Feleségek, milyen házimunkát várnátok el a férjetektől ha ő lenne otthon gyed-en?
1,5 éves a gyerek.
Főleg ezek érdekelnek, de minden jöhet ami eszetekbe jut:
- főzés és utána a romeltakarítás; evés után takarítás, mosogatás
- mosás, teregetés, száradt ruhák leszedése, amit nem kell vasalni annak az elrakása
- gyerekszoba rendben tartása
- felmosás, porszívózás
- bevásárlás
Ezek az ő feladatai lennétek vagy ti csinálnátok munka előtt/után?
Köszönöm
Ami belefér az idejébe és amit te is megtennél a helyében. Hiszen te is dolgoz, míg nem vagy otthon.
Ugye nem komolyan gondolod, hogy te akarsz mindent csinálni?
Csak annyit, amennyit én is megcsinálnék, ha otthon lennék gyed-en. Fentieket mind. Általában!
De nem harapnám el a torkát, ha néha valami kimaradna, hiszen velem is előfordult, hogy megcsúsztam az idővel, mert nyűgös volt a gyerek, vagy sokan voltak az orvosnál.
Szabályok nincsenek kőbe vésve, beszéljétek meg.
A #6-ot miért kellett lepontozni?
"Semmit sem "várnék el"
Ez így helyes. Egy felelős apa és anya kapcsolata nem elváráson működik, hanem mindkét fél odateszi magát ahogy tudja. Ennek nem elvárásnak kell lenni, hanem belső késztetésnek.
Köszönöm! Én is arra szerettem volna rámutatni, hogy az ember leginkább egy hierarchikus kapcsolatban "vár el" dolgokat.
Egy normális kapcsolatban pedig közösen alakítják ki az életüket, úgy, hogy az mindenkinek jó legyen.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!