Írnátok külföldi (amerikai, angliai és más országbeli) gyereknevelési szokásokat, ami a miénktől eltér?
Meg annyit,hogy most Kanadaba hodit az uj hullam,hogy SZOPTATNI KELL!!!
Nem fogadjak el,ha nincs tejed.Engem a 2 honapos meresen majdnem megevett a doktorno,hogy potolnom is kell.
Mondjuk az mas kerdes,hogy senki se mutatta meg,hogy hogyan kell jol csinalni...:(
A gyerekeket itt se oltoztetik fel rendesen.
Jah es amig a magyar ember normalisan feloltozik amig kimegy az utcara itt naguon kevesen torodnek azzal,hogy normalisan nezzenek ki.
Jah meg eszembe jutott: Itt a gyerekre nem szabad se ra szolni se megutni egyaltalan FEGYELMEZNI mert,hogy a kis lelkebe biztos nagy kart tesz az,ha anyuka vagy apuka raszol.
Ha megutod a gyereked vagy hangosabban raszolsz akkor aki tanuja volt ennek siman kihivhatja a rendorseget es feljelenthet teged.Igy vigyazni kell egy panelba a szomszedaid miatt...
Meg is latszik a gyerekeken ez a fajta "neveles". Onzok,rendetlenek,kovetelozok..egyszoval borzasztoan viselkednek.
Magyar babysitter ismeroseim szerint egy "kikepzo tabor" kanadai vagy amerikai gyerekekre vigyazni.
Igen,Kedves Kerdezo,eloszor nekem is megdobbento volt de tenyleg igaz.Itt nem foznek az anyukak.
En minden nap fozok es a szomszedok mindig megkerdezik,hogy mit foztem mert,hogy olyan jo illata volt :)
A spanyolokról tudom, hogy nagyon elkényeztetik a kicsiket, babakocsiban tolják még 5 évesen is őket. Az iskolásoktól órákon át búcsúzkodnak, közben du. 2-től 5-ig szieszta alatt együtt vannak velük ált.
Aztán utána a nagyobbaknak be kell segíteni az idősek ápolásába, ez főleg vidéken takarítást bevásárlást jelent.
Náluk nem sokan tanulnak tovább, ált. a gyerek azt csinálja amit vmelyik szülő.
Igen , te főzöl, mert ezt szoktad meg. Pedig ha tudnák milyen finomak a főtt ételek.
Ez az "5 évesen is babakocsiba tologatás" szerintem egyértelműen a szülő kényelme, csak azt nem értem, hogy van el 5 éves korig a gyerek a babakocsiban, mikor az én 1 éves lányom állandóan mászik ki belőle, főleg mióta jár.
Most eszembe jutott erről, hogy az angolok nem öltöztetik fel a babát, hogy az angolok szerintem magukat sem igazán. Vagy nem is tudom, én egyszer voltam áprilisban Angliában, rajtam dzseki volt, az angolok meg ujjatlanban, rövid nadrágban szaladgáltak. Szeritnem azért, mert kiskorukban megszokták :)
amúgy a nagyobb gyerekek babakocsiban tologatására még mindig azt mondom, hogy ezerszer jobb, mint amikor csetlik botlik a szülő után a nagy sietés közepette. Nyilván az lenne a legjobb, ha eleve nem kéne rohanni sehova, és a gyerek is járkálhatna a saját tempójában, de ugye ez nem mindig van így.
Valaki írta, hogy nincs cukorviszgálat Írországban.
Hát ez nagyon gáz, ha én vamali miatt ott éltém( ennek az esélye mondjuk 1 ezrelék volt, szóval nem élnék ott)akor lett volna egy kezeletlen terhességi diabéteszem, bele sem gonodlok:-((((
Szerintem Mo-on jó a terhesgonodzásés és én ennek kifejezetten örülök.
off lesz, csak gratulálok a kérdezőnek és a válaszolóknak a sok érdekes válaszért! Igen, ezek után egy kicsit más színben látom a magyar egészségügyet. Meg eszembe jutott, hogy amikor tesóm volt Kanadában, és szóba jött Puskás, megkérdezték, hogy róla is neveztek el gyorsétterem láncot? Meg a boltokban minden eladó "ledarlingozta", stb..
z nem babás dolog, csak eszembe jutott.
Ja, meg egy ismerősöm Angliában szült és nem akarták elvégezni a gátmetszést (szükséges volt), de végül megtették...
Meg még az is eszembe jutott, hogy olvastam, hogy a Kalahári sivatag bizonyos részein az anyukák 5-6 éves korukig szoptatják a gyerekeket, pl. egyéb, megfelelő táplálék híján.
Dánia
Fodrász vagyok.Ma volt egy 3 éves vendégem,hosszú hajjal.Az anyukája csak a végéből akart vágatni,de a kislány rövid hajat szeretett volna.Az anyuka ráhagyta,így fiús hajat vágtam neki.Az ismerőseink is hasonlóképp neveleik a gyerekeket.Eggyetlen kikötés hogy télen húzzanak zoknit.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!