Mondanátok példát egyszerű 'falusi', szűklátókörű megnyilvánulásra, gondolkodásmódra, amit a családotokban tapasztaltatok?
Az "egyszerű falusi megnyilvánulás"-t úgy értem, hogy pl öreg emberek nézetei, akik az ész érvek ellenére is kötik az ebet a karóhoz és szajkózzák a saját baromságaikat.
Pl az én nagymamám nem engedi, hogy ha nála vagyunk, a konyhájában használjuk a mosogatót, csak lent az udvaron egy lavórban lehet elmosogatni. Attól fél, hogy elrozsdásodik a mosogatótálca és "tönkremennek a csapok a sok nyitogatástól". Múltkor a teámba tettem cukrot és utána leöblítettem a kanalam tiszta vízzel, arra is húzta a száját, hogy ezt miért nem lehet lent. Utána világosított fel, hogy miért nem.
A tacskó nem fázik a mínuszban mert bundája van (akkor is ha remeg amikor felveszem az ölembe), nem kell beengedni a kazánhoz éjjelre.
Bocs, lassan jutnak eszembe a dolgok.
-A bolti zöldség,hús,befőtt stb,az örfögtől való,ki tudja mut tesznek bele,csak a házi a jó.
-Szellemi munkát csak lusta,hanyag emberek végeznek,az ő idejükben még mindenk tisztességesen művelte a földjét.
Életemet megkeseritő szomszédaim dogmái közül idéztem .
Lassan kell kapcsolgatni a tv-csatornákat, mert elromlik.
Nem szabad a síró gyereket kivenni a kiságyból, mert "kényes" lesz.
A pörköltöt nokedlival nem illik villával enni, csakis kanállal.
Az állatoknak nincs idegrendszerük, sem a horgászat, vadászat, disznóvágás nem okoz fájdalmat az állatnak.
Mindig én voltam a hülye városi, amikor a faluba mentem a nagyit meglátogatni.
Nagymamám szerint gyerekes, ha valaki érzelmileg kötődik a háziállataihoz, szereti őket.
Múltkor is leszólt, hogy nem vagyok már 7 éves, hogy így szeressem a macskáimat és kutyáimat...
Egyébként szeretem a nagymamámat, ezt az egy elgondolását viszont nagyon elítélem.
Mindig hajtsuk le s wc fedelét mert kiparolog a víz. De a fürdőben kannakban van a víz abból nem párolog.
Mindig a konyhaszekrenyben volt a kuka. Most kitalalta hogy zacskóba gyűjtsük a szemetet ami a székre van akasztva és ha tele van a zacskó dobjuk ki a kukába mert a túl sok nyitogatastol tönkremegy az ajtó.
Zuhanyozni télen elég 3 naponta mert úgysem izzadunk.
Ne menjünk nyaralni mert ott is ugyanaz van mint itt.
Ne menjünk sehova messzire mert balesetunk lesz(főleg ha hall a rádióban valami nagyobb balesetrol,akkor szajkozza)
A bolognai spagettire kötelező a cukor.
A zuhanyzás csak vízpocsékolás, sokkal jobb áztatni magunkat a saját koszos vizünkben.
"Régen mennyit összejártunk" ez mondjuk igaz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!