Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Ilyen helyzetben a párotokat...

Ilyen helyzetben a párotokat vagy a csáladotokat választanátok?

Figyelt kérdés

Már 1 éve együtt élek a barátommal albérletben, de nem csak ketten.Velünk él az anyukám és a tesóm is. A szüleim válása után az apám teljesen kisemmizet minket, nem volt más választásunk, mint, hogy albérletbe költözünk.

A páromnak van saját, hitelmentes lakása (garzon), de azért költözött ő hozzánk és nem fordítva, mert ha én megyek el a családom nem tudja kifizetni a rezsit+albit.

Szűkösen élünk és sok a vita, főleg a pénz miatt, mert nekem az utólsó forintig haza kell adnom a keresetemet, ami nekem nem nagy dolog, mert mindig is így volt és megszoktam, hogy sosincs pénzem.Ugyanezt várná el tesóm és anyu a barátomtól is, nem elég ha a költségek ráeső részét fizeti és beszáll a kajába.Ha vesz egy csomag chipset és egy tábla csokit egyből vita van, hogy miért költ ilyenekre mikor a villanyszámla nincs kifizetve.

Mikor ideköltözött anyukám mondott neki egy fix összeget, de ma már majdnem a kétszeresét kéri el tőle.

Természetes, hogy ez a barátomnak nem tetszik főleg, hogy ketten is élhetnénk ennél kevesebb pénzből.

Szeretem és vele képzelem el az életemet, de a családomat nem akarom cserben hagyni.Ha az én fizetésem kiesik nem tudom mit csinálnak ketten. Persze, rossz nekem is, hogy 12 órázok és fizetés utáni napon már semmi sincs a pénztárcámba, és 21 évesen csak arról szól az életem, hogy munka és számlak, sose szórakozok, nyaralásról soha nem is álmodozhattam és még azokat a ruhakat kell hordanom, amiket 3-4 éve vettem, de ők akkor is a családom.Ha elköltöznék biztos, hogy megharagudnának és úgy éreznek cserben hagyom őket csak, hogy nekem jobb legyen.

Viszont örökké nem élhetek velük. Ha most emiatt szakítok a barátommal és "itthon" maradok velük attól még nem oldódik meg a probléma, csak még több lesz.

Nem tudom hogyan döntsek, mert a barátom nélkül nagyon boldogtalan lennék, de ő ezt tovább nem akarja elviselni, hisz nem az ő családjáról van szó.

2016. szept. 22. 11:16
1 2 3 4 5 6
 41/51 anonim ***** válasza:
100%

Szóval a párod csokijára szólnak, de cigiznek???? Uramatyám. Nem fizetik be a számlát, de cigiznek? Más pénzéből?

A négybeosztás remek ötlet lenne, ha muszáj lenne otthon laknotok. De én úgy elhúznék a párom lakásába, hogy csak a port szagolhatnák utánam...

Ha nagyon jófej vagy, kérdező, illetve családsegítő hajlamokkal megáldott s nem tudnál aludni úgy, hogy elfeleded a családod egy időre, akkor amíg megszokják az új módit s leszoknak a cigiről, akkor adj nekik valami _kis_ részt a fizudból, egyre kevesebbet, aztán éljenek meg a saját fizujukból, mint ti is... Ferde dolog, hogy elveszik a másét és egészségtelen hülyeségekre költik...

Tudom, milyen kevés pénzből élni s rendben, hogy én sose cigiztem s nem érthetem, de... Tuti előbb raknám le s szenvednék egy ideig, ha kell, mintsem kisemmizzem a saját lányomat, aki végre dolgozik, de egy fillért sem hagyok nála...

De ez így amúgysem tartható, akármilyen megalkuvó is az ember. Mi van, ha kilyukad a cipőd? Vagy sose veszel magadnak egy dinnyét...? Nem tudom elképzelni, hogyan éltek...

2016. szept. 22. 14:05
 42/51 anonim ***** válasza:
100%
Én is költöznék, de azért egy hónapig megcsinálnám a 4 felé osztást, és elmondanám nekik, hogy ezért költözünk, mert a saját fizetésünket saját magunkra, a saját jövőnkre szeretnénk fordítani. Nem arra, hogy valaki elszórja még pluszban a saját fizetésén felül.
2016. szept. 22. 14:15
 43/51 anonim ***** válasza:
100%

Csatlakozom azokhoz, akik képtelenek megérteni, hogyan nem tud megélni 4 ember, ha mindannyian dolgoznak és egyetlen lakást bérelnek.

Kérdező!

Áruld már el, mennyiért bérlitek azt a lakást?

Továbbá nekem még valami szemet szúrt a leírásban.

Neked, kérdező, "le kell adnod" a pénzed.

