Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Ilyen helyzetben a párotokat...

Ilyen helyzetben a párotokat vagy a csáladotokat választanátok?

Figyelt kérdés

Már 1 éve együtt élek a barátommal albérletben, de nem csak ketten.Velünk él az anyukám és a tesóm is. A szüleim válása után az apám teljesen kisemmizet minket, nem volt más választásunk, mint, hogy albérletbe költözünk.

A páromnak van saját, hitelmentes lakása (garzon), de azért költözött ő hozzánk és nem fordítva, mert ha én megyek el a családom nem tudja kifizetni a rezsit+albit.

Szűkösen élünk és sok a vita, főleg a pénz miatt, mert nekem az utólsó forintig haza kell adnom a keresetemet, ami nekem nem nagy dolog, mert mindig is így volt és megszoktam, hogy sosincs pénzem.Ugyanezt várná el tesóm és anyu a barátomtól is, nem elég ha a költségek ráeső részét fizeti és beszáll a kajába.Ha vesz egy csomag chipset és egy tábla csokit egyből vita van, hogy miért költ ilyenekre mikor a villanyszámla nincs kifizetve.

Mikor ideköltözött anyukám mondott neki egy fix összeget, de ma már majdnem a kétszeresét kéri el tőle.

Természetes, hogy ez a barátomnak nem tetszik főleg, hogy ketten is élhetnénk ennél kevesebb pénzből.

Szeretem és vele képzelem el az életemet, de a családomat nem akarom cserben hagyni.Ha az én fizetésem kiesik nem tudom mit csinálnak ketten. Persze, rossz nekem is, hogy 12 órázok és fizetés utáni napon már semmi sincs a pénztárcámba, és 21 évesen csak arról szól az életem, hogy munka és számlak, sose szórakozok, nyaralásról soha nem is álmodozhattam és még azokat a ruhakat kell hordanom, amiket 3-4 éve vettem, de ők akkor is a családom.Ha elköltöznék biztos, hogy megharagudnának és úgy éreznek cserben hagyom őket csak, hogy nekem jobb legyen.

Viszont örökké nem élhetek velük. Ha most emiatt szakítok a barátommal és "itthon" maradok velük attól még nem oldódik meg a probléma, csak még több lesz.

Nem tudom hogyan döntsek, mert a barátom nélkül nagyon boldogtalan lennék, de ő ezt tovább nem akarja elviselni, hisz nem az ő családjáról van szó.

2016. szept. 22. 11:16
1 2 3 4 5 6
 21/51 anonim ***** válasza:
100%
A párodat válaszd, ez egyértelmű. Nem tudom mennyit keresel, mennyi az albérlet, de én megmondanám nekik, hogy a lakbért kifizeted, de a rezsit állják ők. Menjenek dolgozni, aztán a rezsin spórolni is tudnak. Már az is óriási segítség, hogy kvázi ingyen laknak ott.
2016. szept. 22. 12:44
 22/51 anonim ***** válasza:
100%

És mit kapsz tőlük ezért cserébe? Hogy nyomorgahatsz egy kis lakásban?

Mérlegelned kell, hogy a saját életed a fontos, vagy hogy csak egy pénzcsap legyél másoknak. Anyád is nyugodtan elmehet dolgozni, szerintem nem fog benne megsérülni. Lehet 4-6-8 órákat vállalni vagy többet.

Erre tökre rá fog menni a kapcsolatod a pároddal és csodálom, hogy idáig bírta.

2016. szept. 22. 12:58
 23/51 anonim ***** válasza:
100%

Csodálom a párodat, bár nem pozitív értelemben. Van saját lakása, fizuja és hagyja, hogy a csokijára is beugassanak azok, akik akiket a barátnőjével együtt kb. (nem teljesen világos a helyzet, de minimum részben) eltart?

Ez egy birka, ahogy már írták. Zsák a foltját, ezt kell mondanom.

