Milyen büntetéseket kaptál gyerekkorodban, ha rossz voltál? És melyik büntetést utáltad legjobban?
Én ha nagyon rossz voltam nadrágszíjjal kaptam ki, ezt utáltam a legjobban.
Persze volt még más is, de azok kisebbek. Pl egy-két pofon.
Köszönöm a válaszokat!! :)
Velem általában csak kiabáltak, de volt egy-két eset, mikor anyámnak eldurrant az agya (ő elég könnyen kijön a sodrából), és akkor ott ütött, ahol látott. Ekkor apám rápirított, hogy a gyerek fejét azért mégsem kéne ütni, ekkor jött képbe a nádpálca (ezzel csak egyszer, vagy kétszer kaptam, de mindig ott volt a kalaptartón, és ha valami nem volt okés, azzal fenyegettek.) De ilyesmi tényleg nem fordult elő sűrűn.
De nem érzem úgy, hogy ez lelkileg megnyomorított volna, viszonylag normálisan felnőttem, de ha egyszer nekem gyerekem lesz, veréssel sosem szeretném büntetni.
19/L
Én még most is gyerek vagyok.. mert 15 vagyok:D
De ha igazán ez számít mármint h mivel tudsz befolyásolni egy gyereket akkor írok..
szóval nekem a laptomoat veszik el.. mert ezen olvasok mindig vagy msn-zek.. de érett vagyok gondolkozásilag így szinte mindig beszélünk pláne anyyával.. mindent megtudok beszélni.. ez a nevelés szerintem neéz dolog lehet mármint magamból kiindulva nem mintha rossz lennék.. de vigyázzni kell.. neveld ugy h meg is bizzon benned.. ne tilsd , inkább legyél mindig mögötte és figyelmeztesd..
stb..
ha elfogadod a tanácsom akkor mindig beszélj vele.. nyugottan az élet gondjairól.. a következményekről.. mert minden gyerekre ezek hatással vannak.. ezek többet érnek mint hogy elveszed 3 hétre valamiért vagy leordítod.. azzal csak Te könnyebülsz meg :)
ő meg ugy fog rád nézni .. h csak papolsz :)..
ezért csak beszéld meg vele.. hidd el komoly, érett felnött lesz így belöle :)
Soha nem vertek meg és soha nem kaptam pofont.
Mi húgommal mindig térdepeltünk, ha összevesztünk (amíg kisebbek voltunk) és rettenetesen utáltam.
Később inkább lelki terror volt: prédikálás és kiabálás. Engem megviselt ha kiabálnak velem.
Az én szüleim amúgy eleve elítélték a verést. Egyszer kapott húgom pofont amire emlékszem, Ő is azt azért kapta, mert megmondták, hogy ne menjel el valakivel. (Még kissebb volt). De elment és anyuék nem találták. Nagyon idegesek voltak. És amikor hazajött, akkor kapta a pofont. (Apu előtte összejárta azokat a helyeket, ahol szokott lenni és végül megtalálta. Mások előtt nem szoktunk vitát rendezni, még kisgyerekként sem fenyítettek minket mások előtt.)
Volt tapasztalatuk ebben azt hiszem a saját gyerekkorukból.
14/f-nek
Anyád NORMÁLIS???
Tuti, hogy nem 100-as.
Bár az enyém se...
A válasz írója 72%-ban hasznos válaszokat ad.
A válasz megírásának időpontja: ma 22:44
Igen,csak ilyenkor kicsit "elborul" és hát ilyen temperamentumos...,mondjuk ez nyáron gáz,mert ha pl. megharap akkor várnom kell jóideig mig kitudok menni polóban az utcára..,mert nem szivesen megyek ki ugye egy harapásnyonmmal a karomon:S De azért szeretem!:))
Semmi különöset. Néha ordibálás, pofon, de nem ért semmit, utólag se misztifikálom túl, nem "ettől lettem ember" meg ilyesmi. Lelki károsodást sem okozott.
Ami nekem hatott, a némi lelkiismeretfurdalás-keltéssel egybekötött normális magyarázat. Pl. hogy Anyukám milyen ideges volt, amikor nem szóltam, hova megyek.
A "trehány disznó vagy" stb. féle ordibálásól a gyerek/kamasz kb. annyit hall, hogy "nyenyenyenye" Ez inkább a szülő feszültséglevezetése, ahogy a pofon., vagy idegbeteg verés is.
Én egy pszichológustól (talán Vekerdy?) azt olvastam, hogy az alapvető biztonság megvonásával, vagy erre irányuló fenyegetéssel nem szabad büntetni. Pl. elhagyás, étel megvonása.
Nyáron eléggé rossz lehet hosszú ujjúban sétálgatni. :)
Pláne ha megint jönnek a negyven meg ötven fokok...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!