Hogy viselkedjek helyesen az adott szituációban? A helyzet abszolút háborús, jó vége nem lesz, elmenjek?
Nagyon hosszú, de megpróbálom röviden.
28 vagyok van két gyerekem,sajnos így alakult,a férjem meghalt.
8 és 6 évesek.
Mostani párom,aki hamarosan a férjem lehetne,elvált ott az asszony lépett le és otthagyta neki a 3 fiát. 35 éves.
Mi naaaagyon szegényen éltünk,alig bírtam kilábalni a depresszióból,nincs anyagi támogatásom, betegeskedtem,a gyerekek hatalmas nyűgek voltak a nyakamban, nem bírtam rendesen öltöztetni, etetni, szórakoztatni őket.
De végül úgyahogy, lassan, nagyon szegény szintén de stabilizáltam a helyzetet.
Gyerekkozhazban ismerkedtünk meg a mostani párommal,1 év járás után osszekoltoztunk,nekem az összkeresetem havi 160 körül jön ki, neki 400..
A fiai nyílt háborúban állnak velünk, mivel "miattatok romlott le az eletszinvonalunk"..
Ágyba főbe alazzak az én gyerekeim, nem akarnak közös programokat, folyamatosan szidnak és lazadnak, féltékenyek az apjukra, haragszanak mert egyel kevesebb szobájuk van most, hiába mondjuk, ha hagynak egy kis időt, akkor elkoltozunk családihazba, nem esznek a főztombol, elrontjak az eteleim...Rohamosan romlik a kapcsolatunk, folyamatosak a szidasok, szobafogsagok, beszélgetések, igertetesek, buntetesek.. Millió módszerrel próbálkoztunk már.
Az egész azzal indult, hogy idén nem mentek el síelni penzhiany miatt.. És nyáron nem repülős Portugaliaba mennek nyaralni, hanem kocsival mennénk Olaszországba.
Mit gondoltok?
Egyedülálló kisgyermekes anyaként válaszolok a kérdésedre, bár nem vagyok a helyzetedben, nem élek együtt senkivel.
Javaslatom a következő: a jelenlegi, szerinted is "átmeneti állapot" idejére tessék KÜLÖN KASSZÁZNI.
Mint írod, neked nem okozott gondot eddig sem a megélhetés- akkor ezután sem fog, sőt.
Lakbért fizetned nyilván nem kell, de a rezsit, kaját szépen eloszthatjátok, a szórakozásokat külön fizetni, a saját gyerekei után a fizetendőket ki-ki maga intézi.
Eleve szerintem így lett volna korrekt odaköltözni, de nem késő változtatni.
Így átlátható, tiszta énzügyi viszonyokat teremtetek, amelybe az érettségi szintjüknek megfelelően a gyerekeket is be lehet vonni (pl. zsebpénzadás stb.)
Abszolút nem vagyok egyébként a külön kassza pártján általában, de szerintem ez most az a helyzet.
mit szólsz ehhez az ötlethez?
Ha majd egyszer jól keresel (illetve közös megegyezés alapján bármikor) az aktuális pasiddal újra tudjátok tárgyalni a feltételeket.
42-es.
Szerintem is jó ötlet a külön kassza, meg a zsebpénz is. Lehet ebből valamit tanulnak. De persze a viselkedésük akkor sem sokat változik majd, mert betolakodónak látják majd a kérdezőt és gyerekeit.
Szóval kezdetnek jó, de a problémát a gyökerénél kell kezelni.
Volna még egy javaslatom. Ahogy írtam, jó eséllyel a nagy a falkavezér. Akasszatok a nyakába felelősséget. Közöljétek, hogy innentől ő felel a ház békéjéért. És minden atrocitásért ő lesz elővéve. Ez nem azt jelenti, hogy ő a rendőr és szabadon verheti a kisebbeket.
De mindjárt nem lesz olyan jó a buli neki, ha a két kisebb miatt is csak ő kapja a sallereket és nem mindhárman bűnhődnek.
Ott a gond, hogy jó eséllyel mocskosul el lettek kapatva viszont nem lettek nevelve.
Végigolvastam a válaszokat és megdöbbentett, hogy sokan úgy gondolják, hogy tiltással, zsarolással, büntetéssel lehet egy ilyen helyzeten segíteni.
Szerintem nem fog menni, csakis az sok-sok őszinte beszélgetés, türelem és a szeretet oldja meg a problémát.
Az sem biztos, hogy a párod gyerekeinek a pénz számít, lehet sokkal inkább az, hogy osztozniuk kell az apjukon még 3 emberrel. Ahogy olvasom már csak párod maradt nekik. Azért ez nem könnyű helyzet nekik sem, ráadásul lázadó korban vannak.
Próbálj sokkal megértőbb lenni és sokkal türelmesebb velük.
1 év járás meg elég kevésnek tűnik egy ilyen összeköltözéshez.
A tanácsolt "nagy a bűnbak legyen mindenért ő a felelős" a legnagyobb szemétség amit valaki a gyerekével tehet. A legtöbb többgyerekes családban már előfordul eleve ez a felállás és utálja a helyzetet az összes ilyen szituációban lévő gyerek. Ezzel csak azt érnék el, hogy a vérszerinti testvérek közt is plusz feszültség alakulna ki.
Tényleg arra van szüksége egy így is kaotikus mozaikcsaládnak, hogy az eddig (még ha nem is a legjobb célból) összetartó testvérek is utálják egymást...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!