Hogyan induljon az életbe?
18 éves lány egy kis településen, a legközelebbi város másfél óra busszal, a szülei közlik vele, hogy most már tartsa el magát. A faluban semmi esélye, semmi lehetőség. Költözzön el egy városba, ahol talál munkát? Menjen albérletbe? Egyedül nem tud egy lakást bérelni. Költözzön össze idegenekkel tapasztalatlanul? Mihez kezdjen magával?
Nem rólam van szó.
Azért írtam, hogy nem én, hogy ne írják, hogy te szegény, meg ilyeneket.
Érettségi van neki. Apja alkoholista, az anyai gondoskodás is annyi, hogy kap enni.
Most azt is lehetne h ingázik..De ha a családi viszonyok is ilyem xarok, akkor inkább költözzön be és legalább az élete is hátha fog egy kicsit stabilizálódni!
-második-
Keressen egy olyan albérletet, ahol másik lánnyal vagy lányokkal tud együtt lakni. Tapasztalatot csak igy tud szerezni, és eleinte mindenki idegen. (Ha most pl. meghalna a családja, akkor se lenne más lehetösége).
NEm könnyü, de igy sokkal több esélye van arra, hogy felnöjön. Ha tényleg ilyen a családja, akkor mindenképpen jobb, ha a saját lábára áll.
Hát ez nehéz helyzet.
Már csak azért is, mert most még az is nehezen talál munkát, akinek van szakmája, vagy diplomája és sok sok munkatapasztalata.
Én is így vagyok... nem találok munkát, pedig egy nagyobbacska városban élek, és még Pest is szóba jöhetne...
Én úgy döntöttem külföld: au-pairnek megyek.
Ha van némi nyelvtudásod és elég bátor vagy ez egy remek kiugrási lehetőség lenne számodra. Becsöppenhetnél egy szerető családba, ahol akár téged is családtagnak vesznek, tudnál pénzt gyűjteni, és világot látnál, megerősödne a jellemed.
És ehhez nem kell szakképesítés, csak egy kis nyelvtudás.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!