Hogy viselkedjek helyesen az adott szituációban? A helyzet abszolút háborús, jó vége nem lesz, elmenjek?
Nagyon hosszú, de megpróbálom röviden.
28 vagyok van két gyerekem,sajnos így alakult,a férjem meghalt.
8 és 6 évesek.
Mostani párom,aki hamarosan a férjem lehetne,elvált ott az asszony lépett le és otthagyta neki a 3 fiát. 35 éves.
Mi naaaagyon szegényen éltünk,alig bírtam kilábalni a depresszióból,nincs anyagi támogatásom, betegeskedtem,a gyerekek hatalmas nyűgek voltak a nyakamban, nem bírtam rendesen öltöztetni, etetni, szórakoztatni őket.
De végül úgyahogy, lassan, nagyon szegény szintén de stabilizáltam a helyzetet.
Gyerekkozhazban ismerkedtünk meg a mostani párommal,1 év járás után osszekoltoztunk,nekem az összkeresetem havi 160 körül jön ki, neki 400..
A fiai nyílt háborúban állnak velünk, mivel "miattatok romlott le az eletszinvonalunk"..
Ágyba főbe alazzak az én gyerekeim, nem akarnak közös programokat, folyamatosan szidnak és lazadnak, féltékenyek az apjukra, haragszanak mert egyel kevesebb szobájuk van most, hiába mondjuk, ha hagynak egy kis időt, akkor elkoltozunk családihazba, nem esznek a főztombol, elrontjak az eteleim...Rohamosan romlik a kapcsolatunk, folyamatosak a szidasok, szobafogsagok, beszélgetések, igertetesek, buntetesek.. Millió módszerrel próbálkoztunk már.
Az egész azzal indult, hogy idén nem mentek el síelni penzhiany miatt.. És nyáron nem repülős Portugaliaba mennek nyaralni, hanem kocsival mennénk Olaszországba.
Mit gondoltok?
"Párom imádja az én gyerekeim, de nagyon bántják a sajátjai."
Ha jól értem, itt arra gondoltál, hogy bántja a párodat, hogy ilyen böszmék a sajátjai. De nem írtad, hogy párod bármit is tenne a gyerekeivel, hogy ne ilyenek legyenek. És az, hogy ennyire anyagiasak, az is elsősorban a párod nevelése!
Ezek után képtelen vagyok értelmezni azt, hogy párod gyerekei "amúgy sokkal jobban neveltek" a tieidnél.
Javaslatom:
1. Kompromisszum: ne lakjatok együtt. Ne legyen ez klasszikus család, házasság, együttélés, ahogyan eredetileg szeretted volna. Hanem lesz neked egy férfi az életedben akivel közös programokat csinálhatsz, szexelhetsz, megbeszélheted azokat a dolgokat, amiket a gyerekeiddel nem beszélhetsz meg. De nincs együttélés, kettőtök gyerekei lehetőleg ne nagyon találkozzanak. Nincs közös kassza, legföljebb a közös programot ő állja. Közös nyaralás csak úgy legyen, ha egyikőtök gyerekei máshol vannak. Amíg párod gyerekei nem hagyhatók otthon felügyelet nélkül (akár csak egy délutánra), addig ez nagyon nehéz lesz.
2. Befejezed a kapcsolatot ezzel a férfival. Bevallom, én nem vagyok jó véleménnyel egy olyan ember jelleméről, akinek ilyen vadak és anyagiasak a gyerekei. ("Mutasd meg a gyereked, megmondom, ki vagy!" - talán te is ismered ezt a mondást.) Lehet, hogy téged is csak a szerelem vakít el. És akkor van esélyed találni olyan férfit, akinek vagy nincs gyereke, vagy nem él vele, vagy nem lesznek ekkora konfliktusok vele.
Esetleg érdemes az 1. változatot kipróbálni, és ha működik: OK; ha nem, akkor végleg befejezni.
Elhiszem, hogy a sok év szegénység után jó lenne az anyagi biztonság ezzel a férfival, de a gyerekeid JÓVÁTEHETETLEN károsodást szenvednének!
Jééézusom! o.O
Hát, itt egy megoldás lenne, hogy apuci leül a 3 elkényeztetett fiacskájával, az asztalra csap, és tudatosítja bennük, hogy ő a főnök, és az lesz, amit ő akar, nem a 3 kis takonypóc.
Nagyon sajnállak kérdező, tartok tőle, hogy ebből a szituból te jól kijönni nem fogsz tudni... :(
Kiallt ő magáért. A paromtol kaptak, de nem tőlem. Sajátom tőlem kapott volna, de amit az apjuktol kaptak az fájdalmasabb volt.
Azóta nem történt hasonló incidens, ez az osszekoltozes első hétvégéje volt. A szoban vesztek össze, szó szót követett és adtak egymásnak.
21-esnek teljesen igaza van! A pasi egy toketlen, es a fejere nottek az elkenyeztetett kolykei. Sajnos ez a gaz akkor, ha van gyerek is a dologban. Elhiszem kerdezo, h normalis kapcsolatra es anyagi biztonsagra vagysz, de ezt nem a sajat gyerekeid karara kellene megtenni. Elhiszem, h neked jo, h van vegre egy pasi, aki szeret, de a gyerekeidnek nem jo, h a pasid neveletlen kiskocsog kolykei agybafobe verik oket csak azert, h neked jo legyen.
Probald meg a 21-es valaszolo 1-es verziojat es tartsd tavol azt a 3 pokolfajzatot a sajat gyerekeidtol. Azokkal foglalkozzon az apjuk, ti meg csinaljatok kettesben programokat...
Engem nem vakít el az ingyen lakhatas, mert eddig is volt hol laknunk. Céges lakásom volt, 2 kicsi szobás,de csendes és nyugalommal +160netto.
Most,hogy máshol lakhatok kereshetek több kp-t.
A férfit szeretem nem a pénzét, higgyétek el, amennyi főre oszlik, nincs miért rajonganom a pénzéért. :)
Nagyon sajnállak kérdező, ahogyan itt egyesek neked estek, hihetetlen. És ami ettől is durvább, hogy senkinek nem tűnik fel, hogy te özvegy vagy???? Hogy a gyerekeid apja, a férjed meghalt??? Elképesztő. És milyen szerencsés vagy, hogy párra találtál?
Két kérdésem lenne:
1. kinek a lakásában költöztetek össze?
2. hol voltatok, míg megverték a gyerekedet a párod gyerekei?
A párod helyében én megmondanám a kölyköknek, hogy ezek után ha ti elköltöztök akkor SEM emeljük vissza a rongyrázást. Maradnak az autós üdülések, és no síelés. A megürült szoba meg le lenne zárva és pont.
Tehát nem nyernének innentől semmit, ha tovább szemétkednek. Amúgy főképp a legnagyobbat kellene elővenni, mert tutira ő a hangadó. A másik kettő csak követi.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!