Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Egésznap otthon ülünk a...

Egésznap otthon ülünk a szüleimmel, nem megyünk nyaralni sem. Mit tegyek?

Figyelt kérdés
Nem voltunk még külföldön sem sosem, pedig az összes osztálytársam szeptemberben erről beszél. Apám meg nagyon spórolós , pedig nem keres rosszul. Arra hivatkozik, hogy " minek költsek feleslegesen?" , "ugyanolyan ott is minden mint itt, ccsak drágább" . Mit tegyek? 16\L
2017. máj. 12. 08:15
1 2 3 4 5
 11/49 anonim ***** válasza:
30%
ugyanmár mert vagy egy nagyszáju ember az osztályban még nem kel mindent elhinni
2017. máj. 12. 10:42
 12/49 anonim ***** válasza:
61%

Csináld azt amit én:D

Ím a "recept": Ha olyan helyeblaksz, előbb fedezd fel azt, de ha nem akkor íme:

Fogd a zsebpénzed(remélem van!) vagy kérj, biztos adnak. Nézz korul Google térképen, ami kb. max. 100kmes körzetben van, es irány a menetrend.hu ha el döntötted. Úti cel, utazás napja beir, es megnézed milyen kilátásaid vannak. Ha jo, tetszik, időben is válallhato, akkor nézz egy vissza utat, és utazol.

Nem sok kaját vinni: Ha "megelégszel", szendvics es házi limonádé h spórolj, vagy a kirándulás helyszínen kis dolokat veszel (müzli, hamburger)otthonról viszel valami vizet/limonádét mert fel literért kár kidobni 3-400ftot.

Este jössz haza és voila :D

Ha még jobbat akarsz, fog össze barátokkal, biztos benne lesznek. De egyedül is nagyon jó móka :) ne foszd mrg magad emiatt, ráadásul diákként sok minden sokkal olcsóbb (belépők, jegyek)

Mi is hasonlóan vagyunk, csak nálunk pénz nincs meg idő, mert am mennénk. De ez igy egy alternativanak remek :)

2017. máj. 12. 10:44
 13/49 anonim ***** válasza:
38%

De mi ez hogy mit tegyel? Milyen tanacsot varsz? Szerinted valaki tudja a tuti tippet, hogy egy husz eves berogzulest, hogy tud egy 16 eves kinevelni egy felnott emberbol?

A csaladommal utoljara 8 eves koromban nyaraltam a Tisza parton. Sose voltunk kulfoldon. Na bumm, felnottem, es nem lettem lelkiserult. :D Tegnap pont raneztem a bookingra, kivancsisagbol, es elvoltam kepedve, hogy egy huszadrangu helyen is mennyit elkernek. Nem ket forint a nyaralas. Es csak azert elmenni, hogy te az iskolaban ket mondatban osszefoglald a barataidnak, - amire a kutya nem kivancsi, es el is felejtik ket perc mulva, - nagyon nevetseges.

2017. máj. 12. 10:56
 14/49 anonim ***** válasza:
39%
Egyet kell értenem apukáddal. Ő keresi meg a pénzt, így el is döntheti, hogy menjetek-e vagy ne. Én pl magam miatt nem költenék már ilyesmire, mert tényleg ugyan az pl a Balatonon, vagy a tengerparton pihenni, mint otthon, csak jóval drágább, és gyakorlatilag nincs látszatja az elköltött pénznek. Spórolni jó, mert pl ha jól keres (teszem azt, csak az egyszerűség kedvéért 400 ezret havonta hazavisz), akkor kb 150-180-ból már nagyon frankón megvan a napi megélhetés, neked is jut belőle indőnként új telefonra, ruhára, osztálykirándulásra, a maradékot meg elteszi, és hamar megvan relatíve az a lóvé, hogy ne kelljen dolgoznia alkalmazottként egy zsugori, f@$ztarisznya főnök alá beosztva. Teljesen megértem. Ugyanakkor pl olyan kompromisszumot köthettek, hogy mivel őt nem mozgatja az utazgatás, legalább téged fizessen be egy-két két nyaralásra/nyári táborra, ha arra tellik. Ez így egy korrekt kompromisszum. Otthon ülni valóban a legolcsóbb kikapcsolódás, én is azt csinálom legszivesebben, ha van rá időm.
2017. máj. 12. 11:32
 15/49 anonim ***** válasza:
24%
Nem okos viselkedés csak azért tenni valamit, mert az osztálytársaid már mind megtették.
2017. máj. 12. 11:33
 16/49 anonim ***** válasza:
23%
Szerintem 16 évesen ne a gyerek döntse el hogy nyaralni akar.Persze,elmész haverokkal,,de kié a felelőség ha veled lessz valami?Ki fog siratni?Zsebpénz?Kitől s honnan?A mai fiataloknak büdös a munka.Minek külföld ha a saját hazád se ismered?
2017. máj. 12. 11:37
 17/49 anonim ***** válasza:
33%
Apukám nekem is ilyen felfogású, egyszer voltunk közösen nyaralni gyerekkoromban, de akkor is csak azért mert a nagynénémék rávették, hogy ők is mennek akkor menjünk mi is. Persze csak a Bakonyig mentünk nem tovább, kb. 8 éves voltam akkor. Utána aztán 14-15 éves koromban unokatesómmal gyűjtünk pénzt és közösen elmentünk nyáron sátorozni, persze csak országon belül nem külföldre.
2017. máj. 12. 11:54
 18/49 anonim ***** válasza:
46%

szia

utazni király dolog, megértelek hogy szomorú vagy. én a helyedben ezt tenném: egy lelkes barátnővel kinéznék egy olcsó repülőjegyet ryanairen, wizzairen, vagy easyjeten, ezek az olcsó fapadosok itthon. pl berlinbe már oda-vissza 5-8000 ft körül is van jegy. minél előbb le kell foglalni, mert egyre drágul, és a nyári jegyek amúgy drágábbak is. (lehet, hogy mondjuk szeptemberben olcsóbb lesz már ) mi legutóbb 4 napot voltunk berlinben, mondjuk ismerősnél aludtunk, így olcsóbb volt, de az airbnb-n lehet elég olcsó szállásokat találni, pl berlinben már 3000/fő/éjtől is. én ezen az úton ha jól emlékszem utazással, mindennel együtt 60 ezer forintot költöttem, úgy hogy buliztunk, múzeumban is voltunk, kirándultunk is. szerintem egy közeli európai városban egy 3-4-5 napos városnézést meg lehet oldani 100 ezer alatt bőven, és ennyi idő általában elég is egy városhoz. 16 éves vagy, most már vállalhatsz diákmunkát, 1-2 hónap alatt bőven megkeresel ennyi pénzt, de egyébként szerintem ha odaállsz a szüleid elé egy kész tervvel, biztos vagyok benne, hogy segíteni fognak anyagilag.

2017. máj. 12. 11:59
 19/49 anonim ***** válasza:
21%

Nem kell irigykedni, 28 éves koromig én sem tehettem meg!

De tanultam, szereztem diplomát, dolgoztam x évet, és mostanra jutottam oda, hogy elmehetek külföldre, nem apuci pénzéből!

Egyébként aki azt írta, külföld nem drágább - valóban nem, csak épp egy olcsó eszpressó alaphangon 1200 ft (3 euró), egy kajálás pedig... 9000 ft/fő (30 euró jó esetben egy főre, és az még egy egyszerű cucc).

2017. máj. 12. 12:08
 20/49 anonim ***** válasza:
18%
Ok, Makarska az nem Velence, ahol összehasonlítva az itteni svájci árakkal alig van eltérés.
2017. máj. 12. 12:09
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!