Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Miért nincs tekintettel a...

Miért nincs tekintettel a családom a cukorbetegségemre?

Figyelt kérdés

Én 20/L vagyok, egy éve 1-es tipusú cukorbeteg. Apum közel 20 éve szintén 1-es tipusú (tőle örököltem).

És a családban kb senki nincs erre tekintettel. Max olyan téren hogy anya ritkán süt sütit, és azt felesben csinálja: fele cukor, fele édesítőszer, fele fehérliszt, fele teljeskiörlésű. De van amikor teljesen cukrosan csinálja. Mert szerinte nem jó íze van ha csak tk liszt van benne meg édesítőszer. Érdekes, én már külön élek tőlük, mégis mindent csak tk liszttel csinàlok meg xilittel...

De ami engem nagyon bànt, hogy pl ma volt unokatesóm ballagása. A kaja pizza volt, persze teljes kiörlésűt eszükbe se jutott rendelni. és volt vagy 5-6 fajta süti, sütött unokatesóm anyja, mama, anya is. És persze mindenki jó cukrosan. Még anya is. Mondván, ajàndékba visszük a sütit, és a többiek nem nagyon szeretik a diabetikus sütit. Oké... és àllja meg az ember hogy nem eszik úgy hogy előtte van 6 fajta süti és rajta kívül 15 ember eszik. Szerintem senki sincs aki ezt meg tudná állni.

Miért nincsenek rám (és apára) tekintettel a többiek?

2017. jún. 16. 21:52
1 2 3 4 5
 41/50 anonim ***** válasza:
60%
Előbb is írtam, hogy pl a kapor, fahéj jól leviszi a cukrot.
2017. jún. 17. 13:34
 42/50 anonim ***** válasza:
35%
Lehet hogy a gyógyszeriparnak nem érdeke, de az se amire te gondolsz, ugyanis egyre több ember beteg, ha meg nincs diabétesz akkor van más betegség, nekik mindig meglesz a bevétel, nem kell olyan módszerekhez folyamodniuk amiket a homeopaták terjesztenek. Tudjátok mit, egyétek csak tovább, nem az én egészségem hanem a tietek engem nem érdekel, de attól még tiszteletben lehetne tartani hogy van akit igen pl a kérdezőt és nem kellene rátukmálni hogy "ennyitől nem lesz bajod". Vagy ha ti meghívtok egy vegát vendégségbe akkor lerakjátok elé a pörköltet? Nem életviteli tanácsokat kért. Ha meghívsz valakit vacsorára akkor olyat főzöl amit megeszik, nem?
2017. jún. 17. 13:42
 43/50 anonim ***** válasza:
28%

Normálisan kezelt cukros nem játszik az egészségével, mert meg mer enni évi pár szelet sütit. Sajnálom, ha nem lehet felfogni. Azt is sajnálom, hogy mertem írni alternatívát. Sejthettem volna. Erdélyben a magyarországi magyart táposnak hívják. Már értem miért. Csak gyógyszerben tud gondolkozni és nem érdeklik a természet gyógyszerei. A többit inkább nem írom le.

Nyugodtan süthetett volna a kérdező is diabetikus sütit. 20 évesen már illene tudni sütni. Dehát ő elnézte, hogy csak az anyja süssön. A száját is kinyithatta volna, hogy neki külön kell, hamár a rokonságnak nem jut eszébe kérdezni. Segíts magadon, Isten is megsegít. Hamár más nem. Nem fog minden ember hasra esni a betegek előtt. Ilyen világot élünk.

2017. jún. 17. 13:56
 44/50 anonim ***** válasza:
74%

#35-ös vagyok.

Attól, hogy nekem csak inzulinrezisztenciám van (ami a diéta nélkül könnyen cukorbetegséggé fajulhatna), ugyanazokat a szabályokat és diétát követem, mint egy cukros, így a te szempontodból halálosan mindegy, hogy nekem milyen nyavalyám van, a lényeg, hogy ugyanaz a diéta, ugyanaz a probléma.

Nekem sem esik jól, amikor tukmálják a sütit, hogy de egyél, direkt neked csináltam, most dobhatom ki, csak egy falatot, egy szelettől semmi bajod nem lesz, ne kényeskedjél, Afrikában éheznek, most miért butáskodsz..

Nekem ráadásul most hússzegényen is kell étkeznem a magas húgysavam miatt, hát állandóan beszólogatnak, hogy mit vegánkodok, látták hogy ettem májast, meg lazacot, csak divatolok, kényeskedek.. Még be is csaptak tudatosan, gombapörköltbe direkt raktak húst is (a hús leve húgysav szempontból olyan, mintha magát a húst fogyasztanám), és nevettek, hogy nem vettem észre (a tányéromba nem került hús).

Baromi jól esik, amikor a barátaimmal beülünk valahova, s nem sírnak, ha 3 percig tart nekem egy rendelést leadni, hogy tarthassam a diétát, sőt segítenek meggyőződni róla, hogy azt kaptam, amit kértem.

