Egésznap otthon ülünk a szüleimmel, nem megyünk nyaralni sem. Mit tegyek?
16 évesen mi már mentünk egyedül is...
Zsebpénz, szorólapozás, gyümölcsszedés, és las csodát mentünk barátokkal.... igaz nem külföldre, de Balatoni heti nyaralás meg volt.
Szedd összemagad, gyűjts, és állj oda szüleidhez, és mond meg, hogy vam spórolt pénzed szeretnél menni nyaralni.
De ha csak azért akarsz menni, hogy szeptemberben a suliban felvághass, akkor felejtsd is el, arra en is "nem"-et mondanék.
Menj nélkülük ahova lehet, na ha nem is nyaralni, de rövidebb és közelibb kirándulásokra, stb, ahova egyedül elengednek. És érd be ennyivel.
Aztán 18 leszel, keresel munkát, elköltözöl, és oda mész, ahova akarsz, annyiszor, amennyiszer akarsz. Ha nem hajlanak semmire, akkor jobb a békesség.
Ne oszd be a szüleid pénzét :D
Ha nem mentek, nem mentek, nagy ügy, apa is sokat keresett, ráadásul - sajnos - csak ketten voltunk, mégis 27 évesen voltam először Ausztriánál messzebb - a Svájcban élő páromhoz utaztam ki egy-egy heteket.
És idén láttam először a tengert, mégsem rinyáltam tinikoromban. Örültem, ha lementünk egy hétre a Tisza-partra, és tudod mit?
Szép Svájc (imádok itt élni), ahogy a tenger is, de nekem Tiszacsege az örök szerelem.
Egyébként tudod te mennyi egy külföldi nyaralás? Rohadt drága!
Horvátországba megyünk nyáron, így mondom az általános árakat:
- szállás 60-70 euró/fő/éj (és ez nagyon olcsó, sőt, mivel szezon van, sok helyen 90-nél kezdődik) - számold ki!
- vonat-, buszjegy, amivel lejuttok szintén drága hiába a diákkedvezmény.
- helyi közlekedés x napig - ez mondjuk smafu
- kaja (meg kifőzdének, étteremre, vagy anyud fog főzni nyaralás alatt is?) és költőpénz 500 euró a minimum, de három embernek még több
Mi 8000 frankos havi fizetéssel (+ ami a számlán van) megengedhetjük magunknak, de apádnak van annyi, hogy több, mint egy millát elköltsön rá?
De még ha Ausztriába mentek sem sokkal olcsóbb, annyi, hogy a vonatjegy kevesebb, de minden más otthonhoz képest drága.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!