Hogyan induljon az életbe?
18 éves lány egy kis településen, a legközelebbi város másfél óra busszal, a szülei közlik vele, hogy most már tartsa el magát. A faluban semmi esélye, semmi lehetőség. Költözzön el egy városba, ahol talál munkát? Menjen albérletbe? Egyedül nem tud egy lakást bérelni. Költözzön össze idegenekkel tapasztalatlanul? Mihez kezdjen magával?
Nem rólam van szó.
Én biztosan kimennék a helyében külföldre. család nem köti ide, nem derül ki a storyból, de ha pasija sincs,aki itthon tartaná,akkor irány külföld. Vannak olyan munkalehetőségek (au-pair is például, vagy szállodai alkalmazott-takarítónő,recepciós stb.) ahol biztosítják az utat,kap kaját meg szállást - amit meg keres,még ha csak minimálbér is, szinte egészet félreteheti magának.emellett még nyelvet is tanulhat. Itthon se lehet többet keresni,sőt... (főleg mostanság) és akkor még abból csomó lemegy a kajára és a szállásra(vagy az utazásra).
Egy szó mint száz, én már indulnák is külföldre.
A 08:25-ös vagyok: nálunk (Németország) egy au-pair havi 200-200 Eurot kap (hivatalosan) meg szállást, kaját és a nyelvtanfolyamot fizetik. Ebböl sokat nem tud spórolni, ezen kivül ez szerintem nem igazán sok pénz még MAgyaroszágon sem (60000 - 90000 Ft. Ennyit MO-on is megkap, és nem kell idegen országban élnie, föként ha nem is tudja rendesen a nyelvet.
Annak, aki meg a próbautat irta: amit irtál,az lehet igen problémás is, mert oda ugyan van jegyed, de visszafelé CSAK akkor, ha kifizetik neked, anélkül nem tudsz vosszajönni. Az meg, amit az interneten irnak magukról - honnan tudod, hogy igaz? Az, hogy elöleget küldenek: ha netán egy bordélyba kerülsz, ott egy nap alatt "megszolgálod, behozod" ezt az összeget. (Ismertek ilyen esetek, az útlevelet a megérkezés után elkérik a bejelentkezéshez - és többet nem adják vissza, a lakásból nem engednek ki, nincs pénzed, semmi lehetöséged kivülállóval kapcsolatba lépni, és akkor mit tudsz tenni? Jól gondold meg, hogy mennyi biztositékod van arra, hogy tényleg minden olyan szép, mint ahogy most látod!
Akikhez én megyek, 450eurót adnak egy hónapra, és azt mondták ezen még emelni fognak.
Mondjuk hozzá kell tennem, hogy én nem lakok majd náluk, mert a párommal megyek, és albérletet veszünk ki. És nem fizetnek nekem nyelvviskolát, mert asszem az ingyen van...
A próbaútról annyit, hogy már elküldte a jegyet, tehát nincs benne rizikó. Nyilvánvaló, hogy úgy kell kimenni, hogy már az ember kezében van a visszajegy is.
Egyébként kifizették volna az odajegyet is, de én ajánlottam fel, hogy azt inkább én, mert így tartottam fair-nek.
Nem az "interneten" írtak magukról, hanem legalább 15 levelet váltottunk az elmúlt pár hónapban és körülbelül 10x beszéltünk telefonon. Párom is beszélt vele, sőt még a kislánnyal is.
Ilyen alapon ő se tudhatja, hogy nem szervkereskedő vagyok és az első adandó alkalommal már viszem is a kölyköket...
Nem küldenek előleget, szó sem volt ilyesmiről.
Nem kerülök bordélyba, ezért mondtam, hogy óvatosnak kell lenni, és rendesen körbe kell beszélni a dolgot. Manapság már nem kell becsapni a lányokat, mennek azok maguktól a bordélyba, meg prostinak... és egy olyan szervezet, aki ezzel foglalkozik, nem fog regényeket írni, meg szógyűjteményt az adott nyelven, hogy mit mondanak a kicsik és mit az anyjuk (5 oldalt írt!!!)
Szóval okosan kell, körültekintően.
"útlevelet a megérkezés után elkérik a bejelentkezéshez" Nem kell útlevél, személyivel megyek. (EU)
Párom tudja a címüket, a nevüket, a telefonszámukat... ha nem jelentkeznék minden nap, már repülne is utánam.
"Jól gondold meg, hogy mennyi biztositékod van"
Sok!
ma 15:40-es: igy ahogy most urtad, azért kicsit más, mint az elsö hozzászólásodban.
De ismerek konkrét példát az állitásomra, az unokahugom ment volna au-pairnak, interneten keresztül ismerte meg az alkalmazót, beszélt velük telefonon is, meg levelet is irtak neki elötte. Az odautat kifizették neki - elöre küldték a repülöjegyet - és nem egyedül, hanem a barátnöjével ketten mentek. Ott elkérték az útlevelet (akkor még nem lehetett személyivel menni, most gondlom, azt kérik el) a bejelentkezéshez, és a fönöknö "addig bezárta az iróasztalába, amig elintézik a hivatalos dolgokat" , mármint ezt mindta nekik. Szerencsére el akartak volna menni bevásárolni, de nem tudtak, ugyanis be voltak zárva a házba, igy gyanus lett nekik a dolog. Az unokahugom elég jól beszélte már a nyelvet, igy sikerült egy másik ott lakóval pár szót beszélnie, aki elmondta, hogy egy bordélyban vannak, és pénz és útlevél nélkül nem tudnak semmit csinálni, csak beletörödni. (Ök nem akartak volna véletlenül sem ilyen "munkát". A két lány elég élelmes volt és amikor a fönöknö nem volt otthon, akkor feltörték az iróasztalát, visszavették a saját okmányaikat és sikerült egy kicsi ablakon kimászniuk. Egyenesen a rendörségre mentek, ahol elinditották a nyomozást, öket viszont kitiltották az országból, mivel nem hivatalosan voltak munkát vállalni. A hálózatot egyébként tényleg szétrobbantották és a fönököket lecsukták. Ezt onnan tudják, hogy a tárgyalásra ki kellett menniük tanuskodni és az itéletet is hallották.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!