Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Anyukák, mennyi segítséget...

Anyukák, mennyi segítséget vártok el otthon a férjetektől?

Figyelt kérdés

Mennyi idős a gyerek?

Van ebből konfliktus?

Köszönöm

2012. ápr. 21. 14:29
 1/9 anonim ***** válasza:

Én csak annyit 'vártam el', hogy ne csináljunk ellentétesen semmit, ne két irányba menjünk a gyereknevelés terén, mást nem. De párom az ég-világon mindenben segít, kérés nélkül is, így még soha nem volt ebből konfliktus, hálás vagyok neki. Másfél éves a lányunk.

Most így utólag belegondolva viszont már el sem tudom képzelni, ha egy apa nem segít. Nekem ez már furcsa és biztos konfliktust szülne ez, főleg ha iszonyat fáradt vagy beteg vagyok és párom akkor sem lenne hajlandó semmit sem csinálni a baba körül.

2012. ápr. 21. 14:38
 2/9 anonim ***** válasza:

Két gyerkőc van, 3 és fél éves kislány, 20 hónapos kisfiú, plusz egy pocaklakó.

A férjem rengeteget dolgozik, így én ezügyben nem nagyon várok el semmit. A gyereke várják el, hogy ha időben hazaér, apa fürdesse őket. Addigra ki vannak éhezve a társaságára. :-)

Olyankor kérem meg, hogy segítsen a gyerekekre vigyázni - vagyis lehetőleg jöjjön haza az irodából időben és legyen itthon pár órát - ha nekem dokihoz kell mennem. Hébe-hóba esetleg hétvégén délelőtt kiviszi őket egy órát a közeli játszótérre, ha én munka-és időigényesebb kaját vagy sütit szeretnék csinálni. De ritka az ilyen, inkább kihasználjuk, hogy együtt lehetünk és együtt visszük valahová a gyerekeket.

2012. ápr. 21. 14:53
 3/9 anonim ***** válasza:

3 éves a gyerek.

Reggel 6- kir megy, este 7- re ér haza. Játszik egy kicsit a gyerekkel, majd elpakolja a játékokat közben, míg én vagyorát készítek, vagy melegítek, megágyaz! Engedek fürdővizet, együtt megfürödnek, én kiveszem a gyereket, felöltöztetem. Együtt altatjuk a gyereket, köztünk alszik el. Ez a minden napi esti program:) Hétvégén ha látja a férjem hogy morzsás a szőnyeg, kiporszívóz, ha látja hogy por van, letörölget. Én felmosok, a fürdőt kinyhát én takarítom. Nem

Főz, nem mosogat, viszont elviszi a gyereket a játszótérre, de ált. Együtt megyünk, szó nélkül elmegy a boltba.

Bármire megkérem megteszi. Nálunk ez így alakult ki a kezdetektől. Nem kell noszogatni semmiért!

2012. ápr. 21. 15:01
 4/9 anonim ***** válasza:
Kisfiam a héten lesz 1 éves,férjem a terhesség óta mindenben segít.Mióta megszületett eteti,altatja,fürdeti,segít mindenben kérés nélkül,ha csak szólok neki hogy segítsen,mert egyedül nem megy rögtön ott terem.Sokat foglalkozik a kisfiunkkal.A nevelési kérdésből sem csináltunk gondot megbeszéltük,hogyan képzeljük,hogyan szeretnénk.
2012. ápr. 21. 15:06
 5/9 anonim ***** válasza:

Van egy 3 és fél éves, és egy alig 3 hetes fiam. Most, amíg pici a baba, addig a férjem viszi-hozza a nagyot az oviba, bár már kétszer is előfordult, hogy én vittem, ill. hoztam a babával együtt, mert a munkája miatt nem tudta megoldani. Jövőhéten is elutazik jó pár napra, és csak én leszek a két gyerkőccel. Általában fürdetésnél segít a babának a kis kádat behozni a szobába és persze ki is viszi (ha itthon van). És a nagyfiút Ő szokta lefürdetni. Néha tápit készít. Vásárolni is elmegy, ha már nagyon nincs itthon semmi, de szinte csak magára gondol. Éppen ma voltam végre nagybevásárláson. Katasztrófa, amiket vásárol. Szinte csak a tej és kenyér vásárlást lehet rá bízni.

Nincs ebből konfliktus. Már megszoktam.

Amit elvárok, hogy foglalkozzon (játszon, olvasson) a gyerekekkel, ha itthon van.

2012. ápr. 21. 15:20
 6/9 anonim ***** válasza:

3 gyerek van.

5 éves,kislány-2,5 éves kisfiú-2 hónapos kislány.

Férjem elég sokat dolgozik (ügyvéd). De igyekszik,úgy időzíteni,hogy reggel segít nekem,viszi a nagylányomat oviba (kb.1/4 9-kor indulnak). Én korán felkelek,hogy mire a gyerekek felébrednek ebéd már legyen.Aztán a maradékkal átmegyünk anyuhoz,vagy anyóshoz...Ebédre hazaérünk,utána alszanak kb.3-ig.Húgomnak hasonló korú gyerekei vannak,mint az enyémek,ezért úgy van,hogy egyszer én megyek az oviba a nagyobbakért,egyszer ő.Hazaérünk 4-re,a férjem pedig 6-ra.Olyankor foglalkozik a gyerekekkel,segít nekem.

2012. ápr. 21. 15:29
 7/9 anonim ***** válasza:

nekünk most 4 hós a lányunk. és igaziból többet várnék el segítségképp mint amit kapok.

Bevásárol ha kérem, és a fürdetést ő végzi (én segédkezek) ha itthon van, de ebből egyre inkább próbálja kihúzni magát. Ha viszont ő csinálja iszonyat jó műsort kap a kislányunk.

sok konfliktus van a segítésből.

2012. ápr. 21. 16:07
 8/9 anonim ***** válasza:
Mindent én csináltam már az első perctől kezdve a babával. Ha kellett vigyázott rá. Tehát a baba körül nem kértem tőle segítséget. De ha látta, hogy elvagyok havazva a házimunkába, akkor elmosogatott vagy felporszívózott, bevásárolt.
2012. ápr. 21. 17:10
 9/9 anonim ***** válasza:
Az én párom nem segít túl sokat... Most, hogy már 8 hónapos terhes vagyok a másodikkal, így elmegy bevásárolni. Néha hétvégén segít takarítani(porszívózni, kivinni a szemetet). Kb ennyi a segítség. Minden mást én csinálok és örülnék, ha legalább hétvégén többet tenne... Amikor a lányunk született 2 éve, akkor nagyon zavart és nagyon sok konfliktust okozott, hogy semmit nem csinál... Ráadásul mi csak akkor költöztünk össze... Így rá kellett jönnöm, hogy anyuci kicsi fiával lakom együtt, aki ahhoz szokott, hogy otthon anyuci mindent megcsinál helyette, még a kaját is a szájába rakja... :D Szóval eleinte nagyon ki voltam akadva, ahhoz képest van némi változás, de nekem még ez édes kevés és néha irigykedem, amikor anyukák írják milyen sokat segít nekik a párjuk! Szerencsések!
2012. ápr. 22. 07:52

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!