Csak nekem fura ez a "közös kassza"?
Nálunk csak a férjem dolgozik, én otthon, mivel az exmunkámra eléggé ráment az amugyis ingatag egészségem.
Egy ideig úgy néz ki, nem megyek vissza dolgozni, de pár hónap múlva szeretnék. Természetesen közös kasszán vagyunk, amiből mindenki annyit vesz le, amennyit akar.
A bevásárlást én intézem az én kártyámról, mivel én ráérek.
Ha veszek magamnak egy felsőt vagy valami sminket, elmondom/megmutatom a férjemnek, mert érdekli, de az árát pl már nem szokta kérdezni.
Megdöbbenve tapasztalom azonban más pároknál családban, rokonoknál, barátnőknél, hogy ahol a feleség eltartott, akkor ott csak "tessék-lássék" közös kassza van. A feleség gyakran nem tudja, mennyi a férj bevétele, illetve nincsen közös számla, a férj utal a nejének x összeget, amit magára fordíthat, aztán kész.
Én nem tudnék így korlátozva élni...
Akik szintén ezt a módszert alkalmazzák, nem kellemetlen a nőnek?
2-es.
Igen, mert a férfiak ilyet soha nem csinálnak.
Szerintem az ilyenfajta függőségi viszonyt értelmezed kicsit félre. Ez persze egy párkapcsolat, de te magad is írod, hogy eltartják ezeket a nőket.
Amikor gyerek és fiatal felnőtt voltam, a szüleim eltartottak ugye engem is, sokszor kértem tőlük pénzt, bár volt zsebpénzem is, de az ugye nem volt elég pl. ruházkodni vagy az osztálykirándulásra. Ugyanez a helyzet ezekkel az általad említett nőkkel is. persze kivétel, ha valaki ideiglenesen van csak otthon, vagy gyeden van, de te azt sugallod, hogy ők így vannak berendezkedve, hogy csak a férj dolgozik.
Ugyanez lenne tehát a helyzet, ha nem dolgoznék és a férjem tartana el ugyanúgy, mint a szüleim valaha. Bár engem biztosan nagyon bekorlátozna a dolog, nem mernék drága dolgokat venni, pedig a férjem rendes ember.
De el sem tudom képzelni ezt az életformát hosszú távon, mert én azért tanultam nagyon sokat, hogy dolgozhassak és szeretem nagyon a munkámat. Nem a pénzért csinálom.
28N
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!