Egy szülő észreveszi az otthon élő 24 éves egyetlen fiáról, ha szociopata?
Van olyan szülő, akinek annyira nincs rendes kapcsolata a gyerekével (még akkor is, ha 24 évesen vele együtt lakik), hogy semmi ilyesmi nem tűnik fel neki.
(hozhatnánk példának a tinik által elkövetett bűntényeket, lövöldözéseket... utána ott sír a szülő a tévében, hogy jaj, de hát én nem vettem észre, hogy Petikével / Jucikával nem kerek vmi... mert ha még a szomszéd azt hiszi, hogy teljesen normális azért, mert csendes meg szépen köszön, az oké... de a saját anyja-apja... itt vagy az van, hogy rohadtul nem törődnek a gyerekkel, vagy az, hogy tudják, hogy van vmi bibi, de nem merik bevallani, mert akkor mit szólna már a szomszéd, meg nem akarja magának bevallani, hogy vmit elrontott a nevelésben)
Ha szociopatává alakul, akkor az nagy részben a szülő hibája. Miért is venné észre az ilyen szülő az árulkodó jeleket?
Egyszer találkoztam egy lánnyal, akinek azt nem vette észre a kedves szülője, hogy a gyerek a karját vagdossa. Vagy észrevette, de le se sz..ta.
"Ha a szociopata azt jelenti, hogy borderline-os, kodependens, társfüggő, gyerekes lett a kiskori traumák, beilleszkedési zavarok, kudarcok, bántalmazások miatt plusz ennyi idősen még az anyjánál kénytelen élni, mert sehova nem veszik fel - se oktatás se állás -, ráadásul egyik párkapcsolatból a másikba menekülne de a lányok az első néhány randi után lekoptatják ami tovább generálja a szociopatológiáját, akkor igen. Észreveszi."
De a szociopata nem ezt jelenti.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!