Ilyen helyzetben a párotokat vagy a csáladotokat választanátok?
Már 1 éve együtt élek a barátommal albérletben, de nem csak ketten.Velünk él az anyukám és a tesóm is. A szüleim válása után az apám teljesen kisemmizet minket, nem volt más választásunk, mint, hogy albérletbe költözünk.
A páromnak van saját, hitelmentes lakása (garzon), de azért költözött ő hozzánk és nem fordítva, mert ha én megyek el a családom nem tudja kifizetni a rezsit+albit.
Szűkösen élünk és sok a vita, főleg a pénz miatt, mert nekem az utólsó forintig haza kell adnom a keresetemet, ami nekem nem nagy dolog, mert mindig is így volt és megszoktam, hogy sosincs pénzem.Ugyanezt várná el tesóm és anyu a barátomtól is, nem elég ha a költségek ráeső részét fizeti és beszáll a kajába.Ha vesz egy csomag chipset és egy tábla csokit egyből vita van, hogy miért költ ilyenekre mikor a villanyszámla nincs kifizetve.
Mikor ideköltözött anyukám mondott neki egy fix összeget, de ma már majdnem a kétszeresét kéri el tőle.
Természetes, hogy ez a barátomnak nem tetszik főleg, hogy ketten is élhetnénk ennél kevesebb pénzből.
Szeretem és vele képzelem el az életemet, de a családomat nem akarom cserben hagyni.Ha az én fizetésem kiesik nem tudom mit csinálnak ketten. Persze, rossz nekem is, hogy 12 órázok és fizetés utáni napon már semmi sincs a pénztárcámba, és 21 évesen csak arról szól az életem, hogy munka és számlak, sose szórakozok, nyaralásról soha nem is álmodozhattam és még azokat a ruhakat kell hordanom, amiket 3-4 éve vettem, de ők akkor is a családom.Ha elköltöznék biztos, hogy megharagudnának és úgy éreznek cserben hagyom őket csak, hogy nekem jobb legyen.
Viszont örökké nem élhetek velük. Ha most emiatt szakítok a barátommal és "itthon" maradok velük attól még nem oldódik meg a probléma, csak még több lesz.
Nem tudom hogyan döntsek, mert a barátom nélkül nagyon boldogtalan lennék, de ő ezt tovább nem akarja elviselni, hisz nem az ő családjáról van szó.
Anya is dolgozzon , diák munka is van, költözz a baratodhoz és ha teheted egy bevasarlassal, ezzel azzal segíts nekik,ha szükség van rá:)
Jól látod örökké nem tarthatod el őket, mert család...:)
Anyukád is tudja ez az élet rendje..és álljon lábán ő is, a te életed a tiéd, nem az övé:) Tedd amig a kapcsolat rá nem megy és akkor ott ragadsz abban a helyzetben ami rosszabb lesz annál ami most van.
Lepj!!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!