Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Feleségek, milyen házimunkát...

Feleségek, milyen házimunkát várnátok el a férjetektől ha ő lenne otthon gyed-en?

Figyelt kérdés

1,5 éves a gyerek.

Főleg ezek érdekelnek, de minden jöhet ami eszetekbe jut:

- főzés és utána a romeltakarítás; evés után takarítás, mosogatás

- mosás, teregetés, száradt ruhák leszedése, amit nem kell vasalni annak az elrakása

- gyerekszoba rendben tartása

- felmosás, porszívózás

- bevásárlás

Ezek az ő feladatai lennétek vagy ti csinálnátok munka előtt/után?

Köszönöm

2015. júl. 24. 17:57
1 2 3
 11/24 A kérdező kommentje:

Akkor átfogalmazom a kérdést: ha leültök megbeszélni, milyen álláspontot képviselnétek?

Ő azt mondja, hogy csak a gyereket látja el.

Ti erre?

2015. júl. 24. 19:02
 12/24 anonim ***** válasza:
87%
Ha egyiket sem csinálja meg, akkor takarodjon vissza dolgozni, majd mész te gyedre és akkor lesz időd megcsinálni. Ne hagyd már, hogy hülyének nézzenek.
2015. júl. 24. 19:03
 13/24 anonim ***** válasza:
63%
Azt nem bánnám, ha megfőzne, aztán nagyjából rendbe rakná a konyhát, bedobná a szennyest a mosógépbe. A többit majd megcsinálnánk közösen. Főzni egyébként lehet akár két napra is. De ezt úgyis a helyzet alakítaná.
2015. júl. 24. 19:06
 14/24 anonim ***** válasza:
84%
akkor meg mond neki hogy oké drágám, akkor én csak a gyerekre és magamra főzök, csak a mi szennyesünket mosom ki, és csak kettőnkre keresek, te meg élj meg egyedül a gyedből, fizesd a rezsi rád eső részét.
2015. júl. 24. 19:17
 15/24 anonim ***** válasza:
61%

"Szóval ha ezek közül egyiket sem csinálja meg, akkor megcsinálnátok ti munka előtt/után?"

Na persze, mert rabszolga vagyok!

Húzzon vissza dolgozni akkor.

GOndolom, azért van ő otthon, mert te többet keresel.

Szóval, ha ez neki nem tetszik, keressen jobban fizető munkát, vagy dolgozzon otthon.

És megint oda jutunk, hogy ezt előre, a teherbeesés előtt és házasság előtt miért nem beszéltétek meg, ki mit vár el a másiktól?

2015. júl. 24. 19:24
 16/24 anonim ***** válasza:
61%

"Főzni egyébként lehet akár két napra is"

Főzzön az, aki dolgozik.

Ha ez fordítva lenne, már ezerrel jönnének a válaszok, hogy milyen lusta nő, semmit nem csinál, bezzeg a pénz jól jön neki.

2015. júl. 24. 19:26
 17/24 anonim ***** válasza:
74%

12-es és 14-es válaszoló! Nálatok a pont! Mi az, hogy férjecske NEM HAJLANDÓ megcsinálni mindazt, amit a feleség, ha ő maradna otthon a kicsivel, természetesnek tekintene és elvégezne?!

Nehogy beleegyezz, kedves Kérdező! Ha a háztartást nem akarja ellátni, sipirc vissza a munkahelyére. Gyereket nevelni és háztartást vezetni komoly munka, nem last minute-nyaralás. Tanulja meg!

18/24 anonim ***** válasza:
81%

1,5éves a gyerek könyörgöm, nem csecsemő!

nehogy már ne férjen bele mosás/teregetés (amiből csak a teregetés meló), főzés.

vásárlást ha nem tudja gyerekkel elintézni, akkor az OK, de a többit csinálja meg, vagy akkor cseréljetek.

19/24 anonim ***** válasza:
80%

"Főzzön az, aki dolgozik."

Aha, csak nálunk ez azzal járna, ha én lennék az a bizonyos ember a családban, aki munkában marad, hogy a kedves családnak meg kellene várnia amíg hazaérek és este fél 6-6 körül nekiállok főzni.

Úgyhogy azért ez nem mindenütt megoldható.

A mi helyzetünkben inkább a többi házimunkából vállalnék, mert ez lenne a logikus.

Az ilyesmit mindig az adott helyzet határozza meg.

2015. júl. 24. 19:37
 20/24 anonim ***** válasza:
100%

""Főzzön az, aki dolgozik.""

Ezt én írtam, de mellé írtam. Direkt nem javítottam, mert azt hittem, egyértelmű, de így akartam írni:

"Főzzön az, aki NEM dolgozik."

2015. júl. 24. 19:40
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!