Mit szólnátok, ha a férjetek azt mondaná, nem azért házasodott meg, hogy ő végezze a házimunkát?
Ha mindketten dolgozunk felajánlanám neki, hogy vállaljon plusszmunkát/spóroljon a saját költségein és fizessen valakinek a rá eső házimunka elvégzéséért.
Esetleg közölném, hogy én sem azért házasodtam, hogy több ember helyett dolgozzak.
Hát, ha ezt mondaná, akkor talán azt felelném, hogy "Én meg nem azért házasodtam, hogy dolgoznom kelljen..."
Ezért tartom jónak, ha már házasság előtt együtt élnek a párok. Akkor nincs ilyen gond, mert beáll a háztartás, és leosztódnak a feladatok.
Mi 5 év együttélés után házasodtunk, és amikor mindenki kérdezte, hogy "na milyen a házasélet", arra csak annyit feleltem, hogy ugyanolyan mint előtte volt, csak hosszabb lett a nevem. Mert hát tényleg nem változott más.
Nálunk ez kizárt. Apámtól rendszeresen hallottam otthon ezt a mondatot, a férjemmel már a lánykérés közeledtével tisztáztam, hogy ez a hozzáállás felejtős, ha neki esetleg házvezetőnő kell, keressen mást. Ugyanúgy pelenkázott, fürdetett, büfiztetett, mint én, főzött, mosott, takarított, mindenből kivette a részét, a gyerekeinket is így neveltük.
Egyetértek azzal, hogy aki férfinak lealacsonyító a házimunka, az fizessen bejárónőt, keresse meg rá a plusz forrást.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!