Hogyan bírjam ki a 25 éves lányom trehányságát és igénytelenségét, ha velem lakik és munkanélküli a diploma után? Hogyan küldhetem el itthonról?
"Próbálnak neked tanácsot adni, hogy mit tegyél vele, te meg csak mentegetőzöl, hogy ezt ne, azt ne...
Mert akkor mi lesz? Talán észbekapna! Felnőtt ember az igaz, de ha nem neveltétek meg eddig, akkor hát neveljétek meg most! Durr neki egy pofon!
Ő anyuci pici lánya, mert igy nevelted! Vagy bekeményitesz, vagy edd meg amit főztél, és viseld el!"
Pontosan! rohadtul félre lett nevelve az a lány. Ahogy tudom, nálunk ugyanez volt és van. nem lett belenevelve, hogy segítsen otthon, azt viszont megszokta, hogy mindent a s***e alá tesznek készen, naná, hogy ez így kényelmes, és nem akar maga gondoskodni magáról.
Másnak a bőr lesűlne a képéről...
Siránkozással nem lesz jó semmi, csak még kevesebb tekintélyed lesz a lányod előtt. De tényleg kíváncsi lennék, az apja miért tűri ezt el? Én mennyit hallgattam apámtól, míg nem dolgoztam! Akármiről volt szó, ő egy váltással elkanyarodott a témától: "És mikor mész el dolgozni?" :D És hatott az ösztönzés, mert már ráuntam és én kértem, hogy vigyen el az állásinterjúra. (a bátyámnál ez nem működik, mert az egész napra bezárkózik a szobájába, a gép előtt ül, enni, fürdeni jár csak le, vagy a másik szobába tv-zni, a szüleivel szóba sem áll, de ők kiszolgálják... remek család :D )
az már gáz ha a saját gyerekedtől meg akarsz szabadulni. azt írtad 25 éves. nem gondolod hogy kicsit késő most megnevelni? eddig mit csináltál? vagy csak diploma után lett igénytelen és lusta trehány?
azért nem kell bántani ha nem talál munkát,de azért már igen ha nem is keres és válogat.
"hát az én lányom is a gép előtt ül egész nap, és igen, bezárkózik a szobájába."
akkor kezdeném a dedós módszerekkel, de hát a lányod úgyis egy nagyranőtt gyerek: nincs internet. Gondolom a neten lóg. azt ki lehet húzni. akár a gépet is elvenném tőle.
Pénzt ugye evidens, hogy nem kapna, nem takarítasz, főzöl rá, és nem mosod a gönceit.
Az apa meg ha utálja, ha nem, viselkedne férfiként otthon. Neked nincs a lányod előtt tekintélyed, talán az apai szigor használna. gondolom, a férjednek sem mindegy, hogy eltartja a felnőtt lányát.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!