Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Külföldön élek a párommal,...

Külföldön élek a párommal, mit csináljak ebben a helytezben? (többi lent)

Figyelt kérdés
Kényszerből élünk itt, sajnos balesete volt több évvel ez előtt. Úgy láttuk a legmegfelelőbbnek, hogy én itthon maradok és én ápolom, mivel a pénz, amit kapunk itt nem elegendő arra, hogy egy 24 órás ápolónőt teljes ellátással megfizessünk. A "pénzünk" megy a közösbe természetesen, lakás, autó, vásárlás stb. ezen felül semmi jövedelmem nekem nincs és nem is tudok félre tenni, amit kapunk azt a párom kezeli. Eddig több pénzből gazdálkodtunk, de jött egy régi adósága, amit részletekben meg kellett fizetnünk, így nem maradt semmi megtakarításunk. Most hívtam egy ápolónőt hetente 2x 6 órára, és lám őt is ki tudta fizetni. Végtelenül szomorú vagyok, mert azt érzem, hogy a párom kihasznál, szinte feladtam mellette az életem, nem járok sehova, csak élelmiszert vásárolni, és éjjel nappal vele vagyok, semmi szórakozás, vagy nyaralás... az ápolónőt már végelgyengülésben hívtam, mert 8 éve folyamatosan csak ezt csinálom.

2016. nov. 22. 17:53
1 2 3 4 5
 11/45 anonim ***** válasza:
51%
De mégis hogy használ ki? Konkrétan eltart téged, hiszen nem dolgozol - te meg apolod cserébe. Egyikőtök se jobb vagy rosszabb a masiknal
2016. nov. 22. 19:24
 12/45 A kérdező kommentje:

Konkrétan, ha egy kétlábon járó ember lenne, akkor eltartana... 3x írod le, hogy nem dolgozom....

van fogalmad arról mit takar egy 24 órás ápolás...hogy egy pohár vizet is neked kell vinned, meg pelenkáznod kell, meg éjjel kelni ...pisi ...kaki...katéter.. ágyhúzás, mosás, vasalás, vásárlás, takarítás, főzés....

Bocsi kiscsillag de lilafingod nincs erről! ezért én eszem és alszom ...ez a nagy eltartottságom... és igen nehezményezem, hogy a kedves társamnak kinyalom a hátsóját és mellettem előkerülnek olyan összegek, amiről fogalmam sem volt eddig, mert azt gondoltam, hogy totál csorók vagyunk...és nem engedhetek meg magamnak semmit! Most meg mikor borítottam a bilit hirtelen tudunk fizetni egy ápolonőt...

2016. nov. 22. 19:37
 13/45 anonim ***** válasza:
54%

De hát nem kihasznál. Hanem magatehetetlen. Azért ez a kettő nagyon nem ugyanaz.

Mi az, hogy ha egészséges lenne, akkor eltartana??? Neked ezért kell egy társ, hogy eltartson???

Senki sem mondta, hogy nem nagyon munka az ápolás. Nagyon is az. De nem kihasználás. Nem tehet róla, hogy ápolásra szorul.

2016. nov. 22. 19:38
 14/45 anonim ***** válasza:
90%
Ezen vele veszekedj. És döntsd el, hogy mész vagy maradsz. Én a helyedben mennék.
2016. nov. 22. 19:40
 15/45 anonim ***** válasza:
32%

Mi az hogy előkerülnek összegek? Nyilván nem akarta, hogy elszórjátok, hiszen nem vagytok abban a helyzetben, hogy nagyon költekezzetek. Pont az ilyen esetekre kell félretenni, mint pl. az ápoló.

Miért nem jöttök haza? Nincs itthon rokona, aki ápolhatná?

2016. nov. 22. 19:40
 16/45 A kérdező kommentje:

Persze teljesen igazad van én is úgy gondoltam, ha van egy kis plusz, akkor abból fizetünk valakit, hogy tudjak pihenni... csak ezt ő szépen elsumákolta.

Nekem már a belem lóg, meg tiszta depi vagyok évek óta nem megyek sehova, de most azt mondtam, hogy vége nem csinálom tovább, és látta is rajtam, hogy ennyi volt ... miért kell ezt megvárni? És ha együtt élünk és közösek a gondjaink, akkor miért titkolózik mellettem, ha lenne miből segítséget kérni? Rajtam spórolt vagy mi?

2016. nov. 22. 19:52
 17/45 anonim ***** válasza:
97%

neked kell eldönteni,hogy szeretnél -e vele maradni,vagy sem. nyilván csúnya dolog úgy ott hagyni valakit,hogy beteg és magatehetetlen. de ha te nem érzed jól magad ebben a kapcsolatban,akkor ne maradj benne.

amúgy megértem,hogy ápolni kell, de azért ő is észrevehetné,hogy nem jársz el sehova, nem veszel semmit magadnak stb.. szerintem kicsit önző,hogy ezt az életet szánja neked, nem mondja,hogy menj el egy kicsit kikapcsolódni stb.

ha vele akarsz maradni,akkor én a helyedben elkezdenék tanulni otthon az ápolása mellett. és ha van egy jó szakmád majd,akkor visszamenni dolgozni. és felvenni egy ápolónőt mellé. egy jobb fizuból csak telne rá,úgy hogy marad is valamennyi. a nullánál csak több maradna

2016. nov. 22. 19:54
 18/45 anonim ***** válasza:
43%
nem feltétlenül használ ki. nem részletezted, hogy mi a baja a férjednek, de lehet, hogy ennyi év alatt megkeseredett. gondolj bele, ő a férfi, a kenyérkereső és most otthon van, tétlen és nincs más az életében csak te. valamilyen szinten ragaszkodik hozzád, de ez keserű és kényszer ragaszkodás. egyszerre szeret is meg nem is, magához akar láncolni, mert neki nincs más, csak te. ezt viszont csak úgy érheti el, ha nem mond el neked mindent, főleg az anyagi helyzetetek.
2016. nov. 22. 19:56
 19/45 anonim ***** válasza:
35%
Kiscsillag, ha nem tetszik, ne csináld. De akkor ne csodálkozz rajta, ha el kell menned dolgozni. Miért fizetne ápolónőt, ha te gondozod és miért tartana el téged, ha nem apolod? Fogd már fel, hogy ez egy kölcsönös függés, nem használ ki jobban, mint te őt. A "lilafingod sincsen" részhez pedig halkan megjegyeznem, hogy de van. Ápoltam az Alzheimeres nagyapamat 10 évig -mellette pedig gyereket is neveltem.
2016. nov. 22. 20:04
 20/45 A kérdező kommentje:
Köszönöm az utolsó két hasznos választ, mindenképp kitalálok valamit, hogy ne sérüljön se ő se én amennyire a helyzetünk engedi.
2016. nov. 22. 20:07
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!