Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Az anyósom lehetetlenné tette...

Az anyósom lehetetlenné tette a házasságomat. Mit tennétek a helyemben?

Figyelt kérdés

Közel lakunk hozzájuk, ezért minket is a nagy család részeként kezel, lényegében azt várja, hogy mi a férjemmel ne külön család legyünk, hanem a meglevőbe illeszkedjek be én is. Másrészt napi szinten az életünk része akar lenni, elvárja, hogy ha elhagyjuk a lakást, szóljunk neki, hogy hova megyünk, stb.

Nem szeretném a férjemet kikészíteni, sajnálom őt nagyon, de nem bírom ezt, men bírok itt élni.

2010. márc. 22. 09:17
1 2 3 4 5
 31/45 A kérdező kommentje:
11:11 Nem ver meg, csak a férjemet oltogatja ellenem és rombolja a házasságunkat. Folyton a férjemet piszkálja, hogy már nem is szereti őt, meg hogy nem ilyennek neveltelek, meg hogy a szíved mélyén az én kisfiam vagy és tudom, hogy szíved szerint meglátogatnál minden nap, meg ilyenek. Ja, meg az új dolog: miattatok magas a vérnyomásom, miattatok vagyok pánikbeteg, miattatok nem bírok aludni, tönkreteszitek az egészségemet. Ezekkel kiválóan hat a fiára érzelmileg.
2010. márc. 22. 11:20
 32/45 A kérdező kommentje:
Ez ellen mit tegyek?
2010. márc. 22. 11:21
 33/45 anonim ***** válasza:
100%

Ez ellen? Próbáld felnevelni a férjedet. Jó lenne felfognia, hogy nem anyuci pici fia már, hanem felelősségteljes felnőtt férfi, aki (mellesleg) a felesége támasza is(elvileg).

Vagy fogadd el ilyennek, mert ideális alap a papucs készítéshez.

Biztos, hogy a mama nagyon szereti a gyerekét, csak rosszul teszi ezt. A majom-szeretet nem túl előnyös senkinek. A lelki zsarolás tökéletesen passzol a képbe.

Ha lehet ellened "oltogatni" a férjedet, akkor már régen rossz. Vagy nem ismer eléggé, vagy nem bízik benned, vagy gyáva ellentmondani anyunak. Egyik sem vall acélos jellemre. Úgy tűnik, nagyon szeretik egymást anya és fia, de a lehető leg ártalmasabb módon.

2010. márc. 22. 12:25
 34/45 anonim ***** válasza:
Szia! Én a következő adandó alkalommal amikor a mama elkezd akaratoskodni közölném vele, hogy na pont így kell viselkednie továbbra is, és már pakoltok is és költöztök jó messzire. És minél jobban követelőzik annál messzebbi várost mondj neki. Hagy sz@rjon be hogy elveszti a kicsi fiacskáját. A család az arról szól hogy házaspár plusz gyerek, és itt nem ti vagytok már a gyerekek, hanem lassan nektek lesz. És hidd el nincs annál rosszabb mint több generációnak együtt élni. Konfliktusokat szül mert nem értik, nem érthetik meg egymást. Azt meg végképp nem fogadom el, hogy bejelentési kötelezettségetek van felé, milyen jogon? Mi a fene köze van hozzá hova mentek? Úgyse vele mentek.. Inkább menjen a kertbe kapálni, minthogy azt lesse mit merre csináltok. Az "ő idejükben" még ez volt a természetes, hogy az öregek belepofáztak mindenbe, de ha így folytatja én mindeen nap összevesznék vele és kioktatnám, hogy otthon dirigáljon, ne nektek. Undorító az ilyen úrhatnám vén banya, aki mindenkinek meg akarja szabni mit tehet, és mindenről tudni akar. Ideje hogy apósod özvegy legyen végre... Amúgy meg a férjed is egy igazi birka, hogy ezt így eltűri, az anyja úgyse abba fog belehalni, hogy vérnyomásos, hanem nem bírja lenyelni hogy nem ő parancsol valakinek a családban. Szóval amikor csak lehet igenis vessz össze az anyóssal, ne érezze magát fölényben, hogy kussolva ráhagyod.
2010. márc. 22. 12:45
 35/45 A kérdező kommentje:
Teljesen igazad van. Összevesznék én vele jobban, mint eddig, nem érdekelne, csak az a baj, hogy ezzel a házasságunkat raknám taccsra. A férjemet bántanám, ha durván kiosztanám az anyját. (Elmondtam persze neki a véleményemet, de teljesen elképedt, hogy miért baj nekem, amit ő szeretne és azt mondta, hogy nem igaz, hogy ennyit nem teszek/ünk meg a kedvéért, mintha ez valami kis dolog lenne. Igen, a családomat nem áldozom fel az ők kedvéért, sok minden mást szívesen megteszek.) Legszívesebben kiosztanám. De aztán a fiára zúdítaná az egészet. El kell innen mennünk, semmi más nem használ. Menteni, ami menthető, a házasságunkat.
2010. márc. 22. 12:55
 36/45 anonim ***** válasza:
100%

Szia!

