Miért nincs rám tekintettel, ha fordítva így volt?
"rögtön meg is bántam, lett sértődés belőle rendesen."
Miért bántad meg? Megsértődött? Tegye.
Én nem reagáltam volna ennyire jól a szitura. Mégis mit képezel magáról?
Volt ilyen barátnőm, akire havi szinten számolatlanul költöttem a tízezreket, ő meg azt is számon tartotta és felhánytorgatta, ha egyszer-egyszer vett nekem hamburgert néhanap. Engem nem is az zavart ebben, hogy mennyi pénzt költök rá, hanem az, hogy ő meg minden kis szaron nekiállt veszekedni velem, pár száz forintokat sajnált tőlem akkor is, ha egy órával előtte vettem neki húszezerért valamit.
A vége az lett, hogy egy Excel-táblában elkezdtem vezetni a költéseket, lett is nagy felháborodás meg sértődés, meg persze nagy-nagy hallgatás, amikor kiderült, hogy az én oldalamon sokszoros összeg van.
Persze ez nem házasság volt, de a lényeg, hogy az ilyen emberrel, aki úgy érzi, őneki minden jár a közösből, neked meg semmi nem jár a közösből, nem lehet másként bánni, csak szigorúan. A jóérzés nem fogja rávinni a korrektségre, abban biztos lehetsz. Dörgöld csak nyugodtan az orra alá a korábbi helyzetet, ahányszor kell, hátha kijózanodik tőle!
Azt veszem ki a soraidból,hogy ti a családi kasszát illetően mind a ketten úgy áltatok hozzá, hogy az a tietek a családé és közösen vigyáztok rá, gyarapítjátok azt és természetesen egyen jogúan költötök is belőle.
Ez az állapot mind addig így állt fent, amíg mind a ketten rendelkeztetek munkával/bevétellel.
Kérdező, nagyon helyesen viselkedtél amikor nem csesztetted a párodat/férjedet sem a munka vállalás sem a bevételei és költései miatt. Lám látod magad is, hogy hála Istennek, ma már van munkája is és bevétele is a férjednek.
Látszólag vissza állt a régi rend. De ! most már a férjednek van egy keserű tapasztalata és tudja, hogy milyen állapot az amikor drasztikusan csökken a családotok bevétele.
Ettől az állapottól tart (fél,szorong magába) a férjed.
Ugyanis , most van az a helyzet, hogy hamarosan a család bevétele csökkenni fog (fizetés helyett GYED ) és gyarapszik a család , jön a baba !
Azaz , a család létszáma növekszik és a bevételek csökkennek ! Ez az az állapot ami a férjedet már most aggasztja és szeretné jól megtervezni a költségvetéseiteket. A köztetek lévő kommunikációnak ez a lényege. A kommunikációtok kivitelezésén kellene változtatni. A cél és a lényeg, az irányzat az jó !
Ezalatt azt értem, hogy szerintem, ti mind a ketten jót szeretnétek a családotoknak/magatoknak minden szempontból
a mostban és a jövőt illetően is.
Ne veszekedjetek, vitassátok meg a dolgokat de ne vitatkozzatok, hanem kommunikáljatok. Ne sértegessétek egymást és ne a múlt negatív dolgait emlegessétek.
A jövőt tervezzétek és építsétek közösen !
Nem szabad mindjárt meg sértődni valamin, főleg olyanon nem , amit lehet, hogy a másik fél nem is úgy értette ahogyan azt elmondta.
Szeressétek egymást ! Jóban és rosszba is tartsatok ki egymás mellet és bocsássátok meg egymásnak a rosszul vagy félre értett kommunikációból eredő hibákat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!