Egésznap otthon ülünk a szüleimmel, nem megyünk nyaralni sem. Mit tegyek?
Menj dolgozni! Aztán lesz pénzed nyaralásra!
Én 15 évesen már dolgoztam!
Még nem régóta költöztem ki, ezért számolok át, és megteszem ezt a kérdező helyett is, aki azt hiszi, magyar árak = külföldi árak, holott sok helyen már az euró árfolyam miatt is 2x-ese legalább.
Jó, lehet menni eldugott városkába is, és nem csúcsszezonban, úgy valóban sokkal olcsóbb.
Mi pont nyár közepén megyünk, ahol szezon miatt bizony felárasak a szállások, pl. - és ez az ami igazából sok.
Ez a sok megkeseredett, smucig ember akik itt folyton összejönnek osztani az észt, ők honnan jönnek? Tényleg érdekel. Mert ez engem mindig abszolút döbbenetként ér, ez a mérhetetlen gyűlölet és megvetés a gyerekek iránt. Még egyetemen se sok olyat ismertem, akiket kidobtak a szülők, hogy takarodjon el dolgozni, nem hogy gimiben vagy általánosban.
Itt se értem mit kell neki ugrani a kérdezőnek. Teljesen normális, hogy egy fiatal utazásra, nyaralásra vágyik. És nincs is ebben semmi rendkívüli, mert az emberek nagy része jár nyaralni. Családostul, gyerekestül.
Itt nem a pénzzel van a baj, hanem a felfogással. A kérdező apukája feleslegesnek tartja, nem is érti, hogy külföld érdekes lehet. A pénz pedig más kérdés. Aki létminimumon tengődik, az valóban nem engedheti meg egyáltalán, de ma már egyre olcsóbb utazni és kis odafigyeléssel egy átlagos család már el tud jutni ide-oda, ha előre figyelik az olcsó lehetőségeket. Barátnőmék sem olyan gazdagok, de minden nyáron felpakolnak egy csomó kaját és nekivágnak. Már körbekempingezték fél európát, rengeteg dolgot láttak, de sosem hagynak ott egy vagyont. Nincs az országnak egy olyan pontja, ahonnan ne tudnál 1-2 óra alatt átlépni egy határt. A 3 hetes Maldív szigetek valóban luxus, de egy egy napos bécsi kiruccanás ne legyen már az.
Kérdező, szerintem próbálj ilyen irányba nyitni elsőre. Pestről a legkönnyebb fapadossal, de ha az ország nyugati részén élsz, akkor nagyon könnyen össze tudod hozni a zsebpénzt egy kirándulásra Bécsbe/Gratzba, esetleg ha északon, akkor gyönyörű Szlovákiában a Tátra. Debrecenből szokott menni pár helyre fapados, ha engednek a szüleid, akkor pár alakalom diákmunkával el tudsz már jutni 1-2 helyre.
9:37
"Egyébként tudod te mennyi egy külföldi nyaralás? Rohadt drága!
Horvátországba megyünk nyáron, így mondom az általános árakat:
- szállás 60-70 euró/fő/éj "
Ennyi hülyeséget honnan szedtél össze??!
Látszik, hogy még az életedben nem jártál ott!
(Valószínűleg máshol sem.)
Nézd kérdező, ezzel nemigazán lehet mit kezdeni. Ha a szüleid nem szeretnek nyaralni menni, akkor nem mennek. Te erre nem kényszerítheted őket. Ők ilyenek.
Az unokatestvérem szülei is ilyenek. Ők sem voltak soha nyaralni, de még fürödni se, mert minek, fürödni meg otthon is lehet. Viszont unokatesómék a spórolt pénzükből mindig elmennek valahova a haverokkal. Tegyél te is így.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!