Nem tulzas, hogy 3 evig otthon marad az anyuka?
Szerintem sok. Nem mondom, hogy például a francia 6 hetes gyes követendő példa, de valahol a kettő között meg kéne találni az arany középutat.
Én a fiam 2 éves korában mentem vissza dolgozni, és nem bántam meg. Engem fél éves koromban már bölcsődébe adtak, mégsem lettem pszichopata, és az anyámat is szeretem.
Ha rajtam múlna, maximum 2 év lenne a gyes időszaka.
Nem sok!
Vajon miért van az, hogy még 3 éves kor után is sírnak a gyerekek mikor otthagyják őket az oviban? Pusztán megszokásból?
A bölcsődéről 2 évesen már ne is beszéljünk!
Nektek felnőtt fejjel hogy esne, ha egyik napról a másikra elvinne valaki egy idegen helyre, idegen emberek közé és azt mondaná, hogy mától minden nap itt kell lenned, míg érted nem jövök?
Még felnőttként is nehezen kezelhető ( pl. kórházi bent fekvés), nem hogy ennyire pici gyereknek.
Lányom nemrég múlt 2 éves, bizony én itthon maradok vele 3 éves koráig, még akkor is, ha anyagilag nem vagyunk eleresztve. Spórolunk.
Azert merult fel bennem a kerdes, mert 2009. nyaran lettem terhes, a 12. hettol tappenzre kuldtek. Amikor a fiam egy eves lett, terhes lettem a kislanyommal. O most 3 honapos es lassan 3 eve vagyok itthon, de szo szerint felorol ez a mindennapi mokuskerek. Minden nap ugyanaz, keles, reggeli, fejes, etetes, mosogatas, sterilizalas, altatas, etetes, ebed, jatszoter, fejes, altatas, etetes, fejes, furdetes. Es ez igy megy mar ket eve es belegindoltam, hogy meg ket evig biztos itthon leszek es szo szerint bele fogok orulni. Imadom a gyerekeimet, emellett hetvegente elmegyek 2-3 orara egyedul vagy a ferjemmel kikapcsolodni, de ahogy belepek, azon jar az eszem, hogy eleg lesz vajon az ido fejni vagy mar fektessem le a nagyot vagy meg egy falatot bekaphatok e. Nem tudom, hogy birom meg ezt ki ket evig, nekem hianyzik a munka es a valtozatossag.
Tudom, hogy a gyereknek ez a jo, nem is adom bolcsibe semmikepp, inkabb en szenvedek, de mar sokszor iszonyat ideges, agressziv vagyok masokkal, nem ismerek magamra. A monotonitas kikeszit sajnos.
Azért érzel így, mert a két baba vállalása között nem mentél vissza dolgozni. Sok ez így egyszerre. NEkem már volt: 1999-ben született a lányom, 3 évig itthon voltam vele, nagyon élveztem, minden év más volt, míg ovis nem lett (de nekem nem volt mellette másik baba, csak ő).
A fiam tavaly született, vele is szeretnék itthon maradni 3 évig, ha lehet. Én a két gyerek közt dolgoztam 7-8 évet. Persze köztük nagy a korkülönbség, viszont ha valaki pl 2-3 évet dolgozik a két baba közt, az is sokat számít. Téged ez őröl fel, és nem látod a végét, gondolom.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!