Írnátok külföldi (amerikai, angliai és más országbeli) gyereknevelési szokásokat, ami a miénktől eltér?
Az első válaszolónál érzek némi rosszallást olyan dolgokban, amit így is lehet nézni, meg úgy is. Pl. ez a pórázos dolog. Ezt mondhatjuk úgy is, hogy nem akar a gyerekhez érni, meg mondhatjuk úgy is, hogy praktikus és biztonságos. Az én fiam nem egyszer csinált olyat, hogy egy fél pillanatra elengedtem a kezét, hogy a táskámat a vállamon megigazítsam, erre ő pusztán viccből elszalad, én meg loholtam utána. Állandó félelmem, hogy ezt egyszer egy forgalmas út mellett csinálja és egy autó alá szalad. A másik meg az ezzel a hámos pórázzal kapcsolatban, hogy sokszor a gyereknek is kényelmesebb, mert így szabad mindkét keze. Én ezt nem tartom hülyeségnek. Csak itthon nem adnám rá a gyerekemre, mert tudom, hogy milyenek az emberek. Egyszer láttam ilyet egy gyereken, erre a barátnőm, akivel voltam, odament hozzá, hogy milyen gusztustalan dolog, hogy pórázon sétáltatja a gyerekét, mint egy kutyát.
A másik amit írt az első válaszoló, hogy még a 4-5 évesek is babakocsiban ülnek. Lehet, hogy ez nekünk fura látvány, ahhoz nyilván jobban hozzászoktunk, hogy az anyuka siet, mert sok a dolga, lót fut, és úgy vonszolja maga után a gyereket, hogy két métert nyúlik a karja, mert a rövid lábaival nem tud még lépést tartani. Emlékszem, ovis koromban mennyire utáltam apukámmal menni valahova, mert ő eleve nagyokat is lép, és gyorsan is jár, én meg futhattam mellette.
A rövidebb otthon töltött idő meg szerintem egyrészt lehetőség kérdése, másrészt megszokás kérdése. Pont a napokban gondolkodtam rajta, hogy mi megszoktuk, hogy 2-3 évet itthon vagyunk egy gyerekkel, de nagyon sok országban ennek csak a töredékét vannak otthon. És nem azért, mert nem szeretik a gyereküket, hanem azért, mert ez alakult ki, ez a természetes nekik. Mint ahogy nekünk meg az, hogy nem maradunk otthon 4-5-6 éves korukig.
Bocsi, nem akartam kötekedni, csak én nem látom ilyen negatívan azt, ami az angoloknál van, a legtöbb dolognak megvan a maga oka. Igaz, én nem éltem kint, de többször is jártam ott, meg elég sokat tanulmányoztam az ottani nevelési módszereket, igaz, inkább az iskolarendszert, de valamennyire a kisgyerekkori nevelésbe is bepillantottam.
A valléstalanságrólannyit, hogy a XXI. sazázadban élünk, semmi szükség álszent köpönyegforgató papokra,akik évszázadokig uralkodtak, ha én hinni akarok valamiben (nem nevezném Istennek), akkor annak semmi köze ahhoz, hoyg elmegyek-e a templomba....
A keresztelőről meg annyit, hogy majd a gyrekeim felnőtt fekjel eldöntik, hogy mit akarnak.
Ha vallástalanságnak akarjuk hívni, akkor én örülök, hogy egyre több ember valláéstalan.
Németország
Itt élünk és német a férjem.
Egyenlöre még cska most várjuk a babánkat, de van egy barátnöm akinek kisgyereke van itt.
Az elsö és szerintem fontos, hogy a korház látogatáson elmondta a gyerek orvos, hogy fontos hogy a gyereket csak háton altassuk. A csecsemö halálozás háton alvásnál nulla, míg oldalt és már irányokban lehetséges.
Nem lehet kapni a chucco fertötlenítö léjét, ennek egy okát gondolom, hogy olyan anygaot tartalmaz ami egészségre káros lehet. már a neten ezer helyen néztem de semmi, pedig chicco az egyik leggyakoribb baba márka itt is.
Minden nap kell a börét ápolni hogy ki ne száradjon, fördésnél mindneképpen baba kozmetikummal és ha egy napß nincs fürdetve akkor olajjal, a legtöbb börbetegség a száraz bör miatt alakul ki.
Több féle korház van, van ahol kötelezö vagy szoptatni mert elhivatott a szoptatásra, míg ahol én fogok szülni itt nem lesz az. segítenek de nem kötelezö.
Alapbóla németknél semmi nem kötelezö, ha akarod lemondhatsz az összes oltásról nem vagy köeteles beadatni a gyereknek. Semmi nem köteles.
Sógornőm Texasban él.
6 héttel szülés után visszament dolgizni, mert addigra a munkahelyén kialakítottak a babának egy részt, teljesen felszerelve, nyugodt,rendes körülményeket. Állítása szerint ő már unta is otthon. És nem egy multi cég, csak ott ez a hozzáállás.
A szoptatás viszont nagyon nem "divat", sokan előre elhatározzák hogy nem is akarják.
A fia fütyijén a bőrt már a kórházban felrántották, úgy engedték haza.
Nincs újszülöttnek receptcsomag, se fürdetőkrém. Csak johnson and johnson.Meglepődött sokmindenen amit meséltem itthoni dolgokról.
Ja és nincs védőnő.
De ezeket ő mesélte, lehet hogy más államban már mások a szokások.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!