Hogyan bírjam ki a 25 éves lányom trehányságát és igénytelenségét, ha velem lakik és munkanélküli a diploma után? Hogyan küldhetem el itthonról?
Nem küld el ezeket a válaszokat, főleg amiket te írtál: hogy elcserélnéd egy másik gyerekre.
Soha nem fogja megbocsátani hogy ezt gondolod.
Mindannyian hibáztatok!
Üljetek le és beszéljétek meg a dolgokat!
Ne ezen a fórumon várd a sok "hasznos" tanácsot.
Ezt csak ti tudjátok megoldani, úgy hogy megbeszélitek egymással!
szépen leültök mind a hárman, és elmondod az új játékszabályokat:
- hogy kinek mik a feladatai, mik a kötelességei, és hogyan részesülhetnek a családi javakból. Megbeszélhetitek, ki mit vállal (milyen házimunkát), csináltok egy beosztást. Ehhez MINDENKI tartja magát.
- adsz egy határidőt (1 hónap). Közlöd, hogy ha nem tetszik: el lehet menni. Közlöd, hogy ha nem tartja magát hozzá, bármennyire is fáj neked, le fogod cseréltetni a zárat. A tulajok, gondolom, ti vagytok, és nem ő.
- egyéb játékszabály: álláskeresés. Nyilván nem megy egyik napról a másikra, de kutya kötelessége folyamatosan pályázni. Számoljon be róla, mit pályázott meg. Hogy ez gyerekes? Kérem, akkor viselkedjen a lányod felnőtt módjára.
- akár van munkája, akár nem, a háztartási teendőkbe BE KELL SZÁLLNIA. az, hogy elpakol maga után, nem háztartási munka - az a minimum (az ember nem szarik oda, ahol eszik, és nem eszik ott, ahol szarik)
- ha lesz önálló keresete, akkor pedig meg kell határozni, mennyivel kell hozzájárulnia a családi költségvetéshez
- férjednek: kötelessége támogatni a döntésedben, és kiállni melletted!!!
Ha nem tetszik a lányodnak az új rendszer, valószínűleg le fog lépni. És nagy valószínűséggel talál magának valakit, akivel ugyanezt eljátszhatja egy darabig. A saját jól felfogott érdeketekben üljetek le, és hozzatok közös szabályokat!!!
Ő vette a gépet? Ő fizeti a netet? nem hiszem,szóval akkor mikor épp nincs otthon,cuccold át a te szobádba,vagy vhova ahol nem fér hozzá.
Pénzt ugye evidens, hogy nem kapna, nem takarítasz, főzöl rá, és nem mosod a gönceit.
oh,és még vmi: A fürdőszoba ajtaját miután mindenki megfürdött bezárhatod. Fizet a vízért,vagy bármiért is? Nem. Akkor meg szurj ki vele! Legalább egy hétre vezesd be a szankciókat,és mond meg neki vagy keres munkát vagy így ,marad minden
Sztem ezek után ráébredne h dolgoznia kell h legyen vmije.
Viszont te se nagyon akarhatsz tőle megszabadulni,mert csak azt hajtogatod h ő mit csinál,meg h milyen elviselhetetlen. itt osztják neked az észt,h mit kéne csinálnod,de jóformán még mentegeted,legalábbis nekem igy jött le.
párom is ilyen lett volna,ha nem unja meg az anyja...22 volt,ösztöndija benzinre ment el,többit elvárta,hogy a szülők finanszirozzák,...aztán megismerkedett velem,az anyja rájött,hogy ha most nem lép,akkor soha...fogta,közölte,hogy kész,vége,befejezte a tulzott pátyolgatást...viszont én meg nem jótétlélek vagyok,egyetem mellett melozok,nem azért hogy egy pasit is eltartsak...időbe telt,de "megneveltem" az anyja helyettt,nem sok választása volt,vagy hozzászokik hogy dolgozni kell,azt ami van,rendetrakni,főzni,mosni,vagy mehet amerre lát,attol mert szeretem,nem vagyok rabszolga...
eltelt pár év,ha estig dolgozok,akkor vacsival és renddel vár (ahogy én őt ha szabadnapos vagyok),és a szülőkkel is jó a kapcsolata
nála bevált ez a "mehetsz amerre látsz,alkalmazkodj máshoz" dolog...
Köszönöm Nektek, nagyon sok hasznos választ kaptam.
Nem is tudom leírni, ezek a sorok mennyire tudtak máris segíteni nekem.
Megerősítettetek az általam halványan megfogalmazott gondolataimban, de nagyon fáj, hogy a gyermekemmel így kell a kapcsolatomat rendeznem.
de ha rendeződik a kapcsoaltotok,akkor utolag azt fogod mondani,hogy megérte keménynek lenned
kitartás
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!