Milyen higiéniai hiányosságokat tapasztaltatok a családotokban?
Szűk családon belül a szotyi meg müzli szétszórása a lakásban.
Törölköző kézzel való mosása sem a leghigiénikusabb szerintem.
Köhögés során nem teszi a szája elé a kezét, hanem simán arcon köhög másokat.
A családomban az alzheimeres nagyimnál tapasztaltam ,mikor vendégségbe mentünk hozzá,pl kézzel szedte ki a kaját, nem mosott kezet wc haszbálat után, nem mosogatott el normálisan. Nem tehetett róla azóta nálunk lakik,és sajnos összefogdos mindent a koszos kezével.
A barátom szüleinél penészes gyakran a fal. Csak akkor van letakarítva ha nagyobb vendégsereg jön oda. Nem szellőztetnek elég gyakran mint kéne így nekem büdös a levegő náluk,de lehet csak túl finnyás vagyok.
Ha náluk töltök több napot,büdi lesz a hajam hiába mosom meg , szerintem az ágynemű miatt. Olyat szagos az ágynemű,még akkor is ha le vam cserélve. Szerintem azért mert a szelrényükben állott szag van,meg náluk a csapvíz vasas,régi az egész faluban a vízhálózat cs szerontem, nagyon rossu ihatatéan a víz ott í gy arra következtetek hogy a rossz víz miatt,nem lesz jó illata a friasen mosott ruháknak.
Egyszerüen ott büdös van nekem és.nem jövök rá miért,a barátomnak is van pontosabban a rugáinak egy szaga. Pedig tiszta ruhákban jár, gyakran takarít anyukája. És nem jövök rá miért lesuek én is olyan szagos. Tesóm mindig undorodik,ha onnan jövök haza tőlem.
Ő is érzi.
Pedig ott is fürdök , hajat is mosok náluk ..
Nem tudon mivel függ össue az a szag. Ők nyíéván nem.veszik észre,mert ott élnek.
Ez nem szűkebb családi körben, hanem anyósomnál:
mállásig használt mosogatószivacs, ami már fekete, törlőkendő, amibe egyaránt törli a kezét, törölgeti le vele a pultot, tányért, asztalt, mindent, ugyanez a fürdőszobában, ott is ugyanaz a szivacs, törlőkendő van mindenre használva, szappant alig használnak, a kézmosás kimerül a sima vizes lögybölésben. Közben rend van és mindig ki van hangsúlyozva, hogy rend a lelke mindennek...
Sokan elfelejtik, hogy a rend nem egyenlő a tisztasággal.
Èvekkel ezelőtt ex anyóspajtásomnál kinyitottam az alsó konyhaszekrényt és televolt egérsz*rral. Ő ott tartotta a fazekakat. Abba főzött..
Aztán ugyanitt.. az edények sose voltak normálisan elmosva. Sepregetés úgy zajlott ,hogy a koszt beseperte az egyik sarokba,aztán kb egy hétig ott volt.
Fürdőszobában használt betét otthagyva...
Még sorolhatnám. Pedig nem volt idős,hogy arra lehetne fogni a "hanyagságát". Ez már igénytelenség volt
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!