Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Anyukák, ti nem fáradtok bele...

Anyukák, ti nem fáradtok bele néha a mindennapi házimunkába, gyereknevelési dolgokba?

Figyelt kérdés
Imádom a gyerekeimet,egy fiam és egy lányom van,a kisfiam ovis,a kislányommal még itthon vagyok. Néhanapján belefáradok a dolgokba,persze tudom azt is,mi nők ezt vállaltuk és ezt kell csinálni,meg szép és jó dolog is az anyaszerep,csak van amikor elszakad a cérna és olyankor legszivesebben elmenekülnék.Más is van igy ezzel?
2011. jan. 5. 11:39
 1/8 anonim ***** válasza:
100%

Persze, szerintem ez természetes, pedig nekem csak egy 9 hónapos Kislányom van. Fogzik ezerrel, borzasztóan nyűgös, semmi nem jó neki, semmit nem tudok csinálni.

Nekünk csak ő van, és nem lesz kistesó, és ha arra gondolok, hogy lassan 1 éves lesz, és hogy megy az idő, a szívem összeszorul. Minden örömével, bánatával élvezem az anyaságot. Van, hogy kiborulok, hogy még a hajam se tudom normálisan nyugodtan megmosni, de aztán eszembe jut, hogy hipp-hopp elmegy ez az idő, és aztán újra jönnek a dolgozós hétköznapok. Ez egy szakasza az életünknek, amit minden nehézségével is élveznünk kell.

Ezt vállaltuk, erre vágytunk, és a Manók mosolya úgyis kárpótol minden nehezebb napon.

2011. jan. 5. 11:44
 2/8 anonim ***** válasza:

Igen belefáradok de főleg a monotonitás a legrosszabb....minden napunk egy megszokott séma...szinte még a postás is ugyan akkor csenget.....nem fizikai mint inkább lelki fáradtság ez ....próbálok kilábalni belőle és ahogy jobb idő lesz sokkal könnyebb lesz minden !

De imádom a lányom...csak néha jöhetne vmi pozitív izgalom és több baráti társaság az életembe :))

2011. jan. 5. 12:16
 3/8 anonim ***** válasza:

Ajaj!

Én amúgy is oylan típus vagyok, hogy menni, menni mindegy hogy hova, mivel csak emnni, utazni.

Tegnap nagyon "elküldök mindenkit melegebb éghajlatra, ha csak egy kicsit is csúnyán néz rám" hangulatom volt.

Mindig várok valamit, most éppen síelést, aztán majd anyarat és nyaralást.

Amit viszont egyáltalán nem várok, az az hogy szeptembertól visszamegyek dolgozni:-((

2011. jan. 5. 12:20
 4/8 anonim ***** válasza:
76%
szia! Mi még csak most készülünk a kistesóra, a fiam 11 hónapos, és most épp nagyon változó korát éli. Tegnap este pl. 2,5 órát altattuk, mire sikerült álomba nyugtatni/ringatni/beszélni. Eddig sosem volt ilyen. Alig alszik, állandóan feláll, ott kell legyek mellette, hogy ne dőljön el és ne verje be a buksiját. Szilveszterkor este már nem bírtam, az apjára hagytam fürdés után és kimentem a közeli benzinkúthoz venni egy kólát. Olyan jólesett a hideg, a gyaloglás. És mire érek haza? A fiú nem alszik, összehányta magát. Ilyenkor elegem van az egészből. Éjjel 2 óránként kel, fáradt vagyok, ideges vagyok, júniusban államvizsgázok, de a dolgozatommal nem haladok. Néha elegem van. De én is imádom minden előnyévelhátrányával együtt. Ha csak a szimpla háztartás volna, nem volna gondom, de a tanulás-párom vállalkozásában besegítés, stb. felemészti minden fölös időmet, energiámat. Apa reggeltől estig dolgozik.
2011. jan. 5. 12:34
 5/8 anonim ***** válasza:

De igen, szerintem ez termeszetes.

Az is a gond, hogy en maximalista vagyok. Van sok minden, amit lehetne hanyagolni es lehet, hogy tobbet tudnek pihenni, de egyszeruen nem megy.

Amig nincs minden tokeletesen a helyen, nincs kesz a kaja tokeletesen, persze emelett a ket gyerek el van latva tokeletesen es foglalkozom is veluk, szoval amig nem perfekt minden, addig nem tudom lerakni a fenekemet es pihenni. Ha meg is teszem, akkor sem pihenek, mert nem tudom elengedni magam.

De ezzel en azota igy vagyok, amiota az eszemet tudom, munkaban is igy dolgoztam, itthon is ilyen vagyok.

2011. jan. 5. 13:14
 6/8 anonim ***** válasza:
Ha belegondolok, az egèsz élet monoton, mindegy, hogy azért, mert itthon vagyok a gyerekkel, mikor dolgoztam, akkor is lényegében ugyanazt csináltam minden nap. Pedig vezető állásom volt , marad is, ha majd visszamegyek. 2 éves a fiam, 1 bő évig tuti maradok itthon vele. Annyira nem hiányzik a munkahelyi napi monotonitás. Mert az marad úgy is, ha a kicsi ovis lesz, de ez az első három év vele sosem tér vissza. És őszintén olyan, mintha most született volna, szalad az idő. Nekem az első 8 hónap volt nehezebb , mostmár sokkal tartalmasabbak a napjaink kettecskén:)
2011. jan. 5. 14:12
 7/8 anonim ***** válasza:

De igen.

Épp ezért döntöttünk úgy, hogy várunk kicsit a tesóval és megyek vissza dolgozni, edzeni.

2011. jan. 5. 15:39
 8/8 anonim ***** válasza:

én is két kicsivel vagyok itthon, a nagyobbik ősszel lesz ovis, a kicsi 7hós.

És igen, néha belefáradok, most pl eldöntöttük, hogy egy hétre elmegyünk valami fain fürdőbe... ott talán egy kis kikapcsolódás után a következő évet jól fogom bírni! :-)

Jah és készülünk a 3.bébire is. :-)

2011. jan. 5. 19:48

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!