Miért ilyen gyerekes a mai tinédzser társadalom?
A mai 16-17-18 évesek (osztálytársak, évfolyamtársak, vagy akár egy ismerőssel is példálózhatnék) miért ennyire komolytalanok?
Oké, értem, hogy nem kell a komolyság megtestesült szobrának lenni még ilyen korban, de annyira zavaró tud lenni, hogy például órán feljön a szexualitás (esetleg magyaron), vagy meghallanak egy szót, röhögnek.
Jó..legyenek dilisek, egy bizonyos szintig. De az, hogy mindenen csak röhögnek az már túlzás.
Vagy ők a nagyon gyerekes, vagy én vagyok túl komoly felfogású? Félreértés ne essék. Imádok hülyéskedni, szünetbe, baráti társaságban, és ha olyan a szitu, akkor persze, röhögök én is. (néha abba sem bírom hagyni...:D)
Mit gondoltok erről? 16-L
uhh magamra ismertem mert én is ilyesmi vagyok:)
mármint szeretek hülyülni, de amikor komoly témáról van szó nagyon idegesít ha valakik viccet csinálnak az egészből
17/L
Amikor feljön a szex téma, azért röhögnek, mert zavarban vannak... én is zavarban vagyok a témától, na és?? Nem mindenki tekint a szexre ilyen korban úgy, hogy "természetes dolog", meg "az élet része", meg satöbbi... jó biztos te már marhára érett vagy, de ettől nem kell másokat lenézni :S Főleg ha még csak 16 évesek vagytok.
Más dolgokon szintén emiatt röhögcsélnek az emberek. Amikor olyan a helyzet, hogy nem kéne röhögni, de mégis röhögnek, akkor -főleg fiúknál- valamit palástolnak vele... Pl egy nagyon szomorú filmet néztünk egyszer, ami abszolút nem "nyálas" volt, hanem nagyonis komoly, és tényleg el lehetett érzékenyülni a végén, na az össze fiú összevissza poénkodott meg röhögött :P Hüylék lennénk azt hinni, hogy gyerekesség miatt :))) Csak nem akartak gyengének tűnni, főleg egymás előtt nem. És ez se gyerekesség, hanem társadalmi elvárás. Persze a nők többsége úgy van vele, hogy micsoda hülye elvárás, miért se sírhatna egy férfi, de a fiúk többsége(!) ezt nagyon nem így gondolja.
Jaj már elkanyarodtam... Szóval amikor vihorásznak az emberek, azzal a saját gyengeségeiket akarják leplezni, vagy valami bizonytalanságot kompenzálni... Néha tudatosan, néha anélkül.
20L
Én is szeretek nevetni,viccelődni,de ha olyan témáról van szó (tanulás,a jövőm ...),akkor komolyan viselkedem.De az osztálytársaim mindenen röhögnek,egyszerűen éretlenek.Azon nevetnek,hogy dobálják a kaját,füzetekkel csapkodják egymást.Még az után is nevettek,amikor az igazgatónő (már nem is of.) cs.szte le az osztályt,hogy hogy viselkedünk...
Én már nagyon unom,hogy nem tudnak felnőni.Az ilyeneknek nem középiskolában van a helye,hanem általános iskola 4-5. osztályában kb.
15/L
Nálunk is ez megy, bár ebben a korosztályban(12-13, talán még 14éves korban) elfogadott.
Én nem ilyen vagyok, persze szeretek viccelődni, meg olyan, de a komoly dolgokat igen is tudom rendesen kezelni, tudok döntést hozni, muszáj, évek óta a szüleimmel alig vagyok, rengeteget dolgoznak, megszoktam már.
13/L
"Amikor feljön a szex téma, azért röhögnek, mert zavarban vannak... én is zavarban vagyok a témától, na és?? Nem mindenki tekint a szexre ilyen korban úgy, hogy "természetes dolog", meg "az élet része", meg satöbbi... jó biztos te már marhára érett vagy, de ettől nem kell másokat lenézni :S Főleg ha még csak 16 évesek vagytok."
Ugyanmár...:)) Te valamit nagyon félreértettél..:)
"jó biztos te már marhára érett vagy, de ettől nem kell másokat lenézni :S Főleg ha még csak 16 évesek vagytok."
Nem nézek le senkit, Te vetted eddig magadra csak a leírtakat! :) egy 16 éves is lehet komoly felfogású, nem csak vihorászós, csavargós, hétvégente berúgós.
A szexualitás témában azt értem, hogy nem a szex jön fel, hanem pl. magyar órán a tanár beszél, hogy már így meg úgy része volt a költészetnek a szexualitás. Ezen is röhögnek.
És igen, ha Te 20 évesen röhögsz azon, hogy szexualitás, akkor igen is gyerekes, és komolytalan vagy, nem pedig zavarodban röhögsz. :)
....
"Addig jó amig tudnak mindenen nevetni. Majd betöri őket az élet. Nem kell mindent komolyan venni :P"
Nem is mondtam, hogy mindent vegyenek komolyan. Csak azért MINDENEN röhögni nem lehet.
Szép napot.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!