Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Külföldön élek a párommal,...

Külföldön élek a párommal, mit csináljak ebben a helytezben? (többi lent)

Figyelt kérdés
Kényszerből élünk itt, sajnos balesete volt több évvel ez előtt. Úgy láttuk a legmegfelelőbbnek, hogy én itthon maradok és én ápolom, mivel a pénz, amit kapunk itt nem elegendő arra, hogy egy 24 órás ápolónőt teljes ellátással megfizessünk. A "pénzünk" megy a közösbe természetesen, lakás, autó, vásárlás stb. ezen felül semmi jövedelmem nekem nincs és nem is tudok félre tenni, amit kapunk azt a párom kezeli. Eddig több pénzből gazdálkodtunk, de jött egy régi adósága, amit részletekben meg kellett fizetnünk, így nem maradt semmi megtakarításunk. Most hívtam egy ápolónőt hetente 2x 6 órára, és lám őt is ki tudta fizetni. Végtelenül szomorú vagyok, mert azt érzem, hogy a párom kihasznál, szinte feladtam mellette az életem, nem járok sehova, csak élelmiszert vásárolni, és éjjel nappal vele vagyok, semmi szórakozás, vagy nyaralás... az ápolónőt már végelgyengülésben hívtam, mert 8 éve folyamatosan csak ezt csinálom.

2016. nov. 22. 17:53
1 2 3 4 5
 31/45 A kérdező kommentje:
A 24 válaszoló érti egyedül, amit írtam...
2016. nov. 23. 12:47
 32/45 anonim ***** válasza:
35%
A 24 érti egyedül? Szerinte van jövedelmed. Elarulod, hogy mégis milyen jövedelmed van, ha nem dolgozol? Max ápolási, vagy annak megfelelő, amit azért kapsz, hogy a párodat ápoló. Nem, a 24 pont nem érti.
2016. nov. 23. 14:17
 33/45 anonim ***** válasza:
49%
32, ne vergődj, hanem nézz utána a jövedelem szó jelentésének! Az ápolási is jövedelem!
2016. nov. 23. 14:47
 34/45 anonim ***** válasza:
38%
Drága utolsó, te meg nézz utána az ápolási jelentesenek. Azt ugyanis akkor kapja valaki, ha valakit ápol. Tehát a kedves kérdező jövedelme azért van, mert a párja ápolást igényel, amit ő biztosít. Már ha egyáltalán van ápolási díj vagy hasonló külföldön. Nem valószínű, hiszen csak annyit írt, "a pénzünk ", ami nekem a partner jövedelmet jelenti, pláne hogy utána közli "ezen felül semmi jövedelmem nekem nincs".
2016. nov. 23. 14:57
 35/45 anonim ***** válasza:
81%
Ha apa nem kummantotta volna el a pénzt, akkor lehetett volna ápólót fogadni, és nem anyának kellene 0-24ben csicskázni meg sz*ros segget törölni. anya mehetne dolgozni rendesen, lehetne élete.
2016. nov. 23. 15:07
 36/45 anonim ***** válasza:
20%
34, józanodj már ki, bakker, akkora baromságokat írsz, mint ide a Hold és vissza!:D
2016. nov. 23. 15:29
 37/45 anonim ***** válasza:
60%

Persze, utolsó. "Apu", akinek 24 órás ápolásra van szüksége, csak úgy szórja a pénzt. Nyilván kvakra költi, meg balettra jár.

Ki kényszeríti amúgy a kérdező arra, hogy otthon Legyen és ő legyen az ápoló? Ha nem tetszik neki, lehet menni dolgozni, lehet egyedül élni. De persze sokkal jobb a mártírt alakítani. Igaz, közösen döntöttek így, igaz ő pont ugyanúgy kihasznalja a párját, mint ahogyan az öt, de nem baj. Amúgy érdekelne, hol van az a külföld, ahol egy 24 órás ápolónő 2000 euró havonta

2016. nov. 23. 15:32
 38/45 anonim ***** válasza:
17%
Tényleg, 36? Pontosan mi is volt a baromság? Taníts, kérlek
2016. nov. 23. 15:33
 39/45 anonim ***** válasza:
61%

"Drága utolsó, te meg nézz utána az ápolási jelentesenek. Azt ugyanis akkor kapja valaki, ha valakit ápol."

Ezért kínlódik a kérdező, mert a párját ápolja több éve. Lásd: leírás, első két mondat.

"Tehát a kedves kérdező jövedelme azért van, mert a párja ápolást igényel, amit ő biztosít."

Igen. Ügyes vagy.

"Már ha egyáltalán van ápolási díj vagy hasonló külföldön. Nem valószínű,"

Már hogy lenne?! Ez egy magyar találmány, de akkora fasság, hogy más országok nem vették át, mi vagyunk az egyetlenek a világon.

"csak annyit írt, "a pénzünk ", ami nekem a partner jövedelmet jelenti,"

Miért? MIÉRT???

"pláne hogy utána közli "ezen felül semmi jövedelmem nekem nincs"."

Az "ezen felül" pont azt jelenti, h ez az egy féle jövedelme van. "Ezen felül"-

ezen kívül, ezt leszámítva, tehát ez azt jelenti, h ez a jövedelme létezik. Neked magyar az anyanyelved egyáltalán?

2016. nov. 23. 15:59
 40/45 anonim ***** válasza:
40%
Igen, drága, magyar az anyanyelvem. Na és neked? Ha a kerdezonek nem tetszik, hogy a partnert kell ápolni, nem kell csinálni. Fogja magát és elmegy dolgozni. A partner meg fizet egy ápolót, aztán kiderul, szükség van e továbbra is a kerdezore - vagy a kerdezonek a partnerre és annak jovedelmere. Nincs itt egyoldalú kihasznalas, meg egyszer mondom, hiszen a kérdezőt eltartjak, ő meg ápol. Ennyi. Ha nem tetszik, nem kell csinálni.
2016. nov. 23. 16:57
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!