Akik a legkisebbek voltak a családban:a jó, vagy a rossz oldalát tapasztaltátok ennek?
Nálunk én voltam a legnagyobb (fiú vagyok), a nagyobbik öcsém 4, a kisebbik 15 évvel fiatalabb. Fordított sorrend volt nálunk, engem le se tojtak, a legkisebb ellenben agyon lett kényeztetve, megkapott mindig mindent, inkább én nem kaptam semmi, csak hogy ő több mindent kaphasson.
Csak az lett a vége, hogy teljesen életképtelen 20 éves korában, se meló, se tanulás, a szülőkön élősködik, én 22 évesen már saját háztartást vezettem, jó munkahelyem lett.
Jó volt :D Mindenki (anyu, apu, nővérem) elkényeztetett, mindent megcsináltak helyettem, oda mehettem, ahova akartam, azt csináltam, amit akartam stb. Egy nagyon biztonságos, védett állapotban nőttem fel, és tudtam, hogy körülvesznek az erős "bástyáim", akikr mindig számíthatok.
Szerintem ezért lettem elég nyugis, laza ember, jól kijövök mindenkivel stb.
Rossz volt, nem ugrált körülöttem senki, ellenben tiszta hülyének néztek mindig.
Állandóan kiröhögtek, gúnyoltak, persze ez csak "poénnak szánták", amúgy is úgy kezeltek, mint egy fogyatékost.
Ezért léptem le otthonról, amint lehetett, megállok a lábamon, ne nézzen engem hülyének senki!
Utolsó!
Ez nem igaz. A mi családunkban én vagyok a legkisebb, és a nővérem mindig kitűnő volt, elsőre felvették az egyetemre, diplomaosztás előtt már dolgozott egy nagy cégnél könyvelőként, és pár év alatt többszázezres fizetése volt.
Ehhez képest én egy tömegszerencsétlenség voltam. Utáltam iskolába járni, állandóan beteg voltam, minden bajom volt, soha nem tanultam, és bár az érettségim 5-ös lett, nem vettek fel oda, amit akartam. Munkát nem találtam, 3. próbálkozásra vettek fel csak, 22 évesen.
És mindettől függetlenül a nővérem is és a szüleim is végig bíztattak, szerettek, kitartottak mellettem, és amikor egy szerencsétlen nullának éreztem magam, mindig éreztették, hogy mennyire tisztelnek és intelligensnek tartanak.
Lehet, hogy ez szerencse, de szerintem ez szülőktől függ. Akik jó emberek és szeretik a gyereküket, azok bármilyen helyzetben szeretik és biztatják, bármennyire is sikertelen a gyerekük.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!