Honnan ered a "közös kassza", "külön kassza" szokás?
Lehet, hogy extra degenerált vagyok, de kb. sosem tudtam azt elképzelni, hogy házas társak együtt élnek, és van olyan, hogy ENYÉM, TIÉD.
Most ha az egyik vagy másik félnek kevesebb vagy jóval kevesebb a fizetése, és mégis van valami plusz kiadása, akkor megy a párjához kuncsorogni?
(itt most NEM arra gondolok, hogy egyikük évekig csak otthon ül, közben meg havonta több százezres kiadásai vannak)
Vagy mondjuk az egyikük 1-2-3-X hónapig munkanélküli lesz, akkor a másik fél az éhen pusztul?
Vagy hogy van ez?
Nálunk a közös kassza volt mindig is, és tényleg nem értem, hogy ha valaki (főleg ha összeházasodik), a párjával mindenben együtt van, de mégis dugdossák egymás elöl a pénzt?
Gyerek, autó, ház, hitel, telek, utazás, stb, és minden pillanatban, és mindig minden fillért el kell számolni, mint valami bankban?
"...viszont az is igaz, hogy a gyerekvállalás nagy bevételkiesés a nőnek - nem csak a gyes ideje alatt, hanem pl. kisgyerekes anyaként rosszabbul fizetett munkakörbe tud csak visszamenni. A karrierjét jelentősen visszaveti a gyerekvállalás..."
Hát már ez se igaz feltétlen szerencsére. Nálunk a feleségem simán visszament a helyére (addig kölcsön munka erő volt) és többet is kap mint én. :)
a nagy atlag megsem ez...
sot annak is orulni kell ha egyaltalan visszaveszik.
"... Ennyiböl az miért jobb, hogy valaki külön kasszán van, felezgetnek mindent, meg hol egyik vásárol, hol a másik, meg azt vesz magának amit akar..rendben, de ha elfogy az egyiknek és kéne valami az nem cikibb, hogy mehet a párjához kölcsön kérni?! Szerintem ez borzasztó gáz...na meg amikor a vásárlást is felezik és otthon bújják a blokkot.."
1, Ak külön kasszán van azoknál én azt tapasztalom, hogy nem forintra számol el csak nagyjából, szóval nincsen számla bújás.
2, Ha elfogy a pénz és létszükséglet akkor az a helyzet mint közös kasszánál (megbeszélik, lesz rá pénz), ha nem létszükséglet akkor addig költekezz, amíg a takaród ér. Vagyis majd megveszed a következő hónapban.
Ezzel szemben én láttam és közvetlen tapasztaltam elég súrlódást, hazudozást a közös kassza körül.
Szerintem,aki,kulon,kaszán van,az maga sem,biztos,a házasságában.
Eppe ezert van,ez az enyem,ez a tied.
Aki biztos,a,hazassagaban hogy igen is harmonikus a kapcsolatunk es bízzunk,egymasban,es egyutt éljük,le az életünket akkor ott kozos,kaszan van.
Persze ezt is,kifogja valaki biztosan magyarázni!!;
De 100 szónak is egy a vege aki egy életre tervezi a házasságát ott minden közös!!
Hát igen,én is egy életre terveztem,jobban kerestem,minden közös volt. Aztán a kedvesem szerelmes lett, levette a szamlankrol az összes pénzünket, és már csak a hűlt helyét találtam
Tény és való,hogy az új koscsajnak nagyon jól áll a cuki kis autocskaja,aminek az áráért én tuloraztam vakulasig, azért ez az eset jól megtanított,hogy soha többet nem kozoskodunk. Úgyhogy lehet nekem jönni ezzel a dumaval, soha többet közös kassza!!!
Stephen King-nek milyen képzelete van, ezek az átlagemberek meg a különkasszát sem tudják elképzelni.
Ha nektek jó, nem mindegy, hogy más hogy csinálja? Ha nektek a pénz megosztása jelenti a szerelem beteljesülését, hát legyen úgy! Legyetek beképzeltek, hogy mennyivel jobbak vagytok! Éljenek a képzelőerő nélküli emberek!
" levette a szamlankrol az összes pénzünket, és már csak a hűlt helyét találtam "
Nade ez irrelevans, a valaskor mindent feleztek, gondolom ezt beleszamoltad az osztozkodasba.
" úgy elsikkasztotta, mint ha sose lett volna... "
Ne viccelj mar, a banki kivonatokon feketen-feheren rajta van hogy ki mikor mennyi penzt vett le a szamlarol...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!