Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Ilyen helyzetben a párotokat...

Ilyen helyzetben a párotokat vagy a csáladotokat választanátok?

Figyelt kérdés

Már 1 éve együtt élek a barátommal albérletben, de nem csak ketten.Velünk él az anyukám és a tesóm is. A szüleim válása után az apám teljesen kisemmizet minket, nem volt más választásunk, mint, hogy albérletbe költözünk.

A páromnak van saját, hitelmentes lakása (garzon), de azért költözött ő hozzánk és nem fordítva, mert ha én megyek el a családom nem tudja kifizetni a rezsit+albit.

Szűkösen élünk és sok a vita, főleg a pénz miatt, mert nekem az utólsó forintig haza kell adnom a keresetemet, ami nekem nem nagy dolog, mert mindig is így volt és megszoktam, hogy sosincs pénzem.Ugyanezt várná el tesóm és anyu a barátomtól is, nem elég ha a költségek ráeső részét fizeti és beszáll a kajába.Ha vesz egy csomag chipset és egy tábla csokit egyből vita van, hogy miért költ ilyenekre mikor a villanyszámla nincs kifizetve.

Mikor ideköltözött anyukám mondott neki egy fix összeget, de ma már majdnem a kétszeresét kéri el tőle.

Természetes, hogy ez a barátomnak nem tetszik főleg, hogy ketten is élhetnénk ennél kevesebb pénzből.

Szeretem és vele képzelem el az életemet, de a családomat nem akarom cserben hagyni.Ha az én fizetésem kiesik nem tudom mit csinálnak ketten. Persze, rossz nekem is, hogy 12 órázok és fizetés utáni napon már semmi sincs a pénztárcámba, és 21 évesen csak arról szól az életem, hogy munka és számlak, sose szórakozok, nyaralásról soha nem is álmodozhattam és még azokat a ruhakat kell hordanom, amiket 3-4 éve vettem, de ők akkor is a családom.Ha elköltöznék biztos, hogy megharagudnának és úgy éreznek cserben hagyom őket csak, hogy nekem jobb legyen.

Viszont örökké nem élhetek velük. Ha most emiatt szakítok a barátommal és "itthon" maradok velük attól még nem oldódik meg a probléma, csak még több lesz.

Nem tudom hogyan döntsek, mert a barátom nélkül nagyon boldogtalan lennék, de ő ezt tovább nem akarja elviselni, hisz nem az ő családjáról van szó.

2016. szept. 22. 11:16
1 2 3 4 5 6
 11/51 anonim ***** válasza:
7%
A párodat válaszd, mert neki van igaza. Én, ha ez így megoldható lenne, a párommal mennék, de a fizetésemet továbbra is hazaadnám, akkor anyukád egy szót nem szólhat, elvégre korábban a te fizudból éltetek hárman, úgy meg csak nekik kettőjüknek kellene kijönni belőle. Már ha a párod belemegy ebbe a megoldásba.
2016. szept. 22. 11:51
 12/51 anonim ***** válasza:
20%

nem a te feladatod 21 évesen, hogy családfenntartó légy.

segiteni is kell , és segits is amig tudsz , és kedved van persze ,

apud mivel semmizett ki? nem pereltétek be?

segiteni is kell

OK , ez igen rendben , de viszont

nem dolgozik anyud? tehát segiteni kell segiteni emberek amig élünk

lehet depressziós anyud? akkor az ember nem tud dolgozni

nem csak hogy nem akar , a depresszió az amitől nem tud az ember elmenni dolgozni

ehhez akár egy szakember is ide leirhatja hogy miért

de ezt tudom ez a lényeg

tehát ha valaki depressziós ne csodálkozzatok soha de soha a betegsége alatt nem képes elmenni dolgozni

és egy nagyon súlyos betegség

súlyos -mély depresszió-ról irok

2016. szept. 22. 11:53
 13/51 anonim ***** válasza:
98%
Én a páromat választanám, s örülj neki, ha a párod eddig is kitartott melletted, mert ez nem kis dolog ám tőle, biztos nagyon szeret.
2016. szept. 22. 12:05
 14/51 anonim ***** válasza:
100%

3 dolgozó felnőtt (és tesód nem tudom mekkora) nem tud fenntartani egy albérletet???????

Így is gond van a számlák kifizetésével és sosincs pénzetek??? Ezt nem igazán értem. Mégis mire megy el a pénz???

Valamit nagyon nem jól csináltok.

2016. szept. 22. 12:13
 15/51 anonim ***** válasza:
100%

14. Magam is azon gondolkodom, hogy négy ember miért nem tud fenntartani egy albérletet.

Anyukád nem iszik véletlenül, súgó? Testvéred hány éves, mit csinál?

2016. szept. 22. 12:23
 16/51 anonim válasza:
59%
mi majdnem ilyen helyzetben voltunk,nálunk mindenki dolgozzot,apukám,anyukám,és mi is a nővéremmel,egy bizonyos összeget odaadtunk minden hónapban,mindig és mindig többet akart mert erre is kell arra is kell,általába nagyon sok turkálót vett ne kérdezd minek nem tudjuk,mindig kellett anyánkank valami én férjhez mentem a páromat válsztottam ha nem sok pénz de szükségük van rá akkor ki segitsük de vissza fizetéssel ne hagyd mert a kapcsolatd fog rá menni,felnőt próbálja megoldani ha nektek nem lesz ő hogy fog segiteni ti kitől fogtok majd kérni
2016. szept. 22. 12:26
 17/51 anonim ***** válasza:
94%
5 év múlva miként szeretnél élni? 10 év múlva? 20 év múlva? Gondoldd alaposan végig, akarsz-e saját családot vagy barát és férj nélkül egész életedben anyukád és tesód eltartója akarsz lenni.
2016. szept. 22. 12:28
 18/51 anonim ***** válasza:
100%

#11 azért ehhez a tanácshoz is pofa kell ám, eddig fizette a párja amit mondtak, ezek után tartsa ki csak a kérdezőt??? WTF???

Kérdező! Én is úgy gondolom, hogy elég nagy a baj, ha 3 fizetésből +gyermektartásból meg ami hozzá jár 4en nem tudtok megélni, még egy tábla csokira sem jut. Szerintem költözz el, anyukádnak meg ajánld fel, hogy minden hónapban adsz segítségül mondjuk 25.000Ft-ot (az összegben egyezzetek meg a pároddal, hogy be érezze úgy, hogy továbbra is őt lejmoljátok le).

2016. szept. 22. 12:29
 19/51 anonim ***** válasza:
100%

Végig sem olvastam a kérdést. Fogd magad a barátoddal és menjetek a lakásába. Anyukád meg a testvéred oldják meg. Egy forintot nem adnék nekik ezek után . A párod biztos szeret, hogy ilyen sok mindent elturt neked.

Nem értem hogy gondolják ketten, hogy te meg a barátod feladata eltartani őket.

Ne sajnáld őket. Két fizetésből fent lehet tartani egy albérletet. Oldják meg.

Te meg éld szépen az életed a pároddal. Igenis azért dolgozol 12 órákat, hogy legalább szezon elején megerdemelj 1-1 új ruhát. Vagy hogy legalább belföldön nyaraljatok pár napot. Ne sajnáld magadtól ezeket.. Koltozzotek be a párod lakásába. És hidd el sokkal jobb lesz, nem lesz senki aki elvegye az összes pénzetek, hanem magatok osztjátok majd be..

Ha inkább otthon maradsz és a párod dobod ki, akkor garantálom, hogy kb sosem lesz normális párkapcsolatod. Kevés ember viselné el, ahogy hagyod magad kihasználni.

2016. szept. 22. 12:42
 20/51 anonim ***** válasza:
100%
Huhuuu micsoda ingyenélő bagázs. Ti dolgozzatok, ők meg ülnek és várják a pénzt. Ennyire hülyék nem lehettek, de úgy látszik mégis. A barátod helyében leléptem volna m ár réges rég. Ha van egy csöpnyi eszed, akkor közlöd a familiával, hogy tessenek elmenni dolgozni (nem szégyen) és keressék meg a megélhetésre valót. A barátommal meg mielőtt külön költöznék.
2016. szept. 22. 12:42
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!