Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Külföldön élek a párommal,...

Külföldön élek a párommal, mit csináljak ebben a helytezben? (többi lent)

Figyelt kérdés
Kényszerből élünk itt, sajnos balesete volt több évvel ez előtt. Úgy láttuk a legmegfelelőbbnek, hogy én itthon maradok és én ápolom, mivel a pénz, amit kapunk itt nem elegendő arra, hogy egy 24 órás ápolónőt teljes ellátással megfizessünk. A "pénzünk" megy a közösbe természetesen, lakás, autó, vásárlás stb. ezen felül semmi jövedelmem nekem nincs és nem is tudok félre tenni, amit kapunk azt a párom kezeli. Eddig több pénzből gazdálkodtunk, de jött egy régi adósága, amit részletekben meg kellett fizetnünk, így nem maradt semmi megtakarításunk. Most hívtam egy ápolónőt hetente 2x 6 órára, és lám őt is ki tudta fizetni. Végtelenül szomorú vagyok, mert azt érzem, hogy a párom kihasznál, szinte feladtam mellette az életem, nem járok sehova, csak élelmiszert vásárolni, és éjjel nappal vele vagyok, semmi szórakozás, vagy nyaralás... az ápolónőt már végelgyengülésben hívtam, mert 8 éve folyamatosan csak ezt csinálom.

2016. nov. 22. 17:53
1 2 3 4 5
 21/45 A kérdező kommentje:
67%-os válaszoló "Miért fizetne ápolónőt, ha te gondozod és miért tartana el téged, ha nem apolod? Fogd már fel, hogy ez egy kölcsönös függés, nem használ ki jobban, mint te őt." Mint írtam állítása szerint nem tud kifizetni egy 24 órás ápolónőt! Azért nem fizet ápolónőt, mert egy madár(jelen esetben én) van mellette...ugyanis itt kb 2000 Eurot kéne kifizetnie, amit így nem kell... én meg eddig bele tettem szívem lelkem, és sajnálom magam, hogy hagytam magam kihasználni... Igazad van elmegyek dolgozni, a legjobb ötlet.
2016. nov. 22. 20:19
 22/45 anonim ***** válasza:
31%

1. Amennyiben neked semmiféle jövedelmed sincsen, akkor mégiscsak az ő általa kapott pénzből élsz te is, tehát "eltartott" eddig, hiába hisztizel.

2. Amennyiben veled történt volna a baleset és ő akarna szórakozni menni, azt hogyan fogadnád?!

2016. nov. 22. 21:25
 23/45 A kérdező kommentje:

1. Amennyiben neked semmiféle jövedelmed sincsen, akkor mégiscsak az ő általa kapott pénzből élsz te is, tehát "eltartott" eddig, hiába hisztizel.

2. Amennyiben veled történt volna a baleset és ő akarna szórakozni menni, azt hogyan fogadnád?!

Kedves lehet a kislányod hisztizik...én nem vagyok az a hisztis típus így 8 év robot után bocsi, hogy kiakadtam... remélem megbocsátod...mert nem vagyok az a szilikon cica aki hetente a szépségszalonban ül és reszeli a körmét és azért sírvafakad, mert leszakadt egy körme ... na már most gondolom nem kéne halálra ítélnem magam ... Aha hiszti hogy elmész a jó büdös p..csába!

2. nem tudom, hogy ő akarna-e menni majd egy évtized után táncolni, hegyetmászni, sétálni, nevetni, wellnes hétvégére ... biztos akarna, De erről én nem tehetek, ez van! Nekem is ez van .... én is tolószékben ülök 8 éve ... Lehet engem bántani és szídni, de próbáld ki 1 hónapig Nuyuszifül csak 1 hónapig adok kosztot kvártéjt oszt gyere, és takarítsd a sz.a.r.t csupán szeretetből! De csak a 4 fal van a tv és a net kaja és ágy ennyit kapsz gyere ...szeress úgy valakit évekig, hogy csak ez van! Tudod pofázni nagyon könnyű ...mindenkinek!

2016. nov. 22. 22:49
 24/45 anonim ***** válasza:
88%

Jó nagy madár vagy, már ne haragudj!

Ha neked van jövedelmed mi a fenéért adod neki? Ha nincs, miért nem kérsz tőle az ápolásért cserébe? 24/7-es ügyeletért egy fillért nem jutott eszedbe elkérni, neki meg adni? Ez k!b@$z0tt nevetséges, bocs.

Hogy mit csinálj? Mondd meg neki, hogy ez így nem megy tovább, neked ezentúl jár a pénzetek fele (minimum. Amúgy is, mi a fenét kezd egy magatehetetlen ember a pénzzel?) és heti 2 szabadnap, vagy otthagyod és fogadjon ápolót.

2016. nov. 22. 23:37
 25/45 anonim ***** válasza:
96%
Ha jól értem arra célzol, hogy elsumákolta a pénzt azért, hogy ha ő be van zárva akkor a bolton kívül te se tudj máshova menni, csak 0-24 mellette legyél?
2016. nov. 22. 23:37
 26/45 anonim ***** válasza:
36%
Hogy te milyen arrogáns bunkó vagy kérdező, arra szó sincs. A párod jobban járna, ha kidobna
2016. nov. 23. 04:48
 27/45 anonim ***** válasza:
49%

24!

Nincs neki jövedelme, hiszen nem dolgozik. A párja kap pénzt -gondolom valami rokkantnyugdíjnak megfelelő járadékot. Ebből élnek. A kérdező szerint havi 2000 euró lenne az ápolónő - nem hiszem, hogy a "nyugdij" vagy akármi ezt fedezne a kettejük eltartasaval együtt. A kérdező ápolja, a férfi eltartja. A férfi fogadhatna ápolónőt -hogy a kérdezőt továbbra is eltartsa, hogy ő szórakozni járjon? Logikus, ugye. A kérdező oda állhat a párja elé, és kozolheti: ő elmegy dolgozni, a párja fogadjon ápolónőt. Ennyi, meg is van oldva.

2016. nov. 23. 05:47
 28/45 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem, ha a párod pénze elég arra, hogy kettőtőknek fizesse a lakást, rezsit, kaját, akkor elég lenne ápolásra is. Nem kell 0-24-ig, hisz délután és éjjel otthon lennél.

Szerintem menj el dolgozni, a lakhatást, kaját fizessétek felesbe, ő meg fizesse az ápolót, amíg dolgozol. Szerintem, ha az ápoló napközben ellátná, akkor délután már neked sem kellene munka után annyit fáradoznod, talán még pihenni is tudnál.

Bocsánat, ha hülyeséget írok, de ő is ugyanolyan ember, éjjel mit kell vele foglalkozni? Szerintem ő is alszik, mint más.

2016. nov. 23. 12:25
 29/45 anonim ***** válasza:
33%
Mondhatod, hogy bunkók vagyunk meg megsértődhetsz, de ha tényleg ennyire nem tetszik, akkor miért nem mész el dolgozni? Ő meg fizessen ápolót, hisz akkor több pénze lesz, mert nem kell rád költenie.
2016. nov. 23. 12:27
 30/45 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat, elnézést, ha valakit megsértettem, a megoldás már megszületett.
2016. nov. 23. 12:41
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!