Hogyan induljon az életbe?
18 éves lány egy kis településen, a legközelebbi város másfél óra busszal, a szülei közlik vele, hogy most már tartsa el magát. A faluban semmi esélye, semmi lehetőség. Költözzön el egy városba, ahol talál munkát? Menjen albérletbe? Egyedül nem tud egy lakást bérelni. Költözzön össze idegenekkel tapasztalatlanul? Mihez kezdjen magával?
Nem rólam van szó.

21:11-es.
És ez mikor történt? 10 éve? 20 éve?
Csak azért, mert én el nem tudnám ezt képzelni a "mai világban".
És milyen ország volt ez?! Mexikó?
Ha én kerültem volna hasonló helyzetbe, mint az unokahugod, én nem egy kicsi ablakon másztam volna ki, hanem kitörtem volna az összes ablakot és még szerencséjük van, ha nem robbantom rájuk a házat.
És az nem tűnt fel nekik, hogy nincsenek "gyerekek" a házban?!
Értem eleve a kislánnyal jön ki a reptérre.
És interneten keresztül hogy ismerte meg az "alkalmazót"?
Csak mert vannak "expressz.hu"-s hirdetések is, amikről egyértelmű, hogy a "jól fizető külföldi munka" prostitúciót takar.
De én az aupair-world.net-en regisztráltam és kerestem családot... ott van róluk fénykép, bemutatkozás... A családok fizetnek a regisztrációért az oldalra.
Sajnálom, hogy ez történt az unokahugoddal, de tudod annyira elegem van már az ilyen storykból. És nem csak az au-pairkedés kapcsán, hanem minden területen.
Valaki hallotta, hogy valakinek a valakije így meg úgy járt és áááá sehol sincs biztonságban az ember...
Csak az nem esik pofára, aki nem csinál semmit.
Mindenben van rizikó. Óvatosnak kell lenni.
Én az ilyen történeteknek azért nem "hiszek", mert nem tudni a körülményeket. Pl.: hogy hány levelet váltottak az unokahugodék, mikről beszéltek telefonon. stb stb.
Egy valós család esetében a család éppúgy izgul és kíváncsi és vannak aggodalmai az au-pairrel kapcsolatban, mint az au-pairnek. Ha ez nincs így, csak annyit mondanak, hogy "come on" minden király lesz... na az már gyanús.
Szóval nem szeretem az ilyesmit. Mondok is egy példát még, hogy miért. "Hallani" olyanokról, akik fogamzásgátló mellett estek teherbe, nem is egyszer. Vazze, akkor ne szedjünk fogamzásgátlót, vagy még mellette védekezzünk 3féle módon?!
Ugyanmár... nem tudjuk a körülményeket. Lehet nem megfelelő hormontartalmút szedett, vagy alkohollal vette be, vagy kihagyott napokat, vagy más gyógyszert is szedett mellette... trallala.
Ezer féle oka lehet, ahogy annak is, hogy valaki elvállal egy külfödi munkát és prostit akarnak belőle csinálni.

A tegnap 21:11-es vagyok.
Túl sokat nem akarok erröl irni, de a kérdéseidre még egyszer válaszolok.
A történek most 5 éves (most járt le a kitiltás).
Ez Spanyolországban volt.
A gyerek hiánya nem tönt fel, mert este 10-kor értek oda a repülövel, és a gyerek már aludt a "szülök szerint"
Azért a kisablakon másztak ki, mert máshogy nem tudtak volna megszökni, ha nagyobb zajt csiálnak, akkor a házban lévök túleröben vannak, és legfogák öket.
Mivel robbantottál volna - vagy te ugy utazol ( különösen repülövel), hoyg viszek magaddal egy-két bombát? (Bocs, hogy ironikus voltam, de ebbe azért gondolj csak bele)Internetes hirdetés volr, ahol kifejezetten au-pair-okat kerestek családok mellé. Látszólag rendben volt minden, csak annyi volt a különbség, hogy privát ügynökség, akiknek kevesebbet kellett fizetni, tulajdonképpen csak jelképes összeget - azzal az indokkal, hogy ha szóban tovább ajálnják öket, akkor az nekik jobban megéri.
NEm jól fizetö munkáríl volt szó, hanem au-pairról, havi 300 Euroval - ez egyáltalán nem volt gyanus.
A szervezés kb. fél évet vett igénybe, és - mivel ott már volt tapasztalat, ezért az egész hitelesnek látszott.
NEm azt mondtam, hogy ne menj ki, csak figyelmeztettem mindenkit, hogy elég nehéz kiválasztani, hogy mi az igazán megbizható dolog, és hogy szervezett ügynökség nélkül még kockázatosabb.
NEm valaki hallott valakiröl-sztorit irtam, hanem közvetlen rokonról.
Persze egyszerübb homokba dugni a fejet és azt mondeni, hogy ugyan ilyen mással megtörténhet, velem nem, de ez eléggé buta megoldás.
Ezzel NEM AZT MONDOM, hogy a te helyed nincs rendben, de vannak olyan helyek is, ahol azért könnyen ráfizet gey tapasztalatlan valaki - mint akiröl a kérdésben is szó volt.
Részemröl befejezettnek nyilvánitom a dolgot, mindenki azt hisz, amit akar, igy a lelkiismeretem nyugodt, mert felhivtam a figyelmet az esetleges veszélekre, aki akar, taunl belöle.

08:33!
Köszönöm a válaszaidat.
Közben én visszatértem a "próbautamról".
Valós család volt, valós gyerekekkel, valós au-pair munkával.
Az más kérdés, hogy közben úgy alakultak itthon a dolgaim, hogy mégsem fogok kimenni dolgozni.
De örök élmény marad ez a 10 nap külföldön.
Szóval végső konklúzióként én azt mondom, hogy ha az ember bebiztosítja magát és óvatos és figyelmes, akkor nem történhet "tragédia".
Sok sikert mindenkinek!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!