Miért nincs tekintettel a családom a cukorbetegségemre?
Én 20/L vagyok, egy éve 1-es tipusú cukorbeteg. Apum közel 20 éve szintén 1-es tipusú (tőle örököltem).
És a családban kb senki nincs erre tekintettel. Max olyan téren hogy anya ritkán süt sütit, és azt felesben csinálja: fele cukor, fele édesítőszer, fele fehérliszt, fele teljeskiörlésű. De van amikor teljesen cukrosan csinálja. Mert szerinte nem jó íze van ha csak tk liszt van benne meg édesítőszer. Érdekes, én már külön élek tőlük, mégis mindent csak tk liszttel csinàlok meg xilittel...
De ami engem nagyon bànt, hogy pl ma volt unokatesóm ballagása. A kaja pizza volt, persze teljes kiörlésűt eszükbe se jutott rendelni. és volt vagy 5-6 fajta süti, sütött unokatesóm anyja, mama, anya is. És persze mindenki jó cukrosan. Még anya is. Mondván, ajàndékba visszük a sütit, és a többiek nem nagyon szeretik a diabetikus sütit. Oké... és àllja meg az ember hogy nem eszik úgy hogy előtte van 6 fajta süti és rajta kívül 15 ember eszik. Szerintem senki sincs aki ezt meg tudná állni.
Miért nincsenek rám (és apára) tekintettel a többiek?
22 éves vagy laktóz érzékeny + 1es cukorbeteg.
Holnap megyünk ballagásra, felhívtak előre mit ehetek azt is megkérdezték jó lesz e light üdítő vagy mi kell. Pedig nem rokonok családi barátok
elolvastam a hozzászólásokat.
Ez komoly ?
Ennyi rosszindulatú ember van itt ?
Hívtatok már meg vendéget ? Családtagot ?
Alap hogy azt készítek amit szeretnek, és ha v,ki beteg, vagy éppen csak fogyózik is odafigyelnék.
A család az nem az összetartozástól , odafigyelésről, egymás támogatásáról szól ?
1-es, dettó, ugyanez. nàlunk is anya allergiás csomó mindenre, de mama (apa anyja) mai napig nem tudja megjegyezni. De hát ebben csak egy kanál tejföl van! És? Van benne, akkor meg? ...
2-es, igen, felnőtt vagyok. Vigyázok is magamra. De azért rohadtul nem könnyű megállni azt hogy előtted van egy olyan dolog amit imádsz és látod hogy mindenki eszi, de te nem eheted. Az meg hogy többe kerül... érdekes, én mindig tk pizzát rendelek, és ugyanannyiba kerül mint a sima... na meg ha sütit rendelnek, 4-5 szelet legyen ami diabetikus. A 4 kb 400 forinttal drágább, hűha...
4-es,igen, ha előtte van, ő eszi a cukrosat is. Mondjuk ma pont nem figyeltem hogy mennyit evett, de pl még itthon ebéd után evett 2 kockát anya sütijéből. A vérvételi eredménye nem túl jó, de szerencsére még semmilyen szövődménye sincs neki.
5, érdekes módon anya is azt mondta hogy a vendéglátóknak (jelen esetben unokatesóméknak) kellene arra figyelni, hogy legyen megfelelő kaja mindenkinek. Mert pl ha hozzá jönne egy vega, akkor ő úgy főzne neki. Ez nekem fura. Nekem meg nem csinálja úgy...
6, mint írtam, kb 400 forinttal lett volna drágább nekünk sütit rendelni. Az meg hogy magamnak vigyek kaját... bocsánat, 200 km-re utazok, 5 óra hosszát, nehogy már ilyen melegben én vigyem a kaját ami akár meg is romolhat.
(Egyébként jólneveltségből megkérdeztem hogy vigyek-e sütit vagy valamit, válasz az volt hogy nem kell, lesz rengeteg kaja, mindenki süt, meg rendelve is van).
7, igen,az sokkal egészségesebb. Nem emeli meg a vércukorszintet.
8, nem csak én vagyok az. És nem hiszem el hogy 6 fajtából 1 miért ne lehetne az. Egyébként a hat éves gyerek így nevelkedik, ezt szokja meg. De én egész életemben, 20 éves koromig szabadon élhet, ku..rva nehéz ilyenkor átszokni. Próbáld ki.
12, 200 ft-ért veszek teljes kiőrlésű lisztet...
13, nem várom el hogy mindenki azt egyen! Hol írtam én ilyet???
Anya sütött 1 fajtát, mama 2-őt, unokatesóm anyja 3-mat, plusz rendeltek egy fajta sütit meg egy tortàt. Kérdem én, ebből egyetlen egy fajta miért ne lehetett volna diabetikus???? Érdekes módon arra figyeltek hogy ebből a sok fajtából anya legalább 5-ből ehessen, pedig ő aztàn mindenre allergiás!
Azért kérdező, amiért ilyen válaszokat is kaptál... Az emberi butaság sajnos határtalan, nem fogják fel a helyzet súlyosságát, mert ez nem egy nátha...
Mondjuk én ha vendégeket hívok, csak akkor hívom őket, ha a kedvükben akarok járni, és ha a kedvükbe akarok járni, akkor az a minimum, hogy olyan kaját szolgálok fel, amit szeretnek. Egy cukorbetegnél ez annyiban módosul, hogy arra is figyelek, hogy ne ártsak neki. Szégyen, hogy ti ezt nem így gondoljátok.
Hadd kérdezzek valamit! Ha hozzátok vegetáriánus vendégek mennek, akkor feltálaljátok nekik a töltöt káposztát és a marahahúslevest, mondván, hogy piszkálják ki belőle a húst vagy állják meg, hogy esznek?! Ha igen, mindek hívtok vendégeket? Ha nem, akkor miért így álltok a kérdezőhöz, akinek az egészséges a tét?
Bocs, nem feltétlen értem.
Ha Ők nem rendeltek olyan pizzát, miért nem kérted meg őket, hogy rendeljenek, esetleg rendeltél volna magadnak?
Biztos nehéz lehet neked, szerintem étkezz külön, apukáddal tőlük.
De ettől még Ők had éljenek. (le leszek szavazva :))
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!