Ti mit tennétek ha fiatalabb tesótok, aki még tini, egy majdnem 40 évessel lenne együtt?
Van egy 15 éves húgom aki bepasizott egy nála kicsit idősebb férfival. A hapi 36 éves.
Amikor látom őket, eléggé kényelmetlenül érzem magam, szinte úgy érzem felpofoznám hogy a helyes útra térítsem. Ez nekem mint nővérének, eléggé kellemetlen, ennyi erővel apánkkal is lehetne együtt..
Rájuk hagyom, nekem van saját kis családom és egy pici kislányom, a kérdésem csak annyi lenne felétek: ha a fiatalabb tesótok ugyanezt művelné, ti mit tennétek?
Jól látszik, hogy mennyire beteg, felszínes, szexközpontú, aberrált világban élünk.
Ha egy férfi érzelmileg kötődik egy lányhoz, aki történetesen fiatalabb, azt már egyöntetűen betegnek titulálják. Aki halomra dugja a vele egykorú nőket, és képtelen komoly érzelmeken alapuló kapcsolatra, azt véletlenül sem mondják betegnek. Az a "normális". Aha...
Ha valaki egy lányban nem az életkorát nézi, nem egy számot lát benne, nem azt látja benne, hogy hogy lehetne megdugni, hanem - mily szentségtörés - emberszámba veszi, és szereti őt magát, a személyiségét, a viselkedését, az már degenerált beteg. Na, ez itt a rohadt nagy baj.
"te mit szólnál, ha néhány év múlva a még szinte serdülő pici lányod egy deres halántékú meglett férfi fűzné?"
"ha a saját kislányodat taperolná egy (hozzá képest) vén f.asz, akkor lépnél valamit az ügyben?"
Kezdjük ott, hogy én egy 15 évest nem a "kislány" jelzővel illetnék, és egy harmincast se nézzünk már 80 éves, bottal járó, szottyadt lécű demens vén csontnak.
De hogy mit szólnék hozzá? Az attól függ, hogy ő mit szól hozzá. Szereti? Fontos neki? Jól kijönnek egymással? Törődik vele? Szem előtt tartja a lány(om) igényeit? Akkor tudod, sokkal jobban örülnék neki, ha ez a "vénember" taperolná a lányomat, mint annak, ha az évfolyam alfahímje sz*patgatná óraközti szünetekben a sulivécében.
"diszfunkcionális párkapcsolat, amiből a kislány sérülten fog kikerülni"
Az, hogy sérül-e valaki egy kapcsolatban, és mennyire, az elsősorban nem a kor függvénye. Egy 16 évestől is érheti olyan sérülés, amit soha az életben nem fog kiheverni.
#36 "18 év alatt ugyanúgy büntetendő! Csak kevesebbet kap érte, ha a lány is beleegyezett."
Szeirntem többre menne a társadalmunk, ha a német-római császárok adatai helyett inkább jogi alapismereteket tanítanának az iskolákban.
Egyrészt: ha valaki nem egyezett bele, az ugyanúgy büntetendő akkor is, ha 15 éves az áldozat, akkor is, ha 40, meg akkor is, ha 95.
Másrészt: van egy olyan, hogy beleegyezési korhatár. Ez a hatályos törvények szerint Magyarországon 18 alattiak számára 12 év, egyébként 14 év. Azaz ha valaki a 14. életévét betöltötte, szabad akaratából, amennyiben nem áll fenn más kizáró tényező (pl. ha egyenesági rokonok, vagy 18 alattiak esetén az idősebb fél az esetlegesen fennálló hatalmi befolyását használja ki az aktus elérésére), akkor szabadon közösülhet vagy "fajtalankodhat" bármely más, 14. életévét betöltöttel.
Ezzel lehet egyetérteni, meg lehet habzó szájjal prüszkölni ellene, de a törvény így szól.
Én egyébként erről azt gondolom, hogy nagyon helyes ez a törvényi szabályozás. Egy 14+ éves már biológiailag érett, és már el tudja dönteni önmaga, hogy akar-e dugni vagy sem, itt már nem a törvénynek kell megmondani, hogy mit csináljon. Ha az ő értékrendje, erkölcsi meggyőződése és akarata azt mondja, hogy dugni akar, akkor dugjon. Ha meg nem, akkor nem. Semmi nem kötelező.
"Nehogy terhes legyen, utána pasi lelép"
Mert ugye, csak 30+ pasi tud felcsinálni 18- csajt úgy, hogy aztán otthagyja a bajban.
"Ja, az én nagymamám is ugyanígy volt, a szonyapecér bő tizenötössel idősebb nagyfater az önpusztításba kergette."
