Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Szerintetek a szívemre hallgas...

Szerintetek a szívemre hallgassak vagy az eszemere? Ti mit tennétek a helyemben?

Figyelt kérdés

2,5 éves kapcsolat, a párom 16 évvel idősebb nálam. Az utóbbi fél évben eltávolodtam tőle, mert nagyon megváltozott. Minden tekintetben. Mindenért engem hibáztat,Pl: hogy miattam veszekszünk. Folyton azt mondogatja, hogy megcsalom, sms-ben azt írja, hogy reméli a pasi akivel d.gok értékeli, hogy nem kell gumit húznia, mert a gyógyszert ő vette és ehhez hasonlók. Teszem hozzá nincs senkim.

Ma volt egy nagyon durva veszekedésünk. Anyukámmal dumáltam telefonon és mondtam neki, hogy kaptam a páromtól epret, mire anyu megkérdezte, hogy olyan mint amit 7végén vettünk? Mondom nem, ez kicsi. Kérdés: olyan amit tavaly hozott nekünk egy ismi? Mondom kb. az amit koktélba szoktunk rakni. De nálunk a koktél az csak egy becézése az eper shaknek (tej+eper). És ezen megsértődött, hogy én lefikáztam az epret amit vett. Hát köpni nyelni nem tudtam, hiszen semmi rosszat nem tettem.

Szóval megsértődött és dúlt-fúlt magát sajnáltatta, belőlem meg kirobbant az elmúlt időszak minden indulata és megtaláltam kérdezni, hogy az ő fájdalma miért előbbre valóbb mindig, mint az enyém. Válasz: nincs. Azon kezdett el sírni, hogy elcserélte egy munkatársával a szolgálatát (a srác kért 2000ft)és most ki kell fizetnie a pénzt. Mert elvileg úgy volt, hogy jön a tesóm ballagására, de mondtam neki, hogy azért hogy cenzúrázza a mondataimat, ne jöjjön.

Lefeküdt aludni, mikor felkelt hozzám vágott 300 ft-ot, mondván vhol 500 ftot kérnek egy óra netért, reméli elég lesz ez a pénz ahhoz, hogy használja a gépem.

Most jutottam el arra pontra, hogy nem akarok már megbocsátani. Jól teszem? Szeretem de nem úgy mint régen, mert nagyon megalázott többször is, de így mégsem akarom leélni az életem. 21 éves vagyok, nem szeretném ha egész életemben ez menne.

2010. máj. 25. 18:29
1 2 3 4 5
 31/41 anonim ***** válasza:

19:26-osnak eléggé igaza van.

Sajnos itt egyikőtök se nagyon hibás. Elején azt írtam, látni kéne az ő oldalát, de elég egyértelmű számomra is, hogy itt nem az eperről van szó, hanem arról, hogy iszonyatos kisebbségi komplexusai vannak. Te nem tehetsz erről, és ő se.

Nekem is volt csóró barátom, sose érdekelt az anyagi helyzete, nálam lakhatott, felesben fizettük a rezsit, és későn (de nem túl későn)jöttem rá, hogy végig gyűlölt a nagy ház miatt. Pedig én is szegény voltam, mint a templom egere. Volt, hogy egy ismerős 1 millió Ft-ért vett használt autót, a saját spórolt fizetésén, és a volt párom első rekaciója az volt, hogy dögöljön meg. Megjegyzem az általa irigyelt srác valóban majdnem meghalt, akkoriban fedeztek fel nála egy szörnyű betegséget. Elkezdtem iszonyodni a páromtól. Volt néhány ilyen húzása. Nem tehetett róla, sérül ember volt, ez az egyik ok, ami miatt én nem fogadnék örökbe gyerekvárosi gyereket. Nem tehet róla, de sérült és másokat is tönkretesz.

Az elején azt mondtam, azért ha értékes ember, ne dobd ilyen könnyen. Akkor még kevesebb infót adtál.

Most jobban hajlok arra, hogy ne várd meg, míg életveszélyesen rád támad, mert velem így történt.

Ugyanakkor kell mérlegelni, mert ennyi is kevés, hogy megmondjuk neked, megéri-e.

Azt mondják, hasonló hasonlóval kezdjen: tehát arról sem tehet egyikőtök sem, de az anyagi helyzetetek is elválaszt benneteket. Ez egy ffinek külön megalázó. Minden külföldi ajándékkal megaláztad. Fogd már fel, hogy örült volna az ajándéknak, ha nem külföldről van. Ő szeretett volna veled tartani, de hiába. És ettől szenved.

Nem tehettek róla, ő nem rossz ember, ebbe a kapcsolatba nem kellett volna belevágnotok, nagyon sajnálom mindkettőtöket.

