Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Hogyan bírjam ki a 25 éves...

Hogyan bírjam ki a 25 éves lányom trehányságát és igénytelenségét, ha velem lakik és munkanélküli a diploma után? Hogyan küldhetem el itthonról?

Figyelt kérdés
2010. máj. 19. 16:17
1 2 3 4 5 6 7
 21/68 anonim ***** válasza:
93%
De az miért nem jó megoldás, hogy ellehetetleníted az életvitelét ? Te vagy a hibás, hogy főzöl és mosol rá. Fejezd a főzést, csak magadnak és a férjednek főzz, és ha máshogy nem megy akkor dugd el az ételt. CSak a magatok ruháit mosd ki. Ha lehet, mondd le a net előfizetést. Miért mi történnek, ha ezeket megteszed? Csak nem az hogy kezed emel rád ? Mert akkor egyszerűen megfogod a kis kezét, és kipenderíted az utcára. Így egyszerűen. A férjed nem tud erős kézzel hatni rá ? Esetleg két kurv@ nagy apai pofonnal? Valamit nagyon elrontottatok nála bocsi.
2010. máj. 19. 16:42
 22/68 anonim ***** válasza:
100%

"21/L-nek: köszi, de mit csináljak vele, azt hiszi, ő csak olyan munkára fog elmenni, ahova ő szeretne. mindig olyan állásinterjúkra megy, amik teljesen feleslegesek, csak azért, hogy előttünk mutassa, hogy ő munkát keres."

Igen, ez nagyon ismerős. A bátyám 2 év alatt egy helyre adta be a pályázatot és ezzel kipipálta az álláskeresést...

A diákhitelt most költi a lányod, de hogy és ki törleszti? Nézd, az biztos, hogy nem tudod elráncigálni olyan állásinterjúra, ahova fel is vennék azonnal, nem kisgyerek már, de annyit tényleg megtehetsz, hogy nem hagysz neki más választást. Amit írtak mások is: ne moss rá, ne főzz rá. Anyámék ostobák, ők nem teszik ezt meg, kiskirályként kezelik a bátyám és adják alá a lovat. és ez garantáltan nem vezet sehova...

Szóval tényleg a megvonásokkal kellene kezdeni...

A lányod is belátná, hogy sokkal jobb érzés saját pénzzel rendelkezni, abból bulizni, nem élősködni a szülőkön. Én is nehezen indultam el dolgozni, de mióta dolgozom, sokkal jobban érzem magam. Legalább rám nem kell költeniük a szüleimnek. Bár én eleve sosem voltam bulis típus, míg munkanélküli voltam, addig természetes volt, hogy márpedig nem kapok új ruhát, én magam is szégyelltem volna emiatt magam. És rohadt nagy lelkiismeretfurdalásom volt, míg ingyenélő voltam. És olyan jó volt, hogy ez eltűnt azzal, hogy lett munkahelyem. Életem egyik legjobb döntése volt, és tojok rá, hogy ez csak gyári meló.

2010. máj. 19. 16:44
 23/68 A kérdező kommentje:
borzasztóan utálom már ezt a kiszolgáltatott helyzetemet. nem csukhatom ki a lakásból, mert ide van bejelentve. és nem fizet nekem semmit, mert neki nincs keresete!!
2010. máj. 19. 16:45
 24/68 anonim ***** válasza:
86%

Miért adsz neki enni, inni?

Miért fürödhet, ha nem fizet?

Miért mosol rá?

Te is hibás vagy, mert hagyod Magad kihasználni, és amíg ezt megteheti, meg is fogja tenni!

Mit csinálna, ha mindezektől megfosztanád????