12:45-ös vagyok. A férjed mivel mindig ilyen elnyomott légkörben él fel se fogja hogy nem ez a helyes. Én megkérdezném tőle, hogy kit akar dugni a feleségét vagy az anyját, mert ha a feleségét akkor másszon ki sürgősen az anyja pics..jából és álljon a sarkára, mert így nagyon töketlen embernek tűnik. Ha meg az anyját akarja, akkor ott egye meg a fene, maradjon az anyja szoknyáján, az majd biztos boldog lesz tőle. De ő meg te nem. Muszály határozottan, erősen kiosztani mindkettejüket, mert az egyik hülye a másik meg irányítja hogy még hülyébb legyen. Ha az kell akkor vessz össze a férjeddel, nem őrlődnie kell hanem végre DÖNTENI. Ez az amire képtelen, és amíg sarokba nem szorítod nem is fog. Ha meg már döntött tiszta sor, vagy csak te költözöl el máshova nélküle, vagy vele együtt és akkor anyós rohadhat magában. De a lényeg hogy minél hamarabb pontot kell tenni a dolog végére, felesleges elcseszni vele éveket, szülni neki gyereket és a végén anyós csak széttmar. Akkor menjen tönkre most és találhatsz másik társat, ő meg bújhat az anyja s..ggébe. Majd rájön hogy büdös...

2010. márc. 22. 14:15
 37/45 A kérdező kommentje:

"A férjed mivel mindig ilyen elnyomott légkörben él fel se fogja hogy nem ez a helyes."

Ez a mondatod ütős, de a többi is. Igazad van teljesen. Kár éveket elpazarolni és szenvedni, ha a vége rossz lesz. Döntenie kell végre.

2010. márc. 22. 14:24
 38/45 A kérdező kommentje:

Eszembe jutott még valami:

Nem is értem, miért nem szeretitek, ha felhívunk titeket minden nap, végül is ti már nem vagytok annyira fiatal házasok.

Mintha a szexen kívül minden rájuk tartozna, komolyan.

2010. márc. 22. 14:55
 39/45 anonim ***** válasza:

"Folyton a férjemet piszkálja, hogy már nem is szereti őt, meg hogy nem ilyennek neveltelek, meg hogy a szíved mélyén az én kisfiam vagy és tudom, hogy szíved szerint meglátogatnál minden nap, meg ilyenek. Ja, meg az új dolog: miattatok magas a vérnyomásom, miattatok vagyok pánikbeteg, miattatok nem bírok aludni, tönkreteszitek az egészségemet. Ezekkel kiválóan hat a fiára érzelmileg."

Eddig a válaszodig volt türelmem végigolvasni, de nagyon kikívánkozik már belőlem egy könyvnek a címe, amit nem is neked, hanem a FÉRJEDNEK KELL elolvasnia, sőt, még jobb lenne, ha egy pszichológussal is meg tudná beszélni: MÉRGEZŐ SZÜLŐK, ez a címe. Igazán felszabadító olvasmány.

Sőt, van itt még egy, az Emberi játszmák, ami nehezebben emészthető, de teljesen ráillik anyósodra ez a bűntudatkeltős játszma. Nagyon fontos, hogy a férjed teljesen tudatában legyen, az anyósának nem magas, vagy nem miattatok magas a vérnyomása, stb.

A véleményem az, hogy mindenképpen a közös jövőtökben kell gondolkodnod, a férjedtől való elköltözés az utolsó utáni próbálkozás lehet csak!

Ugyanakkor meg kell értened, hogy akár tetszik, akár nem, azzal, hogy hozzámentél, a családjának része lettél, az anyósod onnantól nem egy IDEGEN, hanem az anyósod, akivel áldásos, ha józan keretek között tartod a kapcsolatot. A túlzott önállóság elidegenedéshez vezet, ez egy tendencia napjainkban. Hidd el, most kell vele rendezni a kapcsolatot, de nem úgy, hogy partner vagy a játszmában, hanem minden alkalommal nevén nevezni a dolgokat - "Anyuka, vegye észre, Ön most épp érzelmileg zsarol minket" vagy "Anyuka, köszönjük, de felnőtt emberek vagyunk, vegye észre, a fiának van saját akarata" vagy "Anyuka, ha sokat mondogatja magának, tényleg szívrohama lesz, de saját maga miatt" és hasonlók. Hideg fejjel, nem fennhéjázva, nyugodt hangon mint egy narrátor közölni kell vele, hogy éppen mit művel. Első lépésben. A férjedre hárul a feladat nagyobbik része, neki kell elhatároznia magát, hogy ez nem egy választás, hogy az anyja vagy a felesége, hanem az anyja és a felesége, és a szabályokat, a kereteket ő állítja fel. Törekedjetek a kompromisszumra - jól jöhet még, ha ott van a közelben, mikor már ott lesz a gyerek, de ha sehogy sem hajlandó elfogadni, akkor marad az elzárkózás.

2010. márc. 22. 16:23
 40/45 A kérdező kommentje:
Köszönöm, meg fogom nézni a könyvet mindenképpen. Nem tudom, olvastad-e azt a válaszomat, amiben azt írtam, hogy a heti 2 látogatásban is benne lennék (ha ez elég lenne a békéhez), de sajnos ez sem elég. Ez szerintem nem elzárkózás részemről.
2010. márc. 22. 18:30
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!