Amelyik anya elveszi a gyermekétől az utolsó fillérjét is, az nem igazán sajnálandó, bármi is történjen vele, bár ahogy már sokat leírták, illene tudnia eltartania magát.

De ha ő elrontott valamit, akkor négyen süllyedjetek el a futóhomokban? Remek.

Ez NEM élet.

2016. szept. 22. 13:17
 24/51 acelsziv ***** válasza:
100%
emeletes birkák vagytok, ha így lehúznak benneteket.
2016. szept. 22. 13:19
 25/51 A kérdező kommentje:

A barátom szerint is tudjuk őket úgy is támogatni, ha elköltözünk, de nem csak a pénzről van szó.Anyu nagyon labilis ember, többször is próbálkozott már öngyilkossággal, sőt manapság is fenyegetőzik ezzel, ami nagyon nem szép tőle, de mégsem tudok rá haragudni soha, mert bár, a leírásomból nem ez jön le, de nagyon rendes ember és sok olyan dolgot kapott az élettől, amit nem érdemelt volna meg. Hibázott ő is sokat, de ettől függetlenül nagyon szeretem és sose akarnék neki rosszat. Ahogy ő sem nekem! Nem szándékosan "használ ki" se engem, se tesómat és a barátomat sem.Nem hibáztatom őt azért, mert ilyen drága az albérlet, a bolt, a megélhetés, stb.Ő is dolgozik, neki se marad semmi, ahogy tesómnak (23) sem.

Fontosak nekem és nagyon szeretem őket, de nem akarom elveszíteni a barátomat, aki tényleg tiszta szívből szeret és mindig nekem akar jót, komolyan csoda, hogy egy évig ezt elviselte értem. Őt sem szeretném cserben hagyni.

Sajnos a rengeteg rossz miatt nagyon döntésképtelen vagyok.

2016. szept. 22. 13:23
 26/51 anonim ***** válasza:
100%

Válaszd a párodat. Ha így is kitart melletted, gratulálok neki. Meg neked is. Valószínűleg találtál egy jó embert :)

Anyád dolgozik? ha nem akkor még bűntudatot sem kell érezned amiatt hogy otthagyod.

De amúgy tényleg, mire számítasz? Hogy anyád nyer a lottón és nem kell eltartanod, vagy hogy találsz valaki olyan hülyét aki az egész fizetését anyádra költi, és akkor négyesben ellesztek az albérletben?

Költözz oszt viszont látásra. Nem a te feladatod anyád problémáit megoldani. Max ha marad feleslegbe pénz, akkor egy KEVESET küldtök haza, de beszéld meg a pároddal.

2016. szept. 22. 13:25
 27/51 anonim ***** válasza:
100%

Szóval mind a négyen dolgoztok?

Akkor nagyon nem tudtok bánni a pénzzel. 4 fizetésből nagyon szépen meg lehetne élni, úgy hogy ráadásul egy helyen is laktok.

Vagy túl nagy a lakás, vagy túl drága, vagy valamire elszórjátok a pénzt.

Így ha ti külön laknátok és tesód marad anyukáddal, akkor is mindenkinek meg kéne tudnia élni.

2016. szept. 22. 13:29
 28/51 anonim ***** válasza:
100%
Na jó..ezt már nem vágom. 4-en éltek egy fedél alatt...4-en dolgoztok..és még igysem tudtok kijönni??? Valami itt nagyon de nagyon nem stimmel.
2016. szept. 22. 13:30
 29/51 anonim ***** válasza:
100%

"...4-en dolgoztok..és még igysem tudtok kijönni??? Valami itt nagyon de nagyon nem stimmel."

Nem hat.

2016. szept. 22. 13:31
 30/51 anonim ***** válasza:
100%
Én javaslok egy más megoldást. Kérdező, hagyd el a párod, ugyanis nem érdemled meg. Eleget húzta vissza a gennyes "családod", ideje elengedned, hogy találjon egy normális lányt.
2016. szept. 22. 13:36
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!