2010. máj. 19. 16:48
 25/68 A kérdező kommentje:
Kedves 21/L! az én lányom nem is akar dolgozni, kicsit baj van a gondolkodásával, azt hiszi, ő még gyerek, hiába magyarázzuk neki, hogy felnőtt, kitaníttatott ember, önállóan kellene már eltartania magát, nem ezért taníttattuk és bírtuk ki ezt az 5 évet, hogy ilyen legyen továbbra is velünk. kb. 1 hónapra még van pénze, nem törődik vele, hogy utána honnan lesz, természetesen így fel nem veszik dolgozni sehova, koszos ruhában, kiéhezetten csak rossz társaságba keveredhetne....
2010. máj. 19. 16:49
 26/68 anonim ***** válasza:
23%
*mosól
2010. máj. 19. 16:49
 27/68 A kérdező kommentje:
neki nincs lelkiismeretfurdalása, ő csak a mának él. holnap meg majd valaki megsegíti, azt gondolja.
2010. máj. 19. 16:52
 28/68 anonim ***** válasza:
100%

"Kedves 21/L! az én lányom nem is akar dolgozni, kicsit baj van a gondolkodásával, azt hiszi, ő még gyerek, hiába magyarázzuk neki, hogy felnőtt, kitaníttatott ember, önállóan kellene már eltartania magát, nem ezért taníttattuk és bírtuk ki ezt az 5 évet, hogy ilyen legyen továbbra is velünk. kb. 1 hónapra még van pénze, nem törődik vele, hogy utána honnan lesz, természetesen így fel nem veszik dolgozni sehova, koszos ruhában, kiéhezetten csak rossz társaságba keveredhetne.."

Ez megint kifogás, hogy majd emiatt nem lesz munkahelye...

Félreraksz neki egy öltözet tiszta ruhát, állásinterjúra. és azon kívül be is fejezted rá a mosást.

Azt megértem, hogy utcára nem fogod dobni, mert a gyereked, de más egyebet mit tehetsz, mint megvonsz tőle dolgokat? Kétlem, hogy a szép szó használna, gondolom, próbáltad már. Ugyanakkor nem akarsz beletörődni ebbe, hisz azért tetted fel ezt a kétségbeesett kérdést.

Ha piszokban kéne élnie, talán ráébredne... gondolom, koszosan nem menne el bulizni. Ciki lenne a társasága előtt. Kicsit magába zárkózna és rájönne, hogyan él. A barátai mind ilyen kullancsok? egyiknek sincs munkája? Nekem ciki volt beszélni barátokkal,míg munkanélkül voltam, mert mindegyik vagy dolgozott vagy tanult, vagy mindkettő, nem mertem beszélni velük, mert éreztem, hogy szánalmas vagyok.

Úgy látszik, benne ilyen érzet nincsen. Pedig épp az kéne, hogy kicsit magába nézzen és lássa, hogyan él...

21L

2010. máj. 19. 16:55
 29/68 anonim ***** válasza:
100%

Próbálnak neked tanácsot adni, hogy mit tegyél vele, te meg csak mentegetőzöl, hogy ezt ne, azt ne...

Mert akkor mi lesz? Talán észbekapna! Felnőtt ember az igaz, de ha nem neveltétek meg eddig, akkor hát neveljétek meg most! Durr neki egy pofon!

Ő anyuci pici lánya, mert igy nevelted! Vagy bekeményitesz, vagy edd meg amit főztél, és viseld el!

2010. máj. 19. 16:56
 30/68 anonim ***** válasza:
100%

az én barátnőm húga ugyanezt csinálta. ő kábszerezett is mellette, eléggé szétzilálta magát.

aztán megismerkedett egy pasival, aki egy kicsit helyrerakta, magasra tette a lécet - azóta rájött arra, hogy nincs kolbászból a kerítés, egészen összekapta magát. persze, egy kcisit még mindig el van varázsolva, de már önmagáról gondoskodik, vannak tervei, jövőképe stb.

igaza van a többieknek: az Ő ÉRDEKÉBEN kell őt olyan helyzetbe hozni, hogy elkedzjen magáról gondskodni.

férjed hogy viszonyul ehhez?

van másik gyereketek?

azt tudjátok, milyen sok kamat kerül a diákhitelre?!

2010. máj. 19. 17:01
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!