Mondanátok példát egyszerű 'falusi', szűklátókörű megnyilvánulásra, gondolkodásmódra, amit a családotokban tapasztaltatok?
Az "egyszerű falusi megnyilvánulás"-t úgy értem, hogy pl öreg emberek nézetei, akik az ész érvek ellenére is kötik az ebet a karóhoz és szajkózzák a saját baromságaikat.
Pl az én nagymamám nem engedi, hogy ha nála vagyunk, a konyhájában használjuk a mosogatót, csak lent az udvaron egy lavórban lehet elmosogatni. Attól fél, hogy elrozsdásodik a mosogatótálca és "tönkremennek a csapok a sok nyitogatástól". Múltkor a teámba tettem cukrot és utána leöblítettem a kanalam tiszta vízzel, arra is húzta a száját, hogy ezt miért nem lehet lent. Utána világosított fel, hogy miért nem.
Nálunk is mondják ezt a "ne lépd át a kisgyermeket mert nem nő meg"
Ebben azért van igazság - ha nem is a növekedés, de véletlenül ráléphetünk vagy megrúghatjuk, inkább kerüljük ki
Most nem azért, de elég sok olyan van, ami teljesen logikus, semmi köze a falusiakhoz és veled van a baj, ha hülyeségnek tartod.
Én azon akadtam ki, amikor a combnyaktöréses néni elment a templomba, mert "mit fognak szólni, ha nem megy"
A lámpát mindig le kell kapcsolni, ha nem vagy a szobában. Még akkor is ha csak egy pohár vízért szaladsz át a konyhába és fél perc múlva vissza is mégy, mert az úgy takarékos.
Nem szabad mezítláb lenni (még nyáron sem), mert felfázol és nem lehet gyereked. Ugyan ez a teória a kilógó derékra/hasra.
Nagymamám mániái. Utóbbira vicces történet: Feküdtem tavasszal a kb 25fokos szobában ölemben a laptoppal és egy kicsit fel volt csúszva a pólóm. Rám szól, hogy megfázik a méhem és nem lehet majd gyerekem. Mondtam, hogy meleg van nem fog ilyesmi történni és úgy hagytam a felsőm. Ő úgy döntött majd megigazítja, megérezte, hogy a laptop meleg "Meg fog főni a méhed és nem lehet gyereked"
Na most akkor melege van a méhemnek vagy éppen meddővé fagy? :D
- Ne nézd a tévét, és nyomkodd a telefonod egyszerre! A kettő együtt nem tud működni.
- Nem megyek orvoshoz, mert kinevetnek.
- Délután nem lehet főzni, dolgokat csinálni, mert már este van!!!
- Este 8 óra fele, "Ideje aludni, aki este legény az legyen nappal is".
- Hogy néz ki az a ruha? Mit fog szólni a szomszéd ha véletlen meglátja?
- Azt ott kell hagyni a mélyhűtőben, jó lesz még! (Már rég avasodott hús...)
- Ne menj be a tiszta szobába!!
- Ne nyúlj hozzá, eltöröd!
"A háziállat a kertbe való, lakásban tartani állatkínzás."
A kedvencem!
Hogy lat a baratnom a szemevel es hogy kommunikalunk egymassal ha nem beszel magyarul (azsiai).
Macskat ne simogassuk mert tetvesek leszunk.
Allat ne nyalja meg a kezunket.
A kinti vecet hasznaljuk (pottyantos), mert a benti sok vizet fogyaszt.
Ragjuk el a sonka boret mert azt is meg lehet enni...
Kenyer tetejet mindig vizezzuk bes es tegyuk a sutobe atsutni mert azzal lejon rola a kosz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!