Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Hogyan bírjam ki a 25 éves...

Hogyan bírjam ki a 25 éves lányom trehányságát és igénytelenségét, ha velem lakik és munkanélküli a diploma után? Hogyan küldhetem el itthonról?

Figyelt kérdés
2010. máj. 19. 16:17
1 2 3 4 5 6 7
 31/68 anonim ***** válasza:
100%

"Próbálnak neked tanácsot adni, hogy mit tegyél vele, te meg csak mentegetőzöl, hogy ezt ne, azt ne...

Mert akkor mi lesz? Talán észbekapna! Felnőtt ember az igaz, de ha nem neveltétek meg eddig, akkor hát neveljétek meg most! Durr neki egy pofon!

Ő anyuci pici lánya, mert igy nevelted! Vagy bekeményitesz, vagy edd meg amit főztél, és viseld el!"

Pontosan! rohadtul félre lett nevelve az a lány. Ahogy tudom, nálunk ugyanez volt és van. nem lett belenevelve, hogy segítsen otthon, azt viszont megszokta, hogy mindent a s***e alá tesznek készen, naná, hogy ez így kényelmes, és nem akar maga gondoskodni magáról.

Másnak a bőr lesűlne a képéről...

Siránkozással nem lesz jó semmi, csak még kevesebb tekintélyed lesz a lányod előtt. De tényleg kíváncsi lennék, az apja miért tűri ezt el? Én mennyit hallgattam apámtól, míg nem dolgoztam! Akármiről volt szó, ő egy váltással elkanyarodott a témától: "És mikor mész el dolgozni?" :D És hatott az ösztönzés, mert már ráuntam és én kértem, hogy vigyen el az állásinterjúra. (a bátyámnál ez nem működik, mert az egész napra bezárkózik a szobájába, a gép előtt ül, enni, fürdeni jár csak le, vagy a másik szobába tv-zni, a szüleivel szóba sem áll, de ők kiszolgálják... remek család :D )

2010. máj. 19. 17:02
 32/68 anonim ***** válasza:

az már gáz ha a saját gyerekedtől meg akarsz szabadulni. azt írtad 25 éves. nem gondolod hogy kicsit késő most megnevelni? eddig mit csináltál? vagy csak diploma után lett igénytelen és lusta trehány?

azért nem kell bántani ha nem talál munkát,de azért már igen ha nem is keres és válogat.

2010. máj. 19. 17:03
 33/68 A kérdező kommentje:
a férjem mindig is utálta és nem törődött vele semmit. csak én nevelgettem és igyekeztem a férjem szeretetét és valahogy pótolni.
2010. máj. 19. 17:06
 34/68 A kérdező kommentje:
nem nem talál munkát, hanem olyat "akar", ami ő nem lehetne sohasem. mondtam neki, hogy én sem jelentkeznék ápolónőnek, ha egyszer gépírónő vagyok. vagyishogy dolgozni egyáltalán nem akar.
2010. máj. 19. 17:08
 35/68 A kérdező kommentje:
igen, hát ez a "gáz" elég nagy, a saját kitaníttatott gyermekemtől kell valahogy "megszabadulnom"! elegem van már az állandó vitákból.
2010. máj. 19. 17:11
 36/68 A kérdező kommentje:
hát az én lányom is a gép előtt ül egész nap, és igen, bezárkózik a szobájába.
2010. máj. 19. 17:12
 37/68 anonim ***** válasza:
100%
Szervusz! Adj neki egy hónapot. Mondd neki, hogy utána arra megy amerre akar. Nem kell részletezni, mert gondolom milliószor átbeszéltétek már, s tudja miként gondolkodol. Egy hónap, munka, vagy segítség, de ha nem akkor el lehet menni. Hidd el, hogy el fog rajta gondolkodni. Előbb utóbb úgyis belátja. Lehet hogy lázadozni fog, de akkor is saját lábán kell, hogy álljon. Tegyük fel, te holnap már nem leszel, akkor mi lesz vele. 25 évesen már már családról, lakásról gondoskodik. :(
2010. máj. 19. 17:15
 38/68 A kérdező kommentje:
de nem tudom elképzelni azt, hogy hogy menjen el tőlünk, ha nem akar és nincs hova? és hogy csomagolom össze a holmiját? és egyszerűen kiteszem az ajtó elé?
2010. máj. 19. 17:17
 39/68 A kérdező kommentje:
de ő még egy elmaradott fejlődésű gyerek. nem tud felnőni, nemhogy másról gondoskodni. pszichológushoz én már nem vihetem sajnos.
2010. máj. 19. 17:18
 40/68 anonim ***** válasza:
100%

"hát az én lányom is a gép előtt ül egész nap, és igen, bezárkózik a szobájába."

akkor kezdeném a dedós módszerekkel, de hát a lányod úgyis egy nagyranőtt gyerek: nincs internet. Gondolom a neten lóg. azt ki lehet húzni. akár a gépet is elvenném tőle.

Pénzt ugye evidens, hogy nem kapna, nem takarítasz, főzöl rá, és nem mosod a gönceit.

Az apa meg ha utálja, ha nem, viselkedne férfiként otthon. Neked nincs a lányod előtt tekintélyed, talán az apai szigor használna. gondolom, a férjednek sem mindegy, hogy eltartja a felnőtt lányát.

2010. máj. 19. 17:18
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!