Az anyám miért nem tud úgy viselkedni mint egy anya? Miért kell úgy viselkednie mint egy tinédzser és hárítani az anyai felelőséget?
Bár már nem vagyok kamasz és a testvérem sem,de egyszerüen úgy vesszük észre hogy hárítja az anyai felelőségeit!
Én 28 vagyok a testvérem pedig 24,de ezt mind a ketten érezzük hogy egyszerüen nem lehet vele bírni és egyfolytában csak hárít!Ő mindenre azt mondja hogy ő is élni akarja az életét és hagyjuk hogy ős is élje az életét.Én úgy gondolom hogy a gyerekem iránt még ha 40 éves is,akkor is felelőséggel tartozom.Legalábbis is én úgy gondolom,semmi lelki támogatást nem kapunk tőle!
Volt már valaki ilyen helyzetben?
Igazából mindent leírtál, csak a konkrét problémát nem.
28 évesen leszakadhatsz az anyádról. Ha eddig nem volt olyan, amilyennek te szeretnéd, ezután sem fog megváltozni a kedvedért. Engedd el.
A konkrét példa az hogy olyan mintha nem is az anyám lenne és ezt a testvérem is megmondta és sokat beszéltünk már erről!A le szakadás meg volt és nem is erről van szó,hanem arról hogy nem tud anyához méltóan viselkedni!Ezt nem tudom másképpen leírni!
Ahogy viszonyul a páromhoz és testvérem párjához már abból le jön minden!
Ha ennyi idősek vagytok, akkor már inkább nektek kellene őt segíteni, hadd élje ki végre magát. Felnevelt, megtette a kötelességét.
Milyen jellegű lelki támogatást vártok? Nem lehet, hogy úgy gondolja anyukád, azzal támogat benneteket, ha biztat az önálló döntésekre?
Szerintem 40 évesen, meg 26 évesen mindenki magáért felel, már nem az anyám felel értem. Illetve anyám is most már a maga életéért felel, minthogy már felnevelt. Van kötelessége magával szemben is.
Mit vársz tőle konkrétan? Milyen ügyben szeretnél vele beszélni, amire ő nem válaszolt?
Nem hinném, hogy idős korára megváltozna, de most már mindegy is, nem igaz?
Csak addig volt anya mig "muszaj" volt
Hát igen ezt érzem igazából!Köszönöm a helyes megfogalmazást!Sajnos ezt így nem tudtam másképpen meg fogalmazni!Igen igazából erről van szó!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!