Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Hogyan induljon az életbe?

Hogyan induljon az életbe?

Figyelt kérdés

18 éves lány egy kis településen, a legközelebbi város másfél óra busszal, a szülei közlik vele, hogy most már tartsa el magát. A faluban semmi esélye, semmi lehetőség. Költözzön el egy városba, ahol talál munkát? Menjen albérletbe? Egyedül nem tud egy lakást bérelni. Költözzön össze idegenekkel tapasztalatlanul? Mihez kezdjen magával?

Nem rólam van szó.

2010. ápr. 7. 07:10
1 2 3 4
 1/33 anonim ***** válasza:
100%
Tök mindegy kiről van szó, mert anonim oldal nem? Értsétek már meg! Mellesleg a szülei elég sötétek lehetnek ha a semmibe így kirakják. Van valami szakmája?
2010. ápr. 7. 07:22
 2/33 A kérdező kommentje:

Azért írtam, hogy nem én, hogy ne írják, hogy te szegény, meg ilyeneket.

Érettségi van neki. Apja alkoholista, az anyai gondoskodás is annyi, hogy kap enni.

2010. ápr. 7. 07:30
 3/33 anonim ***** válasza:
100%
Hát ha nincs elehtősége a faluban egyáltalán, akkor társuljon, de e idegenekkel, hanem keressen régi osztálytársakat, barátnőket, rokonokat..ismerősőket. Máskép nem fog menni. Fogjon neki minél hamarabb keresgélni, még az is lehet h kap egy nénike mellett egy szobácskát..és olcsóbban meg is ússza..De persze melót is kell akkor keresnie.
2010. ápr. 7. 07:32
 4/33 anonim ***** válasza:
100%

Most azt is lehetne h ingázik..De ha a családi viszonyok is ilyem xarok, akkor inkább költözzön be és legalább az élete is hátha fog egy kicsit stabilizálódni!

-második-

2010. ápr. 7. 07:34
 5/33 anonim ***** válasza:
100%
lakótárs, ki lehet fogni normálisat, mindenképp város, ahol van munka is, ill. talán külföldön szerencsét próbálni, esetleg tanulni mellette valamit
2010. ápr. 7. 07:45
 6/33 anonim ***** válasza:
100%

Keressen egy olyan albérletet, ahol másik lánnyal vagy lányokkal tud együtt lakni. Tapasztalatot csak igy tud szerezni, és eleinte mindenki idegen. (Ha most pl. meghalna a családja, akkor se lenne más lehetösége).

NEm könnyü, de igy sokkal több esélye van arra, hogy felnöjön. Ha tényleg ilyen a családja, akkor mindenképpen jobb, ha a saját lábára áll.

2010. ápr. 7. 07:47
 7/33 anonim ***** válasza:
100%

Hát ez nehéz helyzet.

Már csak azért is, mert most még az is nehezen talál munkát, akinek van szakmája, vagy diplomája és sok sok munkatapasztalata.

Én is így vagyok... nem találok munkát, pedig egy nagyobbacska városban élek, és még Pest is szóba jöhetne...

Én úgy döntöttem külföld: au-pairnek megyek.

Ha van némi nyelvtudásod és elég bátor vagy ez egy remek kiugrási lehetőség lenne számodra. Becsöppenhetnél egy szerető családba, ahol akár téged is családtagnak vesznek, tudnál pénzt gyűjteni, és világot látnál, megerősödne a jellemed.

És ehhez nem kell szakképesítés, csak egy kis nyelvtudás.

2010. ápr. 7. 08:09
 8/33 anonim ***** válasza:
45%
07:45-ös: ha a lánynak semmi élettapasztalata, akkor biztos, hogy nem javasolnám neki , hogy menjen küldföldre. De egyébként is az azért nem annyira egyszerü dolog, ismeretség, vagy munkahely nélkül nem szabad elindulni, meg azért ahhoz elég sok pénz is kell a kezdeti idöket áthidalni. Ne irj már ilyen hülyeségeket.
2010. ápr. 7. 08:11
 9/33 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem költözzön egy olyan nagyobb városba, ahol van egyetem. Ott könnyű lakást találni. Diákok között sok normális van, akik lakótársat keresnek maguknak ... bár a nyári szünetet nem tudom hogy oldja meg. Lehet, hogy jól tenné, ha beiratkozna valami nem túl nehéz büfészakra valamelyik főiskolán (augusztusban még lesz pótfelvételi), és akkor kap olcsón kollégiumot. Van olyan szak, ahová nem kell sokat bejárni, és lehet mellette dolgozni is, meg ha jól tanul ösztöndíjat is kaphat. Öneltartókat a nappali tagozaton külön is támogatják, úgy tudom. Elmehet mellette délutáni vagy hétvégi munkára, vagy esetleg rugalmas munkaidőbe dolgozni, ha marad szabadideje, vállalhat magántanítványokat. Ha nem akar fősulira menni, akkor célszerűbb dolgozó fiatalokkal kivenni közös albérletet, mert a diákok nyáron lelépnek és nem fizetnek. Nem biztos, hogy gáz az, ha idegenekkel költözik össze, nekem is volt, amikor muszáj volt ezt tennem, és jól sült el a dolog ... idegenek között is sok a normális, ismerősök között is sokról az együttlakás során derül ki, hogy tök hülye. Ha beszél idegen nyelvet, megpróbálkozhat au-pair vagy felszolgáló munkával külföldön, pár év alatt összeszedhet annyit, hogy lesz kezdőtőkéje egy saját lakáshoz - persze itt fontos, hogy a rendőrségen + a fogadó ország nagykövetségén ellenőriztesse le a közvetítő ügynökséget. Esetleg ha bejön neki a külföld, vagy talál ott párt magának, kint is maradhat, elvégre minek jönne haza egy ilyen családhoz? Igen, így mindent összevetve, a külföld lenne a legjobb megoldás a számára. Szegény lány, nehéz dolga lesz, akármelyiket is választja. Utálom az ilyen szülőket, fogadjunk csak azért vállaltak gyereket, hogy a falu nehogy a szájára vegye őket.
2010. ápr. 7. 08:12
 10/33 anonim ***** válasza:
100%
08.11: pont ezért írta az előtted író az au-pair munkát. Ott a közvetítő ügynökség intézi, hogy a család fizesse az utazási költségeket, a szállás meg ugye biztosítva. Lényeg, hogy jól válassza meg az ügynökséget.
2010. ápr. 7. 08:15
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!