy, hogy jól keres a kérdező, miért ne támogathatnák a szülők? Visszataszító az itt népszerű hozzáállás, hogy ha a szülő küzdött érte, akkor küzdjön a gyerek is magától. Akkor is, ha a szülőnek nem jelent gondot segíteni. Teljesen hülye felfogás, utána meg csodálkoznak azon, hogy törvénnyel kell kényszeríteni a gyereket az öregek eltartására...
De el tudsz. Albérlet és aztán gyüjtögetsz, de félelmetes, mennyi felnött, dolgozó ember probálja meg lehuzni a szüleit, ahelyett, hogy önállosodna.
Kettö, minek mentél kétmillás szakra? Ja azt hitted, anyuék kifizetik? Hát én sem adnék ki ennyi pénzt (nem is lenne) félévente.
Három, én 21 éves korom ota külön élek. Dolgozom, 27 éves koromig társbérlésben voltam, most pedig a párommal, még két év és elkezdünk épitkezni is.
Nem követelözni kell 23! évesen, hanem dolgozni, és felnöni. Nem tragédia, ha nincs azonnal lakás, apa is 32 volt (én 1 éves), mikor épitkeztek, mert addigra lett pénz.
Exem meg foltyton a lakásával nagyképűsködött, hogy neki 25 évesen már volt... ja, anyuciék vettek neki egyet - más farkával könnyü verni ;)
23-as, a párom programozo és otthon diplomával több éves, tapasztalattal 220-at keresett, ami lószar.
Most 7000 frank a fizetése, azaz kb két milla.
Otthon nagyon kevés olyan cég van, aki 400-500-at fizet a mérnökdiplomáért.
De amig a sok éve szakmában lévö gyerekgyogyász is max 200-at kap, miröl beszélünk?
#32! Az az egyetem összesen 2 milla, nem fél évente. MO-n nincs olyan egyetem amiért félévente 2 milliót kéne fizetni.
Amik drágák az a Moholy Nagy, ez 800 000 / félév. No meg persze a CEU, de ott eleve csak MA, meg doktori van.
De az is "csak" 1 millió és 800 ezer Ft.
Pedig európa 10. legjobbja.
Ahhoz pedig, hogy valaki akár csak az 1 milliós fizetést is elérje programozóként, akár külföldön is, na ahhoz vagy piszok nagy szerencse kell, de a legtöbb esetben min. 5 ( de inkább 10) év munkaviszony és tapasztalat.
Ez alatt pedig nem árt remekelni.
Azért ne hülyéskedjünk már! Jó, a proginfó nem könnyű, de soj szakhoz képest mégis eltörpül nehézségben. Egy átlag matekos beállítotságú ember számára kitartással elvégezhető... Szerintetek, ha juniorként garantált lenne az ilyen több milliós álom fizu amiről hantáztok, akkor ki lenne az a hülye, ki nem erre a szakra jelentkezne?
Főleg, hogy bekerűlni kifejezetten könnyü.
Amúgy leesett, hogy a legtöbben innen úgy osztják az észt, hogy milyen önállóan építették fel az életüket, vettek jogsit, kocsit, házat... Miközben a párjuk fizette a nagyrészét. (Aki gondolom véletlenül sem 10 évvel idősebb, vagy Őt nem segítik az Ő szülei...)
Én viszont leírtam az albérletem/rezsim árát, az egyáltalán nem extrém rossz fizetésem. Ami majdnem a kétszerese a minimálbérnek és az alap diplomás bér, illetve hogy mennyit költök tisztálkodásra, kajára, stb.
Ha ilyen okosak vagytok akkor kérlek áfuljátok el, hogy hogyan tegyek el havi 7 ezer forintnál többet!
Albérlet mellett kereshetnék 250 000 is. Jó, legyen, számoljatok így ha gondoljátok.
Mennyi idő lenne amíg oda jutnék, ahol álitólag Ti álltok? Elvileg önállóan.
"23-as, a párom programozo és otthon diplomával több éves, tapasztalattal 220-at keresett, ami lószar.
Most 7000 frank a fizetése, azaz kb két milla.
Otthon nagyon kevés olyan cég van, aki 400-500-at fizet a mérnökdiplomáért.
De amig a sok éve szakmában lévö gyerekgyogyász is max 200-at kap, miröl beszélünk?"
Akkor a párod sz..r helyen dolgozott. Ismétlem, az unokaöcsém diploma nélkül keres nettó 250 ezer felett, onnan tudom, hogy nagyon jóban vagyunk, és velem beszéli meg a befektetési lehetőségeket. Sajnos, fiatalon elhunyt az édesapja.
Ami pedig az itt fanyalgókat illeti: tessék szíves tudomásul venni, hogy a saját lakás és autó NEM tartozik az alapjuttatások közé, amik mindenkinek járnak a szülőktől. A tisztességes étkezés, ruházat, egészségmegőrző-gyógyító ellátás (ideértve a sportot is), oktatás és járulékos költségei (különórák, nyelvvizsga, otthoni számítógép vagy egyéb kütyü stb) igen, amíg nagykorú nem lesz, ill. leérettségizik/szakmát szerez. Ezek mellett, ha a lehetőségek megengedik, egy bankbetét, amit a gyerek születésétől gyűjtöttek, és nagykorúsága napján megkap, aztán eldönti, hogy a különköltözésen kívül továbbtanulásra költi, vagy autóra, vagy gyűjt még hozzá és lakást vesz. Minden más, ami efölött van, olyan plusz, amiért csak hálás lehet a gyerek.
Azt meg hagyjuk már, hogy a mai világban meg ebben az országban mit lehet és mit nem. Körül lehet nézni a világban, hány fiatal pályakezdő vagy 2-3 éve dolgozó ember él saját lakásban, pláne úgy, hogy a szülők tették alá.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!