Elvárható egy 17 éves lánytól, hogy besegítsen a házimunkába?
Én mikor 17 éves voltam, addig nem engedtek el otthonról hétvégén, amíg a szobámat rendbe nem tettem és el nem mosogattam.(ma már 20 vagyok)
Hugomnak nem mondja senki, hogy csinálja, de az az első mikor hétvégén felkel, hogy kitakarítja a szobáját, felseper, felmos, leül tanulni és ha mindennel kész van, akkor számítógépezik, vagy lóg a barátnőivel.(ő 14 éves)
hétköznap én is mindig buszoztam, és abban elfáradtam, hogy egész héten reggel 5-kor kelés, hogy beérjek suliba, este 5 kor értem haza és nem maradt másra időm, csak, hogy tanuljak.
Igen, de persze csak keveset, mert tényleg fáradt lehet... De lehetnének pl olyan feladatai, amik nem túl fárasztóak, vagy időigényesek, pl kérd meg, hogy teregessen ki, vagy hajtogassa össze a ruhákat, segítsen mosogatni. Meg persze a saját dolgait rendben tartani az ő feladata és ebben a szobája takarítása is benne van.
Nyilván 7 óra suli, 2 óra buszozás és mondjuk 1 óra tanulás után nem várhatod el, hogy felmosson, vagy ablakot pucoljon...
engem anya állandóan csesztet hogy semmit sem csinálok és hogy nem segítek holott nem így van. suli mellett szoktam mindig mosogatni, a szobámat minden nap rendbe teszem 2naponta porszívózok, melette eljárok alkalanként besegítőmunkára és tanulok.
ennek ellenére nap mint nap hozzám vágja hogy semmit nem érek. kicsit rossz :( 19L
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!