Ezt nem értem. Mindenki felnőtt az ott lakók közül, mindenki el tud menni boltba. Miért egyvalaki (nyilván az anyukád) osztja be a pénzt, miért nála kell lennie az összesnek? Ráadásul, mint látjuk rosszul osztja be.

Csatlakozom továbbá azokhoz, akik szerint nagyon szerethet az a fiú téged, kérdező, ha egy éve elviseli ezt a helyzetet. Mihamarabb lépjél le tőlük, éljetek párod garzonjában, ők pedig oldják meg az életüket, ahogyan akarják. Két kereső felnőtt, nehogy már mástól várjon eltartást!

2016. szept. 22. 14:24
 44/51 anonim ***** válasza:
100%
Maradj otthon, hatha rendes élete lesz a srácnak...
2016. szept. 22. 14:31
 45/51 anonim ***** válasza:
14%

18# 11-es vagyok: Mivel fogalmam sincsen a pontos viszonyaikról, hogy igazából mennyit fizetnek az albiért, mennyi a rezsi stb, és mennyit keres a kérdező, illetve hogy a családjának van-e más bevétele, amiből élhetnek, igen, vagyok olyan "pofátlan", hogy amennyiben ez lehetséges - de ezt oda is írtam, hogy HA lehetséges - nem hagyom cserben az anyámat és a testvéremet. Abból indultam ki ugyanis, hogy amennyiben még így is problémáik vannak, hogy a kérdező párja is fizet, ráadásul duplán, vagy még többet, akkor lehetséges, hogy a kérdező fizetése nélkül valóban nem tudnának ott maradni, megélni. Mint mondtam, ez csak feltételezés, hiszen nem tudni azt sem, anyukája dolgozik-e vagy van-e valami ok, ami miatt nem (ez az ok lehet éppen betegség is). A kérdező párja gyakorlatilag jelen helyzetben eltartja nem csak a kérdezőt, hanem a kérdező családját is, tehát számára is könnyebb volna az, ha "csak" a kérdezőt tartja el, míg az a családjának segít - amennyiben (HA, érted? HA!) erre a családjának szüksége van valóban, és a kérdező párja is belemegy.

Tudod, az én családomban szokás segíteni a családtagoknak, még ha felnőtt emberek is, amennyiben szükségük van rá.

Tessék, lehet ezt is lepontozni.

2016. szept. 22. 15:28
 46/51 anonim ***** válasza:
100%

Na pont rád lehet mondani amit a hasonló, leválni képtelen pasasokra szoktak:

"Anyuka kicsi lánya"

2016. szept. 22. 15:56
 47/51 anonim ***** válasza:
A páromat. De előtte elmondanám anyámnak, hogy van egy utolsó esélye, hogy változtasson.
2016. szept. 22. 20:10
 48/51 anonim ***** válasza:
Szépen rátok szálltak és ez nem fog megváltozni ha csak nem költözöl el. Szép egy szülő hogy elkéri az összes pénzedet és még képes a párodét is. Nincs köze hozzá mire költitek a pénzeteket. Én a helyedbe elköltöznék páromhoz és tanulják meg hogy ez nem így működik. Ha szeretnek meg fognak változni ha semmi változást nem veszel rajtuk észre akkor nyílván csak a pénzed kellett.
2016. szept. 22. 21:41
 49/51 anonim ***** válasza:

Èn is adnék még egy esélyt anyukának a helyedben. De!

Le kell ülni, átbeszélni.

Elmondani hogy ezt így nem vállaljátok tovább, igazuk van az előttem szólóknak! Kiszámolni a közös(!) kiadásokat, elosztani és jónapot.

Meg lehet beszèlni, ha anyukád vásárol/főz nektek is, hogy heti x összeg kajapénzt adtok. Vagy ti bevásároltok ami kell, ha esetleg eltűnne nála a pénz, kaja meg sehol.

Ha nem tetszik, akkor elköltöztök, mert nem bírjátok tovább...

Szerintem, ha ezen felháborodnak majd, és balhé lesz, ami benne van a pakliban, akkor nem is érdemlik meg, hogy egyátalán gondolkodj ezen.

Ha elmentek, mehetnek kisebb albiba, és az aduász, le lehet szokni a rohadt drága cigiről. Máris faragtak a kiadásokból.

Ki kell képni mindenkinek a konfortzónájából? Igen!

De ez kell, hogy fejlődjünk.

A párodat meg ismeretlenül is tisztelem, nem sok fèrfi tűrné ezt, biztosan nagyon szerethet téged, ha ezt tűri! És az ilyen pasit nem engedjük el!

Bocs, hogy hosszú lett, minden jót!

2016. szept. 22. 21:46
 50/51 anonim ***** válasza:
100%

Bár a párod nagyon szeret, nem hiszem, hogy sokáig bírná. Ez nem is normális.

Esetleg írd már le a kiadásaitokat, meg hogy mennyit kerestek.

2016. szept. 22. 21:57
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!