2010. máj. 25. 19:40
 32/41 anonim ***** válasza:
Ha a párod találna egy jól fizető állást, vagy valamit ami önbizalmat adna neki, hogy érezze ő a férfi a domináns hím, akkor talán rendbe jönne a kapcsolatotok, mert én úgy éreztem a leírtakból, hogy ő nagyon anyagias, és talán a pénz hiány okozta stressz miatt támad folyton Neked. Ha lenne pénze talán az ellensúlyozná a kisebbségi komplexusát amit az alacsony termete miatt van.
2010. máj. 25. 19:42
 33/41 anonim ***** válasza:
Nem vagy kőszívű :) Őt se érdekli, hogy téged megbántott, nem egyszer. Egy nagy paraszt, ráadásul tényleg úgy van, nem százas. Arról nem beszélve, hogy milyen stílust enged meg magának veled szemben. Én ezt 2,5 hónapig se tűrtem volna, nemhogy 2,5 évig. Az én barátom még azt se mondta rám soha, hogy "hisztis liba", nemhogy lek*rváz.
2010. máj. 25. 19:43
 34/41 anonim ***** válasza:
Én is jártam így! 19évvel volt idősebb a pasi,ugyan ezeket a dolgokat csinálta +nem volt egy rendes munkahelye, retekben,koszban,kupiban élt,felelőtlenebb volt,mint egy tini, a gyerekeit (2 kislány) le se sz.rta.mindenért engem okolt,kioktatott. Nem is tartott sokáig a kapcsolat! Jobban jársz,ha szakítasz!
2010. máj. 25. 19:48
 35/41 A kérdező kommentje:

Bizonyára van valami komplexusa, de én ezekkel az ajándékokkal nem megbántani akartam, csak örömet szerezni, ha már ő nem lehetett akkor velem, akkor lássa, hogy gondoltam rá és boldogan hoztam neki bármilyen csecsebecsét.

Nem túl jó a fizetése, a szüleim fizetik a lakbért, a rezsit, tehát neki erre nem kellett költenie. Vagyis...sztem elég jó a fizetése (kb. 100E forint a gyerektartás levonásával együtt), ami szerintem nem kis összeg a mai helyzetben, hisz sok embernek nincs munkája, mégis szememre veti, hogy "te megteheted, hogy millás nyaralásokra menj". Szépen hangzik, de abból a 'millából' egy 4fős család ment nyaralni....

2010. máj. 25. 19:48
 36/41 A kérdező kommentje:
a kosz hát igen. suliba járok és keddenként amikor 1 előadásom van, akkor takarítok, meg mosok hasonlók. Azt mondta kb:1 hónapja hogy úgy takarítok mint ahol a papok táncolnak mert nem fértem be porszívóval az ágy mögé, elhúzni meg nem tudom. Mondtam neki, hogy akkor cisnálja jobban. Erre a válasz: a te dolgod.
2010. máj. 25. 19:50
 37/41 anonim ***** válasza:
37 évesen még nem olyan öreg. Miért nem csinál ő is vállalkozást? Ha ennyire irigy, hát tessék, mutassa meg, ő mit tud. Egyébként szerintem szánalom, hogy a szüleidnek kell fizetnie egy 37 éves ember után a lakbért. Az én apám ilyen idősen 5 gyereket tartott el, és akkor kezdtünk építkezni, majd 40 évesen vágott bele a vállalkozásába.
2010. máj. 25. 19:59
 38/41 anonim ***** válasza:
Teljesen felesleges tovább részletezned a hülyeségeit, értjük a szitut. Bár, ha ezzel kiadod a mérged... :) De ha kirakod, legyél nagyon erős, akárhogy sír (írtad, hogy ettől félsz), mondd el neki, hogy miért döntöttél úgy, hogy kirakod. Havi nettó 100-ból prímán meg lehet élni, kezdő diplomások nem keresnek ennyit... Egyszerűen mondd meg neki, hogy szeretnéd, ha jövő hónap elsejével költözne, mert többé nem viseled el a megaláztatást. Ne foglalkozz a sírással, a fenyegetéssel, az esküdözéssel... A pasi nagyon jól tudja, hogy fiatal és tapasztalatlan vagy, és reméli, hogy az irányítása alatt tarthat. Amit eddig leírtál, az alapján egy úrhatnám ember, aki szisztematikusan le akarja építeni az önbizalmadat. Ezért szid állandóan, ezért becsmérel. Látod, máris elkezdtél kételkedni magadban, máris elkezdte lerombolni az önértékelésedet (erről tanúskodnak azok a kommentek, ahol amiatt aggódsz, nem-e leszel szívtelen amiatt, hogy kirakod). Szabadulj meg tőle, amilyen gyorsan csak lehet, és nehogy egy szót is komolyan vegyél abból, amit mond!
2010. máj. 25. 20:00
 39/41 anonim ***** válasza:
fura a pénz helyzete a kapcsolatokban, álláspontom szerint és saját tapasztalt alapján anyagilag egyenragúság a jó. Párommal egyaránt van amikor ő fizet van amikor én mikor hogy van pénzünk vagy összedobjuk énis adtam már neki egy nagyobb összeget mert nagyon jó ötlet pattant ki a fejéből nekem meg volt pénzem a megvalósitáshoz. Neki mégse okozott komplexusokat és nekem se. Ez ember függö szóval szerintem ha ő jobb állást kap és többe pénze lesz akkor is valami miatt szorongani fog.
2010. máj. 25. 20:01
 40/41 A kérdező kommentje:
Igazatok van! Nem én tehetek arról, hogy neki nem jött be az élet. Én nem kértem a szüleimtől, hogy hozzanak össze egy vállalkozást ami be is jött, én ebben élek. Tehát akkor pakolj-pucolj! Megpróbálok ellen állni, de teljes mértékben igazatok van, 21 évesen még túl fiatal vagyok, hogy már most belecsömörlődjek az életbe. Biztos szar lesz nekem is neki is, de muszáj valamit tennem, mert ő nem akar változni. Nagyon szépen köszönöm mindenkinek, hogy segítettetek! :)
2010. máj. 25. 20:10
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!