De hidd el, puffoghatsz magadban, hogy milyen gonoszok/vendégutálók/negatívok/energiavámpírok azok, akik nem figyelnek oda az igényeidre, de minél előbb elfogadod, hogy senkitől nem várhatsz semmit és csak abszolút magadra számíthatsz, annál könnyebb túllépni azon, hogy az emberek mennyire nem tudnak a saját kényelmükön kívül gondolkodni.

Egyik ismerősöm allergiás a paradicsomra, szólt az étteremben, hogy a hamburgerében se ketchup, se paradicsom ne legyen. A ketchupot mindennek az aljára kenték, hogy ne vegye észre, ha csak felületesen nézi át. Miért? Mert a pincérnő azt gondolta, hogy nincs olyan, hogy valaki a paradicsomra allergiás, s móresre akarta tanítani (szerencsére nem csak felületesen nézi át az éttermi kajákat, ezért baj nem történt).

Persze, ha a kérdést azért írtad ki, hogy még 20-an leírják, hogy a rokonaid milyen szemetek, akkor olvasdgasd azokat a válaszokat. Én arra próbáltam rávilágítani, hogy lesznek még szemetebbek is, akik DIREKT keresztbe akarnak majd tenni. Szóval vértezd fel magad.

2017. jún. 17. 14:03
 45/50 A kérdező kommentje:

44, na látod pont az a probléma hogy nem olvastad végig az összes kommentet. Mert màr vagy 3-szor leírtam hogy külön élek és elég messziről jöttem.

Amugy meg annyira elentmondàsos amit írsz, de sebaj. Kicsi vagy te. Mondjuk azt végképp nem értem hogy jön ide erdély,de midegy is.

Amugy ha nagyon érdekel, elmondom neked hogy ittam màr Gyuri bácsi cukorbetegenek való teáját, sza.rt se ért. Ettem fahéjat többször is, sosem hasznàlt. Kiolvastam Maria Treben könyvét ès most egész rohadt tavasszal gyermekláncfüvet zabáltam. És mi történt, na vajon mi? Az se ért semmit! Ennyit erről.

2017. jún. 17. 14:07
 46/50 anonim ***** válasza:
51%
ilyenekkel ne törödj, max ha hívnak még oda, akkor megmondod, hogy köszi nem és kész.
2017. jún. 17. 15:47
 47/50 anonim ***** válasza:
85%
Már bocsánat a sok tapintatlan ember mit képzel én nem vagyok semire alergiás mégis gondolkodom ha átjön barátonőm néha valami normálisat sütök ami finom és nem érződik hogy tej vagy valami nincs benne legyenek már oda figyelőbbek egyik ismerősömmel történt hogy anyja ette előtte a braunit a kedvencét és ő is evett belőle olyan rosszul lett szegény utálom az ilyen embereket
2017. jún. 17. 16:51
 48/50 anonim ***** válasza:
48%

Semmi ellentmondást nem írtam. Erdélyt pedig nagy betűvel kell írni és mondtam hogy jön ide. És nehogy azt hidd, hogy te 20 évesen olyan nagy vagy. Főleg ilyen hozzáállással, hogy nem tudsz egy sütit megsütni, hanem puffogsz, hogy miért nem anyád sütött neked.

Fahéjból pedig nem mindegy milyet eszel. Nyílván nem a zacskós kell és nem a Spárból. Nekem használt.

2017. jún. 17. 19:25
 49/50 anonim ***** válasza:
29%

Volt aki a vegetáriánusokkal példálózott.

Én ha vendégségbe hívok embereket akkor az olyanoknak csinálnék külön kaját akik betegségből kifolyólag, saját hibájukon kívül nem ehetnek bizonyos ételeket. Ilyen például a cukorbetegség vagy az ételallergia. De a vegetáriánusoknak biztosan nem csinálnék ülön kaját, mert nekik semmi bajuk nem lesz ha megeszik a húst.

2017. jún. 18. 11:18
 50/50 anonim ***** válasza:
57%
Én sem olvastam végig az összes kommentet, mert a vége felé kicsit elkanyarodtunk a témától. Szerintem azért nem volt diabetikus süti, mert mindenki tudja, hogy apukàd úgyis eszik a többiből, feltételezték, hogy te is fogsz. Szerintem amíg eszel az ennivalókból, addig nem fog változni. Ha legközelebb találkoztok nyiltan kérdezz rá, hogy lesz-e olyan süti és ennivaló, amit te is ehetsz, és ha nincs, akkor akár anyukádnál (jól értettem, hogy onnan indultatok és az nem volt 200 km-re?) dobj össze valamit. Ajánld fel, hogy te azt intézed, mert nekem három cukorbeteg nagyszülőm volt de nem tudtam, hogy nem ehetnének pizzát. (pedig nálunk mimdig van diabetikus fagyi, süti) Szerintem nem direkt csinálták, apukád. mellett simán elhitték, hogy ez működik. Sok sikert a korrekcióhoz!
2017. jún. 26. 21:03
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!