Nem, nem ugyanúgy volt, lehet, hogy a nagyfaterod egy perver barom volt, de nagyszüleim esetében SZERTTÉK egymást, önpusztításba kergetésről pedig szó sem volt. Mint ahogy száz évvel ezelőttről sem. De örülök, hogy a szövegértésed ilyen remek, így már értem, miért lett olyan gyalázatos az a PISA-felmérés.
A vőlegényem 34 éves, két évvel fiatalabb ennél a pasasnál, nálam egyébként 9 évvel idősebb, tehát már ez sem ugyanaz az egy korosztály. Lakástakarékjaink vannak, stabil munkahely, rengeteg terv, cél (esküvő, gyerek, befektetések) és közös téma, hobbi, szabadprogram.
Ez alapján elképzelésem sincs, hogy egy 36 éves mi a fenét kap egy 15 évestől? Elviheti fagyizni meg moziba, hazakísérheti és kap az arcára egy puszit, esetleg kap egy szűk punit? Mi a célja egy ilyen pasinak? Minimum 7-8 év, mire mérsékelten érett személyisége lesz... Ne hülyéskedjünk már. Pontosan ez a kapcsolat szól a szexközpontúságról, mert hogy lelkitársat biztos nem lát egy 15 évesen. Ez alól nem menti fel a kujont, hogy a szabadosság előretört a huszonévesek között.
És a 15 éves általában nagyon is kislány... Te vagy nem láttál még ekkora lányt vagy jó magad is ennyi idős vagy. Attól, hogy már 13 évesen is úgy nézek ki külsőleg, mint egy meglett korú nő, lelkileg még iszonyú gyerekek. Még 17-18, akár 20 éves lányok is sokszor hiszik azt magukról, hogy mennyire felnőttek és nők, de bármi balul sül el, rögtön összeomlanak, rohannak haza és előbukik, hogy még mennyire érzékenyek, éretlenek és mennyire gyerekek. Egy tízessel idősebb vagyok ennél, de magam is látom, hogy az önálló élet ellenére még mindig vannak infantilis vonásaim és reakcióim, amiket fejlesztenem kell, pedig már 16 évesen én is nagyon felnőttnek és felelősségteljesnek éreztem magam...
Hiába próbálod ezeket a kapcsolatokat beállítani jónak és a mai korban is alkalmazhatónak, nem azok. A többségüket a vallásosság és a kényszer tartotta össze. Természetesen megfűszerezve az akkori kor által beléjük vert tisztelettel, aminek következtében ezek szerelemnek imponáltak, válás gyakorlatilag nem volt, nem is lehetett, hiszen mit szólt volna a család meg a közösség. Ez persze ma is látható, nézd meg azokat a vallásokat, ahol ma is kötelező szüzen és nagyon korán férjhez menni, tudok ilyenekről.
Nem zárom ki, hogy az ő esetükben szerelem volt, de a többsége ezeknek a házasságoknak akkor is aszimmetrikus volt, ha a fejed tetejére állsz is. Nemcsak a saját ismeretségi/családi körömben, de mindenhol, és köze nem volt a szerelemhez, lelkitársi kapcsolathoz, maximum a kölcsönös tisztelethez, a külső, családi nyomáshoz és az érdekekhez.
"Egy 14+ éves már biológiailag érett, és már el tudja dönteni önmaga, hogy akar-e dugni vagy sem, itt már nem a törvénynek kell megmondani, hogy mit csináljon."
Ja, dugni azt tud, de agyilag MESSZE nem érett!
Te is pedo maci vagy?
EL nem tudom képzelni, milyen aberrált emberek hozták azt a törvényt, hogy 14 éves gyereklányt dughat akár egy 50-es pasi következmények nélkül.
Ha lenne egy lányod, nem tudom, mit szólnál, de minden jó érzésű ember ezen ki van akadva.
Minden erőszak nagyon távol áll tőlem, de ha a 14 éves gyerekem egy 36 éves dugná, akkor nem állnék jót magamért.
Pipihús törvény a neve... Sajnos a jog azért alakult így, mert az tényleg vicces lenne, ha mondjuk 18 éves kor alatti nem szexelhetne nagykorúval, mert egy 17 éves lány és 19 éves fiúnál ez túlkapás lenne. Olyan jogszabályt lehetne csak hozni, hogy - most a hasamra csapok - 18 éven aluli lányt ne használhasson ki még beleegyezés mellett sem jelentősen idősebb személy, aki tisztában van a kiskorú pszichés esendőségével vagy mittomén, legyen ez legyen kiskorú veszélyeztetése. Viszont ez gumiszabály lenne sok visszaéléssel, meg marha nehéz bizonyítani bármit is...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!