Ilyen helyzetben a párotokat vagy a csáladotokat választanátok?
Már 1 éve együtt élek a barátommal albérletben, de nem csak ketten.Velünk él az anyukám és a tesóm is. A szüleim válása után az apám teljesen kisemmizet minket, nem volt más választásunk, mint, hogy albérletbe költözünk.
A páromnak van saját, hitelmentes lakása (garzon), de azért költözött ő hozzánk és nem fordítva, mert ha én megyek el a családom nem tudja kifizetni a rezsit+albit.
Szűkösen élünk és sok a vita, főleg a pénz miatt, mert nekem az utólsó forintig haza kell adnom a keresetemet, ami nekem nem nagy dolog, mert mindig is így volt és megszoktam, hogy sosincs pénzem.Ugyanezt várná el tesóm és anyu a barátomtól is, nem elég ha a költségek ráeső részét fizeti és beszáll a kajába.Ha vesz egy csomag chipset és egy tábla csokit egyből vita van, hogy miért költ ilyenekre mikor a villanyszámla nincs kifizetve.
Mikor ideköltözött anyukám mondott neki egy fix összeget, de ma már majdnem a kétszeresét kéri el tőle.
Természetes, hogy ez a barátomnak nem tetszik főleg, hogy ketten is élhetnénk ennél kevesebb pénzből.
Szeretem és vele képzelem el az életemet, de a családomat nem akarom cserben hagyni.Ha az én fizetésem kiesik nem tudom mit csinálnak ketten. Persze, rossz nekem is, hogy 12 órázok és fizetés utáni napon már semmi sincs a pénztárcámba, és 21 évesen csak arról szól az életem, hogy munka és számlak, sose szórakozok, nyaralásról soha nem is álmodozhattam és még azokat a ruhakat kell hordanom, amiket 3-4 éve vettem, de ők akkor is a családom.Ha elköltöznék biztos, hogy megharagudnának és úgy éreznek cserben hagyom őket csak, hogy nekem jobb legyen.
Viszont örökké nem élhetek velük. Ha most emiatt szakítok a barátommal és "itthon" maradok velük attól még nem oldódik meg a probléma, csak még több lesz.
Nem tudom hogyan döntsek, mert a barátom nélkül nagyon boldogtalan lennék, de ő ezt tovább nem akarja elviselni, hisz nem az ő családjáról van szó.
Igen, mindeki dolgozik és így sem marad.Persze, nem oké ez így, mert ketten cigiznek, ketten pedig betegséggel küzdünk, ami még TB támogatással is drága a gyógyszerek miatt.És még magamnak is kell állnom a TB-et, mert napi bejelntéssel dolgozom. Nem alkalmi munka, csak maszek.
Sokat költünk, de nem tudjuk mire.Próbálkoztunk azzal, hogy minden kiadást felírunk, de abból is vita volt.
Sosem tudtunk spórolni, pedig nem veszünk drága dolgokat.
4 fizetés, ha minimálbérrel számoljuk, akkor is 320 ezer...
Ennyiből ki kéne tudni fizetni az albérletet és a rezsit+ kaját. Mégis egy forintotok nem marad.. Ha meg nem mindenki minimálbért keres, hanem többet kicsivel, akkor meg még inkább érthetetlen a dolog. Szerintem van valami susmus a háttérben, amire anyukád jó összeget tölt titokban.. Tényleg elképzelhetetlen, hogy négy dolgozó ember ne tudjon fent tartani egy albérletet.
Nagyon hülyén bánhattok akkor a pénzzel..
Válaszd a párod, koltozz hozzá. Ha viszont nem jön neked ez magától, akkor nem is szereted..
De nem is tudom mit gondolsz, hogy örökre az anyukáddal meg a tesoddal élsz, mert életképtelen senkiházik? Ne legyél mártír.
Ha minden áron ragaszkodsz ahhoz, hogy anyadekkal élj, akkor számoljatok ki mennyibe kerül egy főre leosztva a rezsi/albérlet /kaja. És ezt mindenki fizesse ki magának. A fizetés többi részéből meg mindenki azt vesz amit akar. Ha ketten elcigizik, akkor hajrá.
De nekem ez nevetséges, hogy az egész fizetesed leadod.. Ki kéne számolni mennyi is az annyi..
"senki sem parazita a családomban"
Lehúznak egy "idegen" embert ennek ellenére cigiznek? Bocs, de ez pont a parazita jelentése. Ha nem érted, nézd meg a szótárban.
És ha ezt nem látod be, te csak kihasználod a "párodat", ő meg egy lúzer.
Természetesen költözzetek el. Anyádnak és testvérednek komoly jellemhibája van, ha Tőletek vár támogatást.
Nálunk generációk óta mindenütt a szülők segítették még a fiatal felnőtt gyerekeiket is, azt mondták, hogy amit adnak, legfőképpen a gondos taníttatást, azt gyerekeinknek kell visszaadnunk. 80-90-es nagyszülők, dédszülők sem szorulnak/szorultak gyerekeik anyagi támogatására, külön háztartásban élnek/éltek. Egyik dédanyám pl. kerekesszékből kapálta a veteményest, vagy meszelte ki évente a házat.
Ha meg munkával gyerekek, unokák, dédunokák segítik/segítették őket, akkor terményben többet adnak/adtak mindig.
Szerintem is úgy kéne, ahogy a 35-ös írta.
Az bérleti díj fix, osszátok el négy felé.
A számlákat (víz, fűtés, áram, stb.) nyilván tudjátok, hogy kb. mennyi. Azt is lehet előre tervezni. Vagy ha megjött a számla, akkor pontosan elosztani 4 felé.
Kaját vagy mindenki intézze magának, vagy találjatok ki egy rendszert, hogy egyik nap x vásárol be, aztán y.
Így mindenkinek marad a fizetéséből. Aztán majd hó végén kiderül, hogy ki az aki elszórja, vagy ki az, aki valamit a többiek fizetéséből szeretne finanszírozni.
A páromat választanám.
Anyád nagyon gáz!!!!! Ne haragudj, de ezt te is érzed szerintem. Beszól, ha vesz egy csokit? Meg leadod az ÖSSZES pénzed? Mi ez?????
Lépjetek le a garzonba és cső.
Ha anyád + tesód melózik, meg tudnak élni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!