Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Hogyan bírjam ki a 25 éves...

Hogyan bírjam ki a 25 éves lányom trehányságát és igénytelenségét, ha velem lakik és munkanélküli a diploma után? Hogyan küldhetem el itthonról?

Figyelt kérdés
2010. máj. 19. 16:17
1 2 3 4 5 6 7
 1/68 anonim ***** válasza:
41%
Milyen diplomája van?
2010. máj. 19. 16:21
 2/68 anonim ***** válasza:
80%
Valami bővebbet írhattál volna a munkanélküliségről. Mert van különbség aközött, hogy erőlködik, nagyon akar, nagyon keresi a munkát, vagy pedig csak lóg a levegőben, kényelmesen elvan otthon. Előbbi esetben nem volna szép ha kidobnád. Egyébként én is rettentően trehány vagyok, de anyukám beletörődött, becsukta a szobám ajtaját és kész.
 3/68 anonim ***** válasza:
70%
Ja, és mit takar a trehány és igénytelen?
 4/68 anonim ***** válasza:
szerintem nem elküldeni kell hanem megmondani neki hogy keressen munkát és vegye ki a részét a háztartási munkákban ha már egyszer otthon lakik. vagy nem is akar munkát keresni?
 5/68 A kérdező kommentje:
Dolgozni nem akar, csak ingyen élni és szórakozni továbbra is, ahogy az egyetem 5 éve alatt ezt megszokta.
2010. máj. 19. 16:22
 6/68 anonim ***** válasza:
22%
Szerintem lekéne hogy feküdjek vele és akkor máris jobb lesz neki :DDDDDDDDD
2010. máj. 19. 16:22
 7/68 anonim ***** válasza:
93%
Ez egyszerű. Ha a te helyedben lennék, akkor nem főznék, mosnék és takaritanék rá. Azaz éppenhogy magamnak készitenék valamit, a ruháit nem mosnám ki, és a szobája környékére sem mennék, hogy takaritsak. Valamint, gondolom azért a barátaival eljár ide-oda, igy még költőpénzt sem adnék neki, hiszen igencsak felnőtt már és a saját lábára kell, hogy álljon. Vonj meg tőle mindent, amit úgy gondolsz, hogy már egyedül is csinálhatna. Továbbá, ultimátumot adnék neki, hogyha nem keres sürgősen munkát (még, ha nem is a szakmájában eleinte), akkor mehet. ha már otthon lakik, és ennyi idős dolgoznia kellene és beszállnia a költségekbe. szerintem ez igy helyes. te is gondoskodtál eddig róla és a kötelességedet is teljesitetted, hiszen tanitattad és diplomát is szerzett, innentől kezdve neki kell boldogulnia. remélem hasznos a tanácsom, ha nem is minden, de egy kevéske. sok szerencsét!
2010. máj. 19. 16:23
 8/68 A kérdező kommentje:
trehány, igénytelen: a ruháit én mosom a mosógéppel, mert féltem azt is, képtelen megjegyezni, hogy kell kezelni, vasalni 5 éve nem volt semelyik ruhája, takarítani félévente parancsra szokott a saját szobájában, nem tudok rá hatni, mindenért veszekedni kell vele, akkor kegyesen tessék-lássék megcsinálja, úgy ordítozik, hogy többé ne kérjek tőle semmit. éjjelente a hét napból 5-ször hajnali 4-kor jár haza a bulikból, reggel 11-ig alszik, fürdik, eszik, majd megy el itthonról megint...
2010. máj. 19. 16:25
 9/68 A kérdező kommentje:
nem is akar dolgozni, elmegy direkt olyan állásinterjúkra, ahol tudja, hogy nem őt keresik és ezért nem is veszik fel. van még pénze a diákhitelt maximálisan felvette, pár hónapig még kitart. de kibírhatatlan már 4 hónapja a viselkedése, hogyan küldjem dolgozni?
2010. máj. 19. 16:28
 10/68 anonim ***** válasza:
84%
És ezeket a mindennapos bulikat, kaját, ki finanszírozza Neki??
2010. máj. 19. 